Hi, How Can We Help You?

Blog

February 25, 2020

Wat te doen in New York?

U heeft een vakantie geboekt naar New York. U wordt waarschijnlijk overrompeld met activiteiten die u hier allemaal kan ondernemen. Wij hebben voor u daarom de must see’s in New York vastgelegd. Deze activiteiten/ bezienswaardigheden moet u hebben gezien tijdens uw welverdiende vakantie in New York.

Het Vrijheidsbeeld

Dit word ook wel gezien als het symbool van de stad. Het vrijheidsbeeld is te zien in de New York Bay. Het beeld staat symbool voor de vrijheid wat de naam van het beeld eigenlijk al zegt.  Het beeld geld ook als een teken van verwelkoming voor iedereen en dus ook voor u!

Het beeld in 93 meter hoge beeld was een geschenk van Frankrijk.  Het geschenk is gegeven ter ere van het eeuwfeest van het eeuwfeest en de onafhankelijkheidsverklaring.  Op de voet van het kunstwerk is ook de tekst ‘’ Give me your tired, your poor’’ te zien. Het staat voor de gastvrijheid van de Amerikanen

In Parijs bevindt zich het prototype van het beeld dat uit 1870 stamt. Het prototype was bedoeld als enorme vuurtoren voor het Suezkanaal. Egypte had echter geen geld voor het beeld en dus werd het beeld niet geleverd.

Empire State Building

Het Empire State Building is een wolkenkrabber in New York die ongeveer 380 meter hoog is. Het gebouw staat op de kruising van West 34th street en Fifth Avenue.  De naam van het gebouw is afkomstig van de bijnaam van New York welke ook wel de Empire state genoemd word. Het gebouw is een lange tijd het hoogste gebouw van de Verenigde staten geweest. Het gebouw werd echter ingehaald door het One World Trade Center op 30 april 2012. Het record van het hoogste gebouw hebben ze hier echter ook niet mee gebroken. Deze staat namelijk op naam van de  Burj Khalifa welke in Dubai is geplaatst.

De bouw van het Empire State Building was onderdeel van een competitie in New York. In New york werd namelijk een competitie gehouden wie het hoogste gebouw kon bouwen. Om het gebouw te financieren had de bedenker de hulp ingeschakeld van de coöperatie Empire state inc. Deze naam is dus ook weer terug te vinden in de uiteindelijke naam van het gebouw.

Ondanks dat de wolkenkrabber niet meer het hoogste gebouw van de Verenigde Staten is blijft het een indrukwekkend bouwwerk. Het is zeker het bezoeken waard omdat deze hoge gebouwen niet iets zijn wat u dagelijks zal zien.

Time Square:

Is zowel een plein als een buurt in Manhattan. De naam is afkomstig van het voormalige hoofdkantoor van de krant New Times. Het plein heeft namelijk niet altijd zo geheten het was voorheen namelijk het Longacre Square.

Het plein is gelegen op de kruising van Broadway en Seventh Avenue. Onder het plein ligt een metrostation met ongeveer dezelfde naam. Het plein word ook wel gezien als het culturele centrum van de stad.

De Buurt is erg opgeknapt in de jaren 80. Door een gezamenlijk initiatief van de overheid en ondernemers ligt de buurt er nou zo goed bij. Er hangen meer dan 50 billboards in de buurt wat erg opvallend is. Tevens bevind zich hier de theaterwijk Broadway.

Kortom echt een must visit in New York. De plaatjes van deze bekende buurt zijn ook in alle reclamespotjes te vinden bij de grote reisbureaus.

Hop-on Hop-off bustour

Wanneer u voor het eerst New York bezoekt en u de belangrijkste gedeeltes van de stad wil zien. Bevelen wij u aan om een bustour de stad te nemen. Deze gaat namelijk langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

De Hop-on Hop off bus werkt als volgt. De bus rijd langs de meeste bezienswaardigheden en stopt geregeld bij deze attracties. De tourgids vertelt per stop iets over de bezienswaardigheid. U krijgt bij uw ticket oordopjes geleverd die ervoor zorgen dat u ten alle tijden de gids goed kan horen.

Mocht u de buurt willen verkennen kan u gewoon uit de bus stappen en u kan als u klaar bent weer in een andere Hop-on Hop-off bus stappen (van dezelfde aanbieder).  Let er goed op dat er meerdere aanbieders zijn met allemaal een verschillende route en een prijskaartje. Doe dus eerst goed uw research voordat u in een bus plaats neemt.

Broadway musical:

Een musical op Broadway kan niet ontbreken tijdens uw vakantie in New York. Deze musicals zijn namelijk stuk voor stuk van wereldklasse. De acteurs die de musicals opvoeren zijn namelijk van het hoogste niveau.

Er zijn verschillende musicals die hier draaien en dit verschilt dus ook per periode van het jaar. Mocht u een musical gaan bezoeken kijk dan eerst thuis naar de tickets. U kan de tickets namelijk het goedkoopste via internet bestellen. Doe dus eerst goede research voordat u een van de musicals op Broadway gaat bezoeken aangezien dit veel geld kan schelen.

Een helikoptervlucht boven Manhattan

De stad is natuurlijk op vele manieren te bezichtigen. Een echte aanrader is een vlucht boven New York. U kan al een vlucht boven New York boeken voor 197 euro. De vlucht duurt zo ongeveer 15 minuten en alle highlights van de stad worden tijdens deze tour behandeld.

Er zijn verschillende vluchten mogelijk. U kan bijvoorbeeld een vlucht in de avond gemaakt of voor de echte  waaghals een vlucht zonder deuren. Tijdens de vlucht kan u ook erg mooie foto’s maken. Een aantal foto’s zijn te zien hieronder.

Visumplicht

Voor het bezoek aan New York kan u echter wel een visum gebruiken. Wij hebben dit aanvraagproces erg makkelijk gemaakt. Mocht u vragen hebben over visums bevelen wij u aan om deze eerst op te zoeken in de FAQ Verenigde staten.

Komt u er na het lezen van deze FAQ nog steeds niet uit kan u ten alle tijden contact opnemen met onze klantenservice.

 

Conclusie

U weet nu precies welke activiteiten u moet hebben gedaan in New York. Wij hopen dat we u genoeg informatie hebben gegeven over New York en dat u een goede vakantie tegemoet gaan.

Alvast een fijne vakantie gewenst

e-visumloket