Hi, How Can We Help You?

Blog

March 6, 2020

Wat te doen in New Dehli

New Delhi, de hoofdstad van India heeft een bevolking van 250.000 mensen. Nee, ik ben het niet vergeten! Maar New Delhi is een gemeente. En deze gemeente heeft 250.000 inwoners. Aan de andere kant het hele grondgebied van Delhi heeft meer dan 16 miljoen inwoners (ter informatie Parijs intramuros dat geeft X inwoners). En als je de agglomeratie meetelt, stijgt het cijfer tot 25 miljoen inwoners. Dat is bijna 43% van de Franse bevolking die in New Delhi zou zijn! De stad is dus een van de grootste ter wereld, samen met Tokio, Sao Paulo en Mexico-Stad.

Verrassend genoeg is New Delhi uiteindelijk een zeer jonge stad. Dit is inderdaad een van de steden zoals Brasilia die in de 20e eeuw door de wil van de mens zijn ontstaan. Het was een wens van de Britten om de plaats van de voormalige hoofdstad van het Britse Rijk in India, die toen in Calcutta lag, te veranderen. Het idee hier is om een stad te hebben met een meer centrale ligging. De bouw van de stad werd aangekondigd op 22 maart 1911 en werd ingehuldigd op 13 februari 1931.

Als New Delhi, wat zich vertaalt als New Delhi, een jonge stad is, dan is dat niet het geval voor Delhi, dat de hoofdstad was van verschillende Indiase rijken, waaronder de Sultan van Delhi en het Moghol-rijk (1649-1857). Dit laatste rijk heeft verschillende gebouwen van zijn aanwezigheid achtergelaten die u met veel plezier zult bezoeken. Het is ook dankzij het Mogolrijk dat we de kans hebben om de Taj Mahal te bezoeken. En ja, deze laatste is gebouwd door de Mughal keizer Sjah Jahan!

Tijdens de bouw van de nieuwe Indiase hoofdstad kozen de stadsplanners voor grote lanen, wat u kan verrassen als u andere steden in India heeft bezocht. Inderdaad, als je Jaisalmer of Varanasi hebt bezocht voordat je naar New Delhi kwam kan de verrassing groot zijn. De brede lanen zijn gepland voor het wegverkeer. Wat het vervoer betreft, een paar woorden over het station van New Delhi. Deze is gigantisch. In feite is het de op één na grootste in Azië. De afgelopen jaren hebben de Indiase regering en de stad New Delhi geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Het maken van New Delhi is een stad die een paar jaar lang een zeer mooie en functionele metro heeft.

Wat te doen en te zien in New Delhi

Het duurt drie of vier dagen om de meeste sites in New Delhi en Delhi te bezoeken. Vooral als de thermometer hoogtij viert. Vlak voor de moesson in april-mei kunnen de temperaturen meer dan 40°c bedragen. In dit geval kunt u het beste heel vroeg in de ochtend en in de avond op bezoek komen.

De Swaminarayan Akshardham Tempel

De Swaminarayan Akshardham Tempel is MAGNIFICENT! Een bezoek van meer dan 4 uur staat u daar te wachten. U kunt een van de meest gedecoreerde tempels van India bewonderen met stenen bas-reliëfs die op kant lijken, honderden beelden en grote ruimtes. Sommige toeristen zullen u vertellen dat deze plek adembenemend is en het is waar dat het indrukwekkend is. Er zijn tuinen met een indrukwekkende netheid, brede lanen, videokamers die de site aan u uitleggen, poppen, waterstralen, wandelingen op het water. Een bezoek dat meer dan één persoon zal verbazen. IJs op de taart, in principe is er op dinsdag en vrijdag zelfs een geluids- en lichtshow. En bovendien is de tempel GRATIS!

Om te beginnen is de tempel echt niet gemakkelijk te vinden (zie het deel Advies om New Delhi te bezoeken) maar vooral de veiligheidsdienst vond ik helemaal niet leuk. Het is verboden om met de camera mee te komen. Je wordt ontelbare keren gefouilleerd voordat je terugkomt. Als de tempel erg mooi is, vooral van buiten en bij het vallen van de avond, vind ik dat de binnenkant erg gezuiverd is. Sommige toeristen hebben het zelfs over een pretpark of een Disneyland van Indiase tempels! Ik ga niet zo ver, maar ik vind dat er een gebrek aan authenticiteit is in deze tempel. Ik wil vooral weten hoe het over 20 jaar zal zijn. In 2015 zijn sommige delen van de tempel al ingewijd en er is al sprake van slijtage. Ik raad het echter sterk aan voor een ochtend of een late avond.

Graf van Humayun

Om het absoluut te doen, ga ik er niet op vier manieren naartoe! Hier is een bezoek dat me betoverde en dat ik adviseer! Een uitzonderlijke reis in de tijd. Het Mughal-rijk stierf niet uit zonder een spoor achter te laten. Deze site is gewoon een bewijs van de grootsheid van de Mughals maar ook van hun kennis. Er is een architectuur die de perfectie raakt. Balans van vormen, balans van kleuren en het geheel.

Sadarjung Tomb

Net als Humayun’s Tomb, is deze plek een architectonische prestatie. Ook hier is de expertise van de Mogolgs adembenemend. Voor degenen die de Taj Mahal nog niet hebben bezocht, geeft Humayun’s Tomb een eerste voorbeeld van Mogul kunst en stijl. Is alles perfect?

Het park rondom is ook een stop waard, het is enorm groot maar bovenal ben je op een rustige plek. En de rustige plekken in New Delhi zijn op één hand te tellen.

Ik zou zeggen ja, maar… De prijs van de site is nog steeds het dubbele, of je nu een toerist bent of een indiaan. Maar vooral het personeel bij de ingang, geholpen door mensen binnen, bespat het terrein met…corruptie! Niet erg slim om mijn kaartje niet te knippen en het meteen daarna te verkopen. Dus hou je kaartje maar en geef het aan niemand. Er zijn zoveel sites die gerenoveerd moeten worden in India dat er geen plaats is voor corruptie! Ik was woedend toen ik dit systeem zag!