Hi, How Can We Help You?

Blog

December 4, 2019

Wat te doen in Alanya

U heeft een vakantie geboekt naar Alanya, maar heeft geen idee wat hier te doen is? Als u benieuwd bent naar wat u in Alanya kan doen dan bent u bij E-Visum Loket aan het juiste adres. Wij hebben voor u de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Alanya vastegelegd. Aan het einde van deze blog weet u dus wat er allemaal te beleven valt in Alanya.

Informatie over Alanya

Alanya staat bekend als een toeristische stad aan de Turkse Rivièra. De stad telt ruim 100.00 inwoners en is herkenbaar aan de heuvel die de kustlijn van de stad in tweeën splitst. De vestiging die gebouwd is in de 13e eeuw is nog redelijk goed intact. Alanya heeft hier slim op ingespeeld door er betaalde bezienswaardigheden van te maken. Desondanks zijn deze historische delen zeker het bezoeken waard. Door de opening van de nieuwe luchthaven in 2010 is het toerisme in Alanya alleen maar toegenomen. De luchthaven zorgt ook voor een makkelijkere verbinding tussen Nederland en Turkije. Alanya staat verder bekend als een van de topbestemmingen onder Nederlanders.

Verder kenmerkt Alanya zich door zijn rode toren en de vele piratenschepen die in de haven liggen. Het uiterlijk van de rondvaartboten slaat terug op de geschiedenis van Alanya.  Langs de kust zijn namelijk veel grotten te vinden die vroeger als schuilplaats dienden voor deze piraten. Deze grotten zijn tegenwoordig bekende toeristische uitstapjes.

Klimaat in Alanya

Alanya ligt in de Turkse rivièra. Deze staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke temperaturen  in de zomer en lente. Maar wist u dat de stad omringd is door 2 bergen wat er voor zorgt dat er in deze stad bijna geen wind is. Bovendien is het er in de wintermaanden best nat wat niet door veel mensen verwacht word.  Wij raden u aan om Alanya te bezoeken in de maanden mei en juni. Deze maanden hebben wij gekozen door de aangename gemiddelde temperaturen van 25 en 29 graden. Hier onder hebben wij voor u een uitgebreider schema achtergelaten van het weer in Alanya.  U kunt zo zelf kijken welke temperaturen u het fijnst vind voor een vakantie naar Alanya.

Maar waar moet u allemaal aan denken als u op vakantie gaat naar Turkije. Wij heben voor u een ideaal stappenplan gemaakt voor een vakantie naar Turkije. Het is zeker de moeite waard om deze te lezen omdat u dan minder kans heeft om wat te missen bij het boeken van een vakantie.

Historisch Alanya

Alanya staat bekend om zijn lange historie. Deze plek kom al voor in de eerste eeuw van onze jaartelling. Het bekende westelijke strand van Alanya werd cadeau gedaan aan Cleopatra die er dagelijks gebaad zou hebben. Dit strand staat tegenwoordig bekend als het Cleopatrastrand. Deze is zo mooi dat dit strand onze mooiste stranden in Turkije lijst heeft gehaald.

Verder zijn er in de buurt van Alanya een aantal vondsten gedaan waaruit blijkt dat deze stad al bewoond was in de prehistorie. De stad staat verder bekend door de hoge rots die de stad in tweeën lijkt te splijten. Deze rots vormde de basis voor het middeleeuws Alanya wat je kan zien aan de burcht die gebouwd is in de heuvel.  Deze burcht kunt u echter ook bezoeken en deze bied een mooi uitzicht over de stad.

Wij hebben voor u ook een stuk geschreven over de Turkse culturen. Dit is misschien interessant om te weten wanneer u deze historische bezienswaardigheden bezichtigt.  De blog over dingen die je misschien nog niet wist over de Turkse culturen vindt u hier.

Winkelen in Alanya

Turkije staat buiten een uitstekend strandvakantieland ook bekend als een land waarin u goedkoop kleren kan scoren. Alanya is hier een uitstekende plek voor omdat deze beschikken over een grote Bazaar.  De grote Bazaar staat bekend om zijn vele namaakproducten die voor een goedkope prijs op te pikken zijn. Dit gaat echter wel te koste van de authentieke Turkse winkels die nog maar weinig te vinden zijn in Alanya. Dit komt doordat de vraag naar deze kleding onder toeristen erg groot is. De eigenaren steken elkaar bovendien allemaal aan wat er voor zorgt dat deze authentieke winkels helemaal verdwijnen in het straatbeeld.

