Hi, How Can We Help You?

Blog

November 28, 2019

Wat is de beste tijd om op vakantie te gaan naar Turkije?

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten wat nou eigenlijk de beste tijd is om op vakantie te gaan naar Turkije. Dit hangt echter af van welke activiteiten u wilt doen en waar in Turkije u op vakantie wil. Gaat u voor een strand vakantie? Gaat u op Wintersport? Of word het toch echt een citytrip door de prachtige Turkse steden. Aan het einde van deze blog weet u wat de beste tijd is voor elke vakantiemogelijkheid.

Klimaatzones Turkije

Het is natuurlijk lekker om tijdens uw vakantie een zonnetje te hebben. Het is in de zomer echter in bijna het gehele land erg warm. Wat het lastiger maakt om een excursie te doen of actief bezig te zijn met bijvoorbeeld een sportactiviteit. Turkije beschikt over meerdere klimaatzone’s en is dus het gehele jaar te bezoeken. Check daarom voordat u op vakantie gaat goed de gemiddelde temperatuur in de regio waar u heen gaat.  In deze blog vertel ik u wat de beste tijden zijn om de verschillende activiteiten te doen en geef ik u een aantal adviezen.

Ski vakantie Turkije

Wat veel mensen niet weten is dat Turkije een erg goed land is om te gaan Skiën. Dit komt vooral door het heuvelachtige gebied wat gevestigd is in het midden en noorden van het land. Het skiseizoen in Turkije duurt van December tot en met Maart. Ik raad u echter aan om in het begin van deze periode te gaan omdat de sneeuw soms in maart al weg is. De skigebieden zijn in tegenstelling tot de skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland erg rustig. Dit zorgt er voor dat u geen last heeft van anderen en u rustig op uw eigen tempo kan skiën/ leren skiën. Daarom is het zeker het proberen waard. Voor een uitgebreid overzicht van de mooiste skigelegenheden in Turkije vind u hier.

Dit is dus een ideaal ski oord voor u en uw hele gezin. Weet u echter ook of u een visum aan moet vragen voor uw kind/baby. Lees het in deze blog over visum Turkije voor kinderen.

Stedentrip Turkije

Bij een stedentrip in Turkije staat Istanbul toch echt wel centraal. Deze metropool komen de Europese en Aziatische cultuur en leefwijze samen. Dit zorgt ervoor dat het een erg interessante stad is om te bezoeken. in Istanbul is het echter wel leuk om een wedstrijd van een Turkse voetbalclub te bezoeken. De 5 grootste Turkse voetbalclubs hebben we voor u vastgelegd in deze blog. Istanbul is ook rijk aan monumenten en andere bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan is  het paleis van Topkapi. Een uitgebreid verslag van de mooiste bezienswaardigheden in Istanboel vind u hier. Naast Istanbul zijn er een aantal andere steden die zeker het bezoeken waard zijn.

De volgende aanrader van ons is toch wel de bekende badplaats Side die ligt in de Turkse rivièra. In en rondom deze badplaats zijn een aantal bezienswaardigheden die u moet hebben gezien in uw leven. Een mooi voorbeeld hiervan is het Turkse onderwatermuseum hier kunt u duiken tussen de verschillende sculpturen en monumenten. De andere bezienswaardigheden van Side hebben we uiteraard voor u beschreven in deze blog.

Daarna raden we u aan om door te reizen naar Antalya.  Deze is rijk aan verscheidene monumenten en bezienswaardigheden. Ook is Antalya rijk aan bekende winkels zoals de starbucks en de Hugo boss winkel. Kortom echt een goede gelegenheid om rustig kleren te kopen en daarna uit te rusten in het mooie centrum van Antalya.

Voor deze trip langs verschillende steden is de ideale periode toch echt wel het voorjaar en het najaar. Dit komt omdat het dan minder druk is in Turkije en het niet bloedheet is.

Bergwandeling door Cappadocië

Cappadocië word vaak gezien als een sprookjesachtig landschap en is ‘s winters bedekt onder een dikke laag met sneeuw. Je zou dit prachtige landschap dus ‘s winters kunnen bezoeken. Houdt er dan echter rekening mee dat het boven op de bergen erg koud kan zijn. De voorkeur van mij gaat echter toch uit naar een bezoek in het voorjaar. In het voorjaar kleurt dit landschap prachtig groen en groeien er de mooiste bloemen in dit gebied.  Ook nodigt dit terrein in het voorjaar uit om actief bezig te zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bergwandeling of een mountainbike tocht door de bergen. Verder raad ik u aan om zeker een keer het Cappadox festival te bezoeken. De datum van het Cappadox festival verschilt echter per jaar maar is meestal in de maanden eind mei begin juni.

Conclusie

U heeft nu de complete blog gelezen en u bent op de hoogte van wanneer u het beste op vakantie kan gaan voor een bepaalde vakantie. Bent u geïnteresseerd in meer nieuws over vakanties naar Turkije, neem dan eens een kijkje op onze nieuwspagina waar wij wekelijks een nieuw stuk schrijven wat u kan helpen bij het boeken van uw vakantie.

Voor het boeken van een van deze mooie reizen is het wel van groot belang dat u in het bezit bent van een visum. Deze kan u bij ons bestellen via de bestelpagina visum Turkije.

Heeft u moeite met het bestellen van uw visum. Lees dan het stappenplan visum bestellen Turkije . Mocht u hier toch nog vragen over hebben kunt u altijd een kijkje nemen in onze Faq Turkije. Komt u er daar ook niet uit kunt u ons bereiken via de Livechat waar wij u graag helpen met de aanvraag.