Hi, How Can We Help You?

Blog

January 11, 2020

Waarom is Turkije het ideale vakantieland in de winter?

In de winter is het meestal erg vies weer in Nederland.  Daarom is het een goede optie om in de winter naar Turkije te gaan. Het is in Turkije namelijk een stuk warmer dan in Nederland. Aan het einde van deze blog weet u precies waarom het verstandig is om in de winter naar Turkije af te reizen.

Temperatuur in Turkije

Januari staat bekend als de koudste maand in Turkije. De temperaturen liggen alsnog een stuk hoger dan hier in Nederland. Het is in Turkije in de maand januari namelijk 10 tot 15 graden (in het zuiden). In het noorden is het echter een stuk kouder en kan u dus eventueel op wintersport.  De locaties in het noorden zijn namelijk uitstekend voor wintersport. De gebieden zijn namelijk nog niet erg bekend bij de meeste toeristen en dat zorgt ervoor dat het er erg rustig is. Het is dus de ideale locatie om te beginnen met skiën of snowboarden.

In het zuiden is het echter wel beter weer dan in Nederland. Het is in de winter geen weer om aan het strand te gaan liggen en ijsjes te eten. Het is daarom heerlijk weer om een stedentrip te maken in bijvoorbeeld Antalya. Antalya heeft een aantal historische gebouwen en een centrum waar u kan shoppen.  Het is wel belangrijk om te weten hoe u het beste kan afdingen aangezien u hier veel geld mee kan besparen. U kunt vanuit Antalya naar een aantal andere plekken zoals Marmaris of Side. Deze hebben beiden hun eigen schoonheden en zijn zeker het bezoeken waard.

Activiteiten in de Turkse winter

Luchtballonvaart Cappadocië:

Cappadocië staat bekend om zijn mooie landschap en is dus zeker een aanrader om te bezoeken. Het is alleen al een mooi landschap om doorheen te rijden met de auto. Mocht u geen hoogtevrees hebben raden wij u aan om een luchtballonvaart te maken over het landschap. U kan in de lucht namelijk nog beter zien hoe mooi dit landschap is.

In de ideale omstandigheden is het land bedekt met een klein laagje sneeuw. Deze zorgt voor een magisch effect. Wij bevelen u aan om eerst onderzoek te doen naar de maatschappijen die dit aanbieden. Mocht de vlucht niet door gaan zijn er een aantal instanties die uw geld niet teruggeven en dit als risico zien. Het is echter wel verstandig om vroegtijdig te boeken omdat deze tocht erg populair is onder toeristen.

Winter Hike

Het kan dus erg koud worden in het noorden van Turkije. De sneeuwval is echter niet gegarandeerd wat er voor zorgt dat er een hoop outdoor activiteiten nog steeds te doen zijn in de winter. Een activiteit die erg leuk is om te doen is om te hiken. De ideale regio hiervoor is toch weer het wonderschone Cappadocië.

Het hiken is ook mogelijk met sneeuwval alleen moet u dan wel goed te been zijn. De meest bekende hike routes zijn die door de love valley. Er zijn ook nog een aantal andere routes die u kan doen, welke wat minder druk zijn en u dus meer vrijheid geven. Voor het hiken is het wel belangrijk dat u warme kleding en goede schoenen meeneemt. Bent u benieuwd wat u nog meer moet meenemen tijdens uw vakantie naar Turkije? Lees dan eens onze blog over wat mag er niet ontbreken in je koffer op vakantie naar Turkije.

Wintersport Turkije

Zoals eerder benoemd is Turkije ook een ideaal land voor Wintersport. De skigebieden zijn namelijk erg groot en bovendien niet beïnvloed door massatoerisme. Het is dus een ideaal land om te beginnen met skiles.  De resorts zitten erg dichtbij de skigebieden en de skigebieden zijn uitgerust met moderne snufjes zoals verschillende skiliften.

Voor de echte waaghalsen is het ook mogelijk om te gaan skiën buiten de gemaakte paden. U kan bijvoorbeeld met een helikopter worden afgezet op een privé locatie waar u kan genieten van alle vrijheid. Wij hebben voor u precies uitgezocht wat de mooiste skiresorts zijn en welke uitrustingen deze hebben. De informatie hierover vind u in onze blog over het skiseizoen in Turkije.

Visum voor een winter vakantie

Het is echter wel van belang om een visum Turkije aan te schaffen voor een vakantie in de winter. Het is daarom van belang dat u beschikt over dit visum.  Wij bevelen u echter aan om het goedkoopste visum Turkije 2020 bij ons te bestellen. Het zorgt ervoor dat u niet in die lange rij hoeft te staan op de luchthaven.

U kan ons stappenplan visum Turkije volgen en er zo een stuk zekerder van zijn dat uw visumaanvraag goed gaat. Ondervind u hierna nog steeds moeilijkheden kan u altijd contact opnemen via onze contactpagina Turkije.  Voor andere vragen verwijzen wij u door naar onze Faq Turkije.

Conclusie

U weet nu precies waarom Turkije een goed vakantie land is om in de winter te bezoeken. Het land is erg veelzijdig zo is er in het zuiden een temperatuur rond de 15 graden en is er in het noorden ruimte voor een wintersport vakantie. Wij wensen u alvast een fijne reis en een goede vakantie!