Hi, How Can We Help You?

Blog

March 13, 2020

Wat te doen in Mumbai

Mumbai, ook bekend als Bombay, is vandaag de dag de grootste stad van India en een van de belangrijkste economische steden. De contrasten zijn opvallend, zoals ze in het hele land zijn. Extreme armoede en rijkdom leven naast elkaar in een soms onbeschrijflijke chaos. Het is heet, het is stoffig en de straten zijn druk, dag en nacht.

 

Niet erg aantrekkelijk? En toch is Mumbai een bijzondere stad, een must tijdens een verblijf in India. Om u te helpen uw bezoek voor te bereiden, heeft e-visumloket voor u de mooiste activiteiten achtergelaten in deze blog.

De Gateway to india

Ontdek de prachtige gebouwen van de wijk Colaba: de Gateway to India, gebouwd ter ere van de Britse koning George V, is een van de mooiste monumenten van Mumbai. Niet ver weg is het Taj Mahal Palace een van de meest prestigieuze hotels van het land.

Tour door Bollywood

Neem een tour backstage bij Bollywood. Bezoek een oude bioscoop, verken de filmsets, en als je zin hebt, speel dan in een van die mythische (en kitscherige, laten we eerlijk zijn!) films.  Er zijn namelijk veel film agenten die op zoek zijn naar westerse figuranten. Bent u hier in geïnteresseerd dan kun u het beste vragen aan de receptioniste bij het hotel.

Een tour door de sloppenwijken.

Er zijn verschillende agentschappen die toeristen mee nemen op een 2 uur durende tour door de sloppenwijken. Deze tour is niet gericht op het pure toeristische doel maar om de mensen bewust te maken van iets wat echt bestaat in India en niet kan worden genegeerd.  De sloppenwijk Dharavi is de grootste van het land, met bijna een miljoen inwoners en meer dan 10.000 bedrijven. 80 procent van de opbrengst van de bezoeken wordt vervolgens gedoneerd aan lokale verenigingen.

De Sassoon havens

De Sassoon havens behoren tot de oudste havens van de stad. Gelegen in de buurt van het Colaba district, de havens zijn open voor publiek en dus ook toeristen. De regio van Mumbai was ooit de thuisbasis van kleine vissersdorpjes van het Koli-volk, zij werken en vissen nog steeds in de oude havens van Sassoon, ze doen dit tevens voor het in stand houden van hun folkloristische tradities.

De Chor bazaar

Verken de bazaars van Mumbai en navigeer door het doolhof van hun smalle straatjes. De Chor Bazaar is een van de meest interessante met zijn winkels vol met Victoriaanse meubels, oude foto’s van de stad en Bollywood posters. Je kunt alles vinden, maar het is vooral de sfeer die het verschil maakt.

De Rajabai clock tower

Een bezoek aan Mumbai zonder de Rajabai Clock Tower te fotograferen zou erg jammer zijn. Je kan het monument het mooiste zien vanuit het Oval Maidan Park. Het is gebouwd tussen 1869 en 1878 ter herinnering aan de toren van de Big Ben. Een mix van neogotische en gotische stijlen, de toren stijgt tot een hoogte van 85 meter.

Tour door Colaba

Colaba is het oudste district van Mumbai: gelegen op het schiereiland in het uiterste zuiden van de stad. Het is een van de drukste districten mede omdat het Gateway to India herbergt, de grote basaltboog gebouwd tussen 1915 en 1924. Veel gebouwen van de Victoriaanse koloniale architectuur bevinden zich daar. Het is de wijk waar de Britten zich in de 17e eeuw vestigden en er heerst een relatieve rust in de steegjes.

Een must in Mumbai, de oude stad is zeker een rondleiding waard: onder begeleiding van een lokale of voor een prive-dag, kunt u kiezen hoe u het wilt verkennen!

Chowpatty strand

In een stran in het midden van een metropool is dat uberhaupt mogelijk? Jazeker en het is zeker het bezoeken waard.  Het beste moment om deze te bezoeken is wanneer het gaat schemeren en de kracht van de zon dus afneemt. Let op: zwem niet in het water (ook al is het best verleidelijk) het water is namelijk veel te vervuild om er zonder ziekte uit te komen.

De Taj Mahal

Een van de beroemdste gebouwen van India is toch zonder twijfel de Taj Mahal. Het bewonderingswaardige gebouw staat ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is dus zeker het bezoeken waard en het zou zonde zijn om dit gebouw te missen tijdens uw trip naar India. Mocht u een all-inclusive tour willen door de Taj Mahal, dan kan u deze aanvragen bij de luchthaven van Delhi.

Gelegen in de stad Agra, is het monument niemand minder dan een van de 7e wereldwonderen. De Taj Mahal of “Paleis van de Kroon” is het meest emblematische uit de Indische geschiedenis en is een prachtig mausoleum dat u zal verrassen met zijn schoonheid. Binnen en buiten zijn de architectuur en de decoraties in een witte marmeren koffer die je ogen niet snel zullen vergeten…

Het sanjay Gandhi park

Dit nationale park is een must als u zich midden in de natuur wilt bevinden, ver van de onophoudelijke drukte van de stad. Het Sanjay Gandhi Park, gelegen in het noorden van Mumbai, heeft een oppervlakte van 86,96 km² en is sinds 1983 opengesteld voor het publiek. Het is ook de thuisbasis van een bezienswaardige archeologische site, de Kanheri-grotten, daterend uit de 1ste eeuw voor Christus, die kan worden bezocht tijdens een 5 uur durende excursie vanuit Mumbai.

Eiland Elephanta

Een bezoek aan het eiland Elephanta is een van de must-sees van een reis naar Mumbai: het eiland ligt 10 kilometer uit de kust en is beroemd om zijn talrijke grottempels, die ondergronds zijn verzonken. Rajbandar, Shentbandar en Morabandar zijn de drie belangrijkste dorpen van het eiland: om te genieten van een beetje rust en ook om de schoonheid van de site te observeren, is het aan te raden om een dagje Elephanta Island te bezoeken.

De grotten van Elephanta:

Op hetzelfde eiland bevinden zich de gelijknamige grotten, die veel bezocht worden omdat ze op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. De “Stad van de Grotten” is een archeologisch complex gewijd aan de cultus van Shiva, die naar verluidt in de 5e eeuw is gebouwd. De overblijfselen ervan hebben echter sporen van menselijke bewoning blootgelegd die teruggaan tot de 2de eeuw voor Christus. Aarzel niet om te kiezen voor een Tour Cave die u in staat zal stellen om ze te ontdekken in de juiste vorm.