Het is echter wel belangrijk om te weten hoe je bij deze winkels komt. Wij hebben voor u een blog gemaakt waar u op moet letten tijdens het kiezen van vervoer in Turkije. Ook is het wel belangrijk om een aantal handige Turkse zinnen en woorden te kunnen. De zinnen helpen vaak met het afdingen op deze namaak kleding.

Historische bezienswaardigheden

De rode toren

De rode toren wordt gezien als een van de bekendste bezienswaardigheden in Alanya. Deze toren staat ook bekend als het symbool van de stad.  De toren vormde vroeger het begin van de middeleeuwse haven en stamt uit de 13e eeuw na Christus. De toren is verder een van de hoogste punten in de stad en zorgt dus voor een mooi uitzicht over de stad. Als toerist is de toren te bezoeken tegen betaling. Waar je op de begane grond een bescheiden tentoonstelling vind van het vroegere Alanya. Aan de top van de 33 meter hoge toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Alara kasteel

Het Alara kasteel ligt op een klein gebergte welke ongeveer 500 meter hoog is.  Dit historische kasteel ligt ongeveer 37 kilometer ten westen van de stad Alanya.  Het is zeker aan te raden om naar de top van dit mooie kasteel te gaan. Mocht u dit willen doen moet u eerst door een tunnel en daarna kunt u via de trap de top van dit mooie kasteel betreden. Verder is het kasteel nog niet helemaal gerestaureerd.

U kunt deze 2 historische bezienswaardigheden in 1 dag bezoeken. Wij raden u aan om een auto te huren zodat u op eigen tempo deze bezienswaardigheden kan bezoeken. Wij hebben voor u de dingen waarop u moet letten tijdens het huren van een auto in Turkije vastgelegd.

Activiteiten Alanya

Traditionele Hammams

De traditionele Turkse hammams zijn een belangrijk onderdeel van de Turkse volkstradities. In Alanya zijn een aantal van de best beoordeelde Hamams in Turkije gevestigd. Deze hamams bieden de kans om uw geest en lichaam tot rust te laten komen. De Turkse baden kunnen verder veel betekenen voor uw gezondheid. Zo heeft deze hammam verschillende voordelen zoals: het reinigen van de geest, vermoeidheid wegnemen, pijn verlichten en misschien we het belangrijkste het laat je helemaal tot rust komen.

Het Alanya Waterpark

Het waterpark bevindt zich op de weg naar naar Antalya in het dorpje Okurcalar. Dit waterpark bevindt zich in het gebied met bekende 5 sterren hotels.  Het programma van dit waterpark begint in de ochtend wanneer alle bezoekers verzameld zijn. De bezoekers krijgen de eerste 5 uur vrij tijd. In dit park is er een ruim aanbod aan waterglijbanen (2o verschillende waterglijbanen) deze verschillen van lengte en hoogte.  Ook variëren ze van moeilijkheidsgraad en de vorm van afdaling. Het park zorgt dus voor een gevarieerd aanbod wat leuk is voor iedere leeftijd. Verder is het naar mijn mening ook erg betaalbaar.

Het betalen met de Turkse Lira is echter vaak een stuk goedkoper dan met de euro. Wij hebben hier uiteraard een blog aan gewijd.

Stranden in Alanya

De kust van Alanya staat bekend om zijn natuurlijke brede stranden. Veel van deze stranden zijn zelfs beloond met de blauwe vlag (exclusief eco-label) en deze zijn verspreid over 60 kilometer zand. De stranden bieden een breed assortiment aan watersporten zoals: duiken, waterskiën en parasailing. Het eerder genoemde cleopatra strand is een van de bekendste stranden samen met het oost strand. Voor een uitgebreider overzicht van de mooiste stranden in Turkije verwijzen wij u naar onze blog.

Conclusie

U weet nu precies wanneer u op vakantie naar Alanya kunt gaan en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn.  Voor het bezoeken van Alanya kunt u wel een visum Turkije gebruiken.

Mocht het u niet lukken om een visum te bestellen kunt u altijd ons stappenplan visum aanvragen lezen.  Heeft u hierna toch nog problemen met het bestellen van een visum kunt u altijd contact opnemen met onze livechat. Wij wensen u alvast een fijne vakantie en veel plezier bij de bezienswaardigheden!