Hi, How Can We Help You?

Blog

December 30, 2019

Wat te doen in Marmaris?

U heeft een vakantie geboekt naar Marmaris, maar heeft geen idee wat hier allemaal te doen valt en wat de voordelen zijn van deze plek. Dan bent u bij deze blog op het juiste adres. Aan het einde van deze blog weet u namelijk precies wat er allemaal te doen valt in Marmaris en welke plaatsen u moet hebben gezien tijdens deze vakantie.

Informatie over Marmaris

Marmaris is een Turkse badplaats en is erg populair onder toeristen. Marmaris ligt in een besloten baat aan de Lycische kust. Dichtbij deze Lycische kust ontmoeten de Middellandse zee en de Egeïsche zee. Dit zorgt er voor dat het water aan de kust van deze mooie stad erg helder is en een ideaal zwemwater vormt. De stad heef echter ook een uitgebreide jachthaven wat erg leuk kan zijn om te bezoeken. Marmaris word door het grootste gedeelte van de toeristen gezien als een gezelligere stad dan Antalya. Waarop Antalya weer bekend staat om zijn mooie stranden. Een aantal van deze stranden staan zelfs op onze mooiste stranden van Turkije lijst.

Marmaris  is verder gelegen aan de welbekende Turkse rivièra welke rijk is aan bezienswaardigheden. Geïnteresseerd? lees onze blog over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de Turkse rivièra.

Stranden Marmaris

In Marmaris liggen 2 stranden die gelijk vanuit het centrum bereikbaar zijn. Het ene strand is een openbaar strand waar u even uw rust kan pakken en kan genieten van de zon.  Naast dit strand ligt een meer Toeristisch stad die zich uit strekt over zon 10 kilometer.  Dit strand biedt vele activiteiten zoals: parasailen,  jetski’s huren of achter een boot op een band.
In de omliggende gebieden van Marmaris liggen echter wel stranden die echt het bezoeken waard zijn. Zo is het welbekende Cleopatra strand  die op zo’n 16 kilometer afstand van het centrum van Marmaris ligt. Wilt u liever een strand dichterbij Marmaris raden wij u aan om het Gunnucek strand te bezoeken. De olie die uit deze bomen komt word bovendien gebruikt voor de parfum en medicijnen industrie.

Bezienswaardigheden Marmaris

Marmaris staat vooral bekend om zijn strand en het uitgaansleven. Er zijn echter een aantal bezienswaardigheden die echt het bezoeken waard zijn. De Turkse cultuur is hier echter nog goed zichtbaar en word hier en daar gemengd met de Westerse cultuur. Dit kan je goed zien in het straatbeeld van Marmaris.

De jachthaven van Marmaris

Zoals eerder beschreven is er een grote jachthaven in Marmaris. Deze haven ligt vol met de mooiste, grootste en luxe jachten van Turkije. Het is dus echt het bezoeken waard. Marmaris ligt echter ook op een bekende cruiseship route. Tip: mocht u een cruise maken heeft u het goedkoopste visum Turkije 2020 niet nodig.  Naast de mooie boten zitten er in de haven verschillende restaurants, winkeltjes en bars. Kortom een leuk middagje rond struinen op de haven is een echte aanrader.  Tip: de drankjes in de haven zijn ook een stuk goedkoper dan in het drukke centrum.

U kunt ook vanuit de haven een boottocht maken naar Griekenland.

Het kasteel van Marmaris

Kasteel van Marmaris

Het kasteel van Marmaris is nog in uitstekende staat wat mede mogelijk gemaakt is door de restauratie die heeft plaatsgevonden in de jaren 80 en 90. De renovatie is gedeeltelijk als een museum in gebruik genomen welke voor publiek dagelijks te bezoeken valt. Het kasteel is ongeveer 10 meter hoog.  Wat er voor zorgt dat u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de heldere zee van de Turkse rivièra. Als bezoeker kunt u verder een wandeling maken door de binnenplaatsen en langs de oude muren. De openingstijden zijn echter wel beperkt informeer dus voor vertrek even wanneer je het wil bezoeken. Het bezoeken van dit kasteel kost u maar 3 euro en is dus zeker de moeite waard.

De bazaar van Marmaris

De bazaar van Marmaris is gedeeltelijk overdekt en ligt dichtbij het centrum. Het is daarom een echte aanrader voor iemand die van winkelen houd. Het is echter niet heel authentiek meer en de verkopers zijn erg opdringerig. De meeste verkopers spreken u zelfs in het Nederlands aan om u ook maar iets te verkopen. De verschillende winkels in de bazaar staan bekend om hun replica merken. U kunt hier echter betalen met de Turkse lira of de Euro. Het verschil tussen de beide Valuta’s hebben wij voor u achtergelaten in de blog alles wat u moet weten over betalen in Turkije. In Turkije heeft u ook de mogelijkheid om af te dingen. Het afdingen is in Turkije een echte kunst , lees daarom eens onze blog met de beste manieren om af te dingen in Turkije. Het kan u erg veel geld schelen.

Weet u dat er echter een reglement is voor wat u mee mag nemen vanuit Turkije.

Hoe kom ik in Marmaris

Wanneer u op vakantie gaar naar Marmaris kun u het beste op Dalaman Airport vliegen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die hierna toe vliegen. U bent zo ongeveer 3,5 uur onderweg naar Dalaman (vanuit schiphol). De reistijd van het vliegveld naar het centrum van Marmaris bedraagt een kleine 1,5 uur. Kortom een ideale vakantie met een relatief korte reistijd.

Mocht u echter nog een reisverzekering willen afsluiten (wat wij erg aanraden) voor u vakantie naar Marmaris.  Er zijn echter een aantal dingen waar moet ik op letten tijdens het afsluiten van uw reisverzekering. Wij hebben hier een blog over geschreven zodat u zeker weet welke reisverzekering voor u geschikt is en waar u op moet letten.

Conclusie

U weet nou precies wat er allemaal te doen is in Marmaris en welke dingen u moet hebben gezien tijdens uw vakantie naar Marmaris.  Wij als E-Visum Loket hopen dat u een fijne vakantie heeft en wat aan deze blog heeft voor uw vakantie.

Voor de reis naar Turkije heeft u wel een visum Turkije nodig.  Het visum is makkelijk aan te vragen via ons aanvraagformulier. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd onze FAQ Turkije bekijken. Komt u er hierna nog niet uit kan u altijd contact opnemen met onzeklantenservice Turkije.