Hi, How Can We Help You?

Blog

March 4, 2020

Wat valt er allemaal te beleven in Sydney?

Wat te doen in Sydney?

Sydney is de dichtstbevolkte stad van Australië.  Terwijl Canberra de officiële hoofdstad van Australië is, is het de stad Sydney die de meeste waardering krijgt om : zijn charme, zijn economische activiteit, zijn architectuur en zijn bezienswaardigheden trekken. Deze bezienswaardigheden trekken evenveel toeristen aan als de Australiërs zelf. Sydney, een zeer aangename stad om in te wonen waar veel te ontdekken valt. Wij bevelen u aan om een plaats bij het raam te nemen aangezien het uitzicht over de stad spectaculair is.

Ben je klaar om naar de andere kant van de wereld te gaan? We hebben voor u de must-do activiteiten en sightseeing in Sydney samengesteld.

Sydney Opera House

Het Sydney opera House is het symbool van de stad.  Het operagebouw is dag en nacht te bewonderen vanuit alle hoeken, want het ligt op een schiereiland en is daardoor erg blootgesteld aan alle nieuwsgierige blikken. U kunt het gebouw herkennen aan het dak, deze is gemaakt van witte granieten tegels die zelfreinigend zijn. De opera staat voor een soort gigantische zeilboot of een schelp die in meerdere plakjes gesneden kan worden. Ik vind zelf dat je het een beetje kan vergelijken met sinaasappelschillen.

 

De koningin Victoria

Dit is een ander iconisch gebouw in de stad Sydney, zeker de meest charismatische van alle gebouwen in Sydney. Ontworpen aan het einde van de 19e eeuw,  het is nu een prachtig winkelcentrum, het Europese equivalent van Harrod’s. Alle grootste parfummerken zijn aanwezig, evenals handwerk en kostuums. Het is een zeer goed georganiseerd gebouw: elke verdieping is gespecialiseerd in één type product. Voor het interieur is het mogelijk om gebrandschilderde ramen te zien in de trappenhuizen. De schilderijen versieren de rode muren. Genoeg dingen om een rustige wandeling te maken of gewoon om uw boodschappen te doen!

Harbour Bridge

Het gebouw word ook wel de Oude Hangar genoemd  vanwege zijn vorm, deze unieke brug ligt vlak voor het Operahuis. Lange tijd werd het beschouwd als de hoogste brug ter wereld (134 m boven de zeespiegel) maar ook als de langste met meer dan een kilometer weg. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds de breedste, althans met een breedte van 50 meter. Het werd gebouwd in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw en is voor de harten van de Australiërs een symbool van technologisch succes. Vandaag is het mogelijk om naar de top van de brugboog te klimmen.

Sydney Eye Tower

Het is het hoogste gebouw in Sydney met een hoogte van 305m. Een symbool van hedendaagse architectuur. Deze toren domineert het zakencentrum en is vanuit elk deel van de stad te zien. Aarzel niet om de uitkijkpost te beklimmen om een 360° uitzicht over geheel Sydney te krijgen.

China town

Net als in New York of Chicago heeft ook Sydney zijn Chinatown, dat gelegen is in Haymarket, tussen de Harbour Bridge en het Centraal Station. Een uiterst levendige en kleurrijke wijk met veel restaurants maar ook verscheidene kraampjes in de straat om u een massage aan te bieden. Dat is niet alles, want deze wijk is in overvloed aanwezig in curiosa zoals bioscopen gespecialiseerd in Chinese cinema, kappers en gargotes waar je goedkope noedels kunt eten. De wijk Chinatown van Sydney is omgeven door  oosterse architectuur. Het word ook wel gezien als een stad middenin een Sydney.

St Mary’s Cathedral

Gebouwd in 1868, word het gezien als de zetel van de aartsbisschop van Sydney. Bovendien staat het op de exacte plaats van de eerste katholieke kapel in heel Australië. Met zijn herkenbare gotische stijl en kalksteen, die doet denken aan de grote middeleeuwse Europese kathedralen, is de St Mary’s Cathedral te zien in de buurt van Hyde Park.

Het zeeaquarium in Sydney:

Dit aquarium heeft een enorme collectie vissen van allerlei soorten die absoluut ongehoord zijn. Het bevat naar schatting 13.000 dieren van 650 verschillende zee- en zoetwatersoorten. Het aquarium is verdeeld in thematische gebieden: één voor krokodillen, één voor zeepaardjes, één voor giftige vissen en één voor schildpadden. Maar de belangrijkste attractie van dit aquarium is de haaienhoek, een van de ‘specialiteiten’ van Australië: door het nemen van een tunnel op de bodem voor bezoekers, zult u in staat zijn om ze te observeren vanuit alle hoeken, van onderen, boven en naast je.

Botanic Garden

Alle Australische steden hebben hun eigen botanische tuinen, maar die van Sydney is niet te vergelijken met die van andere steden. Je hebt vanuit deze tuin het mooiste uitzicht op het Operahuis, maar ook op de skyline met zijn wolkenkrabbers die gewoon wachten om de horizon te verslinden. Je moet al deze bomen ontdekken, waarvan sommige vol vleermuizen zitten, of vliegende vossen zoals ze daar zeggen.

The Rocks 

Hier landden de Engelse vliegers van de 1e Vloot in 1788 en zetten voor het eerst voet aan wal in Australië. Vandaag de dag is het de oude grootstedelijke wijk waar u historische pubs, archeologische vindplaatsen, een winkel die is nagebouwd als in 1915, maar ook een gotische kerk, geplaveide paden… Een zeer drukke wijk die u feestelijkheden op alle niveaus zal bieden.

Kapitein Cook’s schip

In de haven van Sydney is er een exacte replica van de Endeavour, het beroemde zeilschip van Captain Cook, het schip dat Australië heeft ontdekt. Ga maar eens kijken, je zou verbaasd kunnen zijn: de boot is niet erg groot en toont de moed die deze man nodig had om de golven en de oceanen te trotseren vanaf zijn geïmproviseerde boot. Vandaag de dag is deze boot te bezichtigen in het Naval Museum in Sydney.