Hi, How Can We Help You?

Blog

March 6, 2020

Wat te doen in Teheran

Milad toren

Bij een eerste bezoek aan Teheran mag men de Milad-toren (Borj-e Milad in het Arabisch) niet missen. Met een hoogte van 435 meter is het een van de hoogste torens in Iran en de zesde hoogste telecommunicatietoren ter wereld. Het herbergt een cultureel centrum, een tentoonstellingsruimte, een luxe hotel en een panoramisch restaurant met een prachtig uitzicht op heel Teheran.

 

Azaditoren

Ook bekend als de Freedom Tower (Borj-e Āzādi), de Azaditoren is een van de monumenten die je niet mag missen als je voor het eerst naar Iran gaat. De Azadi-toren, een waar symbool van de stad, is een overblijfsel van de revolutie en de vrijheid van 1979. De Toren ligt ten westen van het stadscentrum en is 45 meter hoog. Mensen komen hier om het uitzicht te bewonderen of om te wandelen tussen de groene ruimten en verfrissende fonteinen rondom het plein. Niet te missen in de toren is het kleine Azadi-museum, dat een kopie van de Cyrus-cilinder in het bijzonder bevat.

Golestan paleis

In het hart van het historische centrum is het Golestanpaleis een must voor iedereen die voor het eerst naar Teheran komt. Dit voormalige koninklijke paleis Qajar (dynastie die Iran regeerde van het einde van de 18e tot het begin van de 20e eeuw) is een echte architectonische instelling. Het illustreert de succesvolle introductie van traditioneel Perzisch vakmanschap en architectonische vormen uit vroegere periodes met westerse invloeden. Het paleis is omgeven door tuinen en een van de oudste muren van Teheran.

Wandeling in Bagh Ferdos Park

Teheran staat bekend om zijn groenvoorzieningen. Bewoners komen vaak samen in openbare parken of tuinen voor een pauze in de zon of in de schaduw. Als u even wilt pauzeren, bezoek dan Baq Ferdos Park, een klein park gelegen in wijk 12. Jonge studenten en kunstenaars ontmoeten elkaar daar om te ontspannen. Het park is omgeven door kleine fonteinen, een aquarium, een zwembad waar u kunt varen, een zwembad en een bibliotheek.

Mausoleum Ayatollah Khomeini

Aan de rand van Teheran is het mausoleum van Ayatollah Khomeini een schrijn voor het graf van Rouhollah Khomeini, de aanstichter en gids van de Iraanse revolutie van 1979, die de keizerlijke staat Iran in een islamitische staat veranderde. Vier 90 meter hoge torens omringen het mausoleum.

Eten in een traditioneel restaurant

De Iraanse gastronomie heeft niets te benijden aan de Libanese of Turkse keuken. Om de cultuur van Iran te leren kennen, is het belangrijk om te eten als een locale. Boek een tafel in het traditionele Bagh-e-Saba restaurant. In een oosterse omgeving met gedempt licht kunt u genieten van typisch Iraanse gerechten (kabab, chelow khoresht, ghormeh sabzi, gheimeh en andere), terwijl u geniet van de Perzische muziek die door een live-band wordt gespeeld.

Mount Touchal

Hier is iets wat u niet mag missen bij uw eerste bezoek aan Teheran: Mount Tochal. Gelegen in het gebergte ten noorden van Teheran, intrigeert het met zijn 3.993 meter hoge top. Een uitstekende activiteit als u een bergbeklimmer bent of wilt wandelen in de sneeuw. Mis het niet om de eigenzinnige theehuizen onderweg te bewonderen. Als u geen tijd of zin heeft om te wandelen, kunt u met een gondelservice de hele berg op om van het uitzicht op heel Teheran te genieten. De top van de berg heeft ook een kleine skipiste, met materiaal dat te huur is. Niet zo indrukwekkend als de skigebieden van Dizin of Shemshak, maar ideaal voor een snelle namiddaguitstap.

Nationaal museum Iran

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Perzië en Iran? Bezoek het Nationaal Museum van Iran, ook wel bekend als het Archeologisch Museum van Iran. Het museum, dat in 1937 werd geopend, verbergt antiquiteiten uit het oude Perzië, zoals aardewerk, metalen voorwerpen, boeken, munten… Het museum bestaat uit twee gebouwen. De eerste is gewijd aan de pre-islamitische collecties, de tweede aan alle objecten uit de islamitische tijd.