Hi, How Can We Help You?

Blog

January 24, 2020

De Nederlandse ambassade in Turkije

Wanneer u problemen heeft in het buitenland en u er zelf niet uitkomt kan u terecht bij de Nederlandse ambassade. Maar waar vind u de Nederlandse ambassade in Turkije? Voor wat voor problemen kan ik terecht bij de Nederlandse ambassade? Aan het einde van deze blog weet u precies waar u de ambassade voor kan gebruiken en waar u deze kan vinden,

Waar vind ik de Nederlandse ambassade in Turkije?

De Nederlandse ambassade in Turkije is gevestigd in Ankara.  Aan de Hilal Mahallesi Turan Güneş Blv Hollanda Cd. 5. Hier zit een Nederlandse ambassadeur genaamd Marjanne de Kwaasteniet en deze staat u graag te woord over de problemen die u ondervind. De Nederlandse ambassade is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Mocht u de ambassade niet kunnen bezoeken kan u deze altijd een mail sturen op [email protected] of bellen naar  +90 312 409 1800.

Het vervoer in Turkije kan nogal lastig zijn. Wij hebben daarom een aantal tips voor u achtergelaten hoe u het beste kan rond reizen in Turkije. Deze vind u hier in onze blog  met tips om rond te reizen in Turkije.

Voor wat kan ik terecht bij de Nederlandse ambassade in Turkije?

U weet nu waar de ambassade in Turkije is gevestigd.  De ambassade in het buitenland is er om Nederlanders te helpen in Turkije. U kan bijvoorbeeld bij de ambassade terecht in het geval van vermissing van een vriend of een familielid. Verder helpt de ambassade u bij een opname in het ziekenhuis, een arrestatie of het aanvragen van een tijdelijk reisdocument. Mocht u een tijdelijk reisdocument aan willen vragen raden wij u aan om eerst onze blog te lezen over een noodpaspoort aanvragen.  Het is echter belangrijk om te weten dat de ambassade geen geld uitleent of geld geeft. Hier onder hebben we nog een aantal onderwerpen achter gelaten waar de ambassade u precies mee kan helpen.

  • vermissing van vrienden of familieleden in het buitenland;
  • arrestatie in het buitenland;
  • overlijden van uw reisgenoot;
  • opname in een buitenlands ziekenhuis;
  • verlies van reisdocument;
  • diefstal in het buitenland.

Het is verder belangrijk om een reisverzekering af te sluiten tijdens uw vakantie in Turkije. De verzekering neemt namelijk een gedeelte van de kosten op zicht. Voordat u een reisverzekering gaat aanvragen bevelen wij u aan om eerst onze blog te lezen over het aanvragen van een reisverzekering. Deze staat namelijk vol met handige tips en tricks.

Wat moet ik meenemen tijdens mijn afspraak bij de Nederlandse ambassade?

Tijdens uw bezoek aan de ambassade moet u echter een aantal dingen meenemen. U moet beschikken over een geldig paspoort/geldig id kaart.  De ambassade staat namelijk op Nederlands grondgebied. Het zorgt er dus voor dat de regels van de ambassade ongeveer gelijk zijn aan de regels van het gemeentehuis in Nederland.

U moet zich dus kunnen identificeren tijdens uw afspraak met een ambassadeur. Wij raden u ten alle tijden aan om voordat u een bezoek brengt aan de ambassade een afspraak te maken.  De ambassadeur kan zich dan namelijk inlezen in uw zaak en zich verdiepen in het probleem. U weet dan bovendien zeker dat de ambassadeur tijd heeft voor u en geen andere afspraken heeft staan.  U kan bij de ambassade echter niet terecht voor vragen over bagage deze kan u stellen aan de douane via de douane app op de telefoon. Het word u aangeraden om eerst deze blog te lezen over wat u mee terug mag nemen vanuit Turkije.

Conclusie

U weet nu precies waarvoor u de ambassade kan gebruiken en hoe u hier het beste komt. Wij hopen echter dat u deze niet hoeft te bezoeken aangezien dit vaak betekend dat er iets niet helemaal goed is gegaan tijdens uw vakantie. Voor het bezoeken van het mooie Turkije kan u echter wel het goedkoopste visum Turkije 2020 gebruiken.

Dit visum is bij ons gemakkelijk aan te vragen. We hebben voor u een stappenplan visumaanvraag Turkije achtergelaten. Het word hierdoor een stuk makkelijker om het visum aan te vragen. Heeft u andere vragen of een vraag over het aanvraagproces van de visums kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice Turkije.