Hi, How Can We Help You?

Blog

November 30, 2019

Wat te doen in Antalya

Antalya is een bekende Turkse stad, maar weet u wat voor weer het hier is en wat er allemaal te doen valt? Antalya staat bekend om zijn ideale strandvakanties en het toeristisch ingerichte stadje. In deze blog vertel ik u meer over Antalya en zijn klimaat, activiteiten en natuurlijk andere informatie over de stad.

Informatie over Antalya

Antalya is een stad in het zuidwesten van Turkije. De stad ligt aan de mooie Middellandse zee en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Deze metropool telt ongeveer 2,4 miljoen inwoners en is erg populair onder toeristen. De stad is aan de ene kant uitgegroeid tot een metropool maar heeft zijn altijd zo gezellige centrum weten te behouden. Daarom is het naar onze mening erg zonde om tijdens een vakantie in Antalya alleen maar in uw resort te blijven zitten en te genieten van een all-inclusive vakantie. Je kan bijvoorbeeld gaan shoppen in het nieuwe gedeelte en tot rust komen in het oude gedeelte met de authentieke restaurants.

Een lekker Turks ontbijtje kan goed worden genuttigd in deze authentieke restaurants. Weet u hoe een typisch turks ontbijt er uit ziet. Niet? deze hebben wij voor u beschreven in deze blog over een typisch Turks ontbijt. Wanneer u deze leest weet u waar u aan toe bent bij het bestellen van een Turks ontbijt. Ik vond het Turks ontbijt echter erg lekker en raad deze zeker aan!

Temperaturen in Antalya

Antalya heeft zoals bekend een aangenaam klimaat voor een strandvakantie. Maar wat is de beste periode om te gaan voor een strandvakantie? Wij raden u aan om in de maanden Mei en Juni naar Antalya te gaan voor een strandvakantie. Dit omdat de temperatuur dan rond de 30 graden ligt. Ook regent het bijna niet in deze maanden wat er voor zorgt dat u ideaal kan vertoeven langs de stranden. Voor een iets actievere vakantie raden wij u aan om in de maanden maart en april te gaan. Dan zijn de temperaturen wat milder wat er voor zorgt dat u zich niet kapot zweet tijdens een excursie. De temperaturen zijn dan rond 20 graden wat naar onze mening ideale temperaturen zijn.

Weet u trouwens dat u ook op skivakantie kan gaan in Turkije. Dit is een stuk rustiger dan een skivakantie in Oostenrijk of Zwitserland. Wij hebben de mooiste skivakanties in Turkije voor u vastgelegd in deze blog.

De 3 mooiste bezienswaardigheden van Antalya

Buiten het historische centrum zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden die u moet hebben gezien wanneer u Antalya bezoekt. Wij hebben voor u hieronder de 3 mooiste bezienswaardigheden in Antalya vastgelegd.

Watervallen van Düden

Ongeveer 10 km in noordelijke richting van Antalya bevindt zich de Bovenste Düden waterval. Deze waterval is ongeveer 28 meter hoog en is gelegen in een wonderschoon natuurpark. Dit natuurpark bied verschillende activiteiten die u kan ondernemen.  Een van de meest populaire activiteiten is een wandeling maken door het prachtige natuurpark en onderweg te picknicken. Het hoogtepunt van het bezoek is toch wel een wandeling maken achter de waterval langs. Dit is niet mogelijk bij iedere waterval maar bij deze is het wel het geval omdat er een grot gevestigd is achter de waterval.  De rivier van de waterval loopt echter niet zomaar rustig in de zee, deze stort van een hoogte van ongeveer 40 meter naar beneden. Dit ongelofelijke natuurgeweld word de Onderste Düden waterval genoemd en is het beste te zien vanuit een boot.

Yivli Minare Moskee

Deze uit de 13e eeuw afkomstige toren van rode baksteen staat symbool voor de religieuze diversiteit, de rijke historie en de diverse architectuur van de stad.  Deze beroemdste toren van de stad is ruim 38 meter hoog. De toren zorgt trouwens ook voor het ideale plaatje met de Middellandse zee op de achtergrond. De moskee die bij deze toren hoort bestaat uit 6 koepels en is de oudste uit de regio. Bovendien kunt u een kijkje nemen in de wonderschone tuinen rondom dit spirituele gebouw en een van de verschillende omliggende parken bezoeken zoals de Cumhuriyet Meydan. Verder is deze omgeving rijk aan andere toeristische trekpleisters zoal de Hadrianuspoort en de Hidirlik-toren.

Rondom deze moskee zijn leuke souvenir winkeltjes gevestigd. Deze accepteren de euro en de lira. Maar wist u dat u met de Lira meestal goedkoper uit bent. Voor de wisselkoers van de Lira en meer informatie over de valuta check onze blog. Hoe werkt de Turkse lira

Haven van Antalya

De haven van Antalya word vaak onderschat omdat deze niet op ”de top 5 lijstjes” staat. Wij zijn het hier echter mee oneens. De haven is gebouw in de prachtige Romeinse stijl. In deze haven liggen verschillende plezierjachten en rondvaartboten. Deze zijn vaak in het thema van Pirates of the caribbean. Wat wij ook aanraden is om een rondvaart te maken die vanuit deze prachtige haven word georganiseerd. Zo kan u vanaf de boot een geweldige excursie doen die eindigt met een ondergaande zon midden op zee.

Bij al deze bezienswaardigheden zijn de Turkse gedragsregels en manieren erg belangrijk. Deze hebben wij voor u in het kort beschreven zodat u geen rare blikken krijgt van de lokale bewoners. Deze kunt u vinden in deze blog over  manieren en ongeschreven regels in Turkije.

Stranden in Antalya

Turkije staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke temperaturen en mooie stranden. In Antalya is dit niet anders een aantal van deze stranden staan zelfs op onze mooiste stranden van Turkije lijst. Een van deze mooie en bekende stranden van Antalya is Kaputas beach. Deze staat bekend om zijn omliggende bergen die bekend zijn onder bergbeklimmers. Verder is het strand goed uitgerust en beschikt het over een toiletgebouw, een bar en strandbedjes. Bovendien heeft het een zandstrand en is het water helder blauw. Kortom echt het bezoeken waard als u uit bent op een dagje ontspannen en genieten van de zon. Voor een uitgebreide lijst van de mooiste stranden kan u de link van de mooiste stranden van Turkije gebruiken in de lopende tekst hierboven.

Het is echter niet onbelangrijk om zonnebrand mee te nemen en de nodige zwemkleding. Voor een uitgebreid overzicht van de bagage die u dient mee te nemen naar Turkije. Kunt u onze blog lezen over de nodige bagage voor Turkije.

 

Conclusie

U weet nu precies wanneer u op vakantie naar Antalya kunt gaan en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn.  Voor het bezoeken naar Antalya kunt u wel een visum Turkije gebruiken.

Mocht het u niet lukken om een visum te bestellen kunt u altijd ons stappenplan visum aanvragen lezen.  Heeft u hierna toch nog problemen met het bestellen van een visum kunt u altijd contact opnemen met onze livechat. Wij wensen u alvast een fijne vakantie en veel plezier bij de bezienswaardigheden!