Hi, How Can We Help You?

Blog

January 30, 2020

Wat te doen in Ankara?

U heeft een vakantie geboekt naar Ankara maar u heeft geen idee wat er in Ankara allemaal te doen valt? Wij hebben daarom voor u de leukste bezienswaardigheden in Ankara vastgelegd. We hebben ook de belangrijkste achtergrond informatie van de stad beschreven. Aan het einde van deze blog weet u dus precies wat er allemaal te doen valt in Ankara en welke rol de stad in de geschiedenis van Turkije heeft gespeeld.

Informatie over Ankara:

Ankara is de hoofdstad van Turkije en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de op een na grootste stad van Turkije net achter Istanboel. De naam van de stad is gekomen door de wol van de Angorakonijnen die in deze regio veel te vinden zijn. Het historische centrum van de stad bevindt zich op een rotsachtige heuvel van 150 m hoog. Het historische centrum is erg goed in tact gebleven en ook zeker het bezoeken waard.  De stad telt ongeveer 5.5 miljoen inwoners en ligt op een gemiddelde hoogte van 938 m.

Door de vele metronetwerken is het binnen Ankara erg makkelijk reizen. Mocht u er voor kiezen om geen gebruik te maken van de metro hebben wij voor u een aantal tips om rond te reizen in Turkije.  Wij raden u zeker aan om deze te lezen voordat u gaat rond reizen in Turkije. U kan hier veel profijt uit halen aangezien het reizen in Turkije heel anders is dan het reizen in Nederland.

Bezienswaardigheden Ankara:

Citadel Ankara:

De citadel van Ankara is gebouwd door de oude Romeinen. Het bouwwerk is later aangepast door verschillende volkeren zoals de Seltsjoeken en de Byzantijnen. Omdat de Citadel zo hoog is kan je vanuit de torens van de Citadel de omgeving goed zien en is het dus ook de ideale plek om foto’s te maken.  Buiten deze Citadel  zijn er nog verscheidene andere historische buiten deze wonderschone citadel.

Het bezoek aan de Citadel vergt echter wel een kleine vergoeding. Weet u bijvoorbeeld dat u het beste kan betalen met de Turkse lira in plaats van met de euro. Er zijn echter nog een aantal voordelen aan het betalen met de Turkse lira. U vind de voordelen van betalen met de Turkse lira in deze blog.

De Romeinse Baden:

De oude Romeinse baden die ook in meerdere series worden gebruikt zijn al gebouwd in de 3e eeuw na christus. Het is daarom onvoorstelbaar dat deze baden zo goed bewaard gebleven zijn door de eeuwen heen.  Deze romeinse baden zijn natuurlijk te bezoeken. U krijgt hier een kort kijkje in hoe het vroeger in zijn werk ging.  Aan het einde van de tour weet u bijvoorbeeld hoe het eerste unieke verwarmingssysteem werkte en hoe deze uitgevonden is. U krijgt overigens ook een rondleiding door het frigidarium (het koude bas) die meestal werd gebruikt na het nemen van het warme bad. U leert hier dus een hele boel van.

De Romeinse baden zijn dus zeker het bezoeken waard en verdiend naar onze mening zeker een plaatsje op de best beoordeelde toeristische attracties in Turkije. Het staat er echter helaas niet op. Mocht u nog andere plekken in Turkije willen bezoeken bevelen wij u zeker aan deze lijst eerst door te nemen.

De Arslanhane Carnii Moskee:

Aangezien Ankara een erg grote stad is biedt deze plaats aan verschillende moskeeën en gebedshuizen. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in een van deze vele moskeeën. Wij als E-Visum Loket bevelen u aan om een bezoek te brengen aan de Arslanhane Carnii Moskee. Deze moskee staat bekend als een van de grootste trekpleister van de stad en word dus ook duizenden keren per jaar op de foto gezet.  De moskee is al in de 13e eeuw gebouwd en is het totaal tegenovergestelde van de Kocatepe moskee. Deze moskee is namelijk de meest moderne en is pas gebouwd in 1987.  De moskee is niet alleen de nieuwste maar ook de grootste van de stad. De moskee staat op een grote heuvel en is rijk aan glas-in-lood ramen. De kroonluchter van kristal is tevens erg indrukwekkend. De moskee is gelegen op een grote heuvel wat er voor zorgt dat u vanaf deze moskee dus ook een geweldig uitzicht heeft.

De moskeeën staan hoog in het vaandel bij de Turkse bevolking. Misschien is het voordat u naar Turkije reist eerst goed om meer te weten over de Turkse cultuur. Verder kan u zich bij ons ook inlezen in de manieren en ongeschreven regels in Turkije. Deze zijn zeker de moeite waard aangezien u in een situatie terecht kan komen waar deze zeer belangrijk zijn.

Visumplicht Turkije

Aangezien Ankara in Turkije ligt is er een visumplicht om deze plek te bezoeken.  U hoeft dit visum tegenwoordig niet meer aan te vragen op de luchthaven in Turkije. U kan dit namelijk gewoon doen vanuit huis en het is zelfs mogelijk om dit voor iemand anders te doen (mocht u de juiste gegevens van de persoon hebben). Wij hebben echter het goedkoopste visum Turkije 2020 voor u beschikbaar. Het is makkelijk om deze aan te vragen via ons aanvraagproces visum Turkije.

Mocht het u niet lukken kan u altijd ons stappenplan visum aanvraag Turkije doorlezen. U kunt ook nog een kijkje nemen in onze FAQ Turkije. Wij gaan er van uit dat het u dan lukt om een visum bij ons aan te vragen. Mocht het hierna toch niet lukken kunt u contact opnemen met onze klantenservice Turkije.

Conclusie:

U weet nu precies wat er allemaal te doen valt in Ankara en dat u vanuit huis een visum kan aanvragen voor deze vakantie. Wij hopen dat we u voldoende hebben geïnformeerd over de stad en dat u een fijne vakantie tegemoet gaat in Turkije.

Een fijne vakantie gewenst namens E-Visum Loket.