Hi, How Can We Help You?

Blog

January 9, 2020

Waarom is Turkije het ideale toevluchtsoord in de herfst?

De herfst is weer aangekomen en het koude regenachtige weer komt richting Nederland. Turkije is het ideale toevluchtsoord voor een herfst met fijne en milde temperaturen.  Het is verder nog geen 3 uur vliegen naar Istanboel wat er voor zorgt dat u snel van de lekkere temperaturen in Turkije kan genieten. Aan het einde van deze blog weet u precies waarom u in de herfst op vakantie zou moeten gaan naar Turkije.

Temperatuur

De temperatuur in de herfstvakantie verschild per regio. In het noorden is het meestal wat minder aangenaam en heeft u dus iets fijnere temperaturen dan in Nederland. Wij bevelen u echter om zuidelijker te reizen aangezien u hier de meeste kans heeft op zonuren en de hoogste temperaturen.  In het zuiden liggen de temperaturen meestal nog rond de 25 graden. Wij raden u aan om de plekken Side, Antalya of Marmaris te bezoeken. Deze steden hebben allemaal hun eigen voordelen die wij hieronder voor u in het kort zullen benoemen.

Antalya: De plek staat in de zomer bekend om zijn strandvakanties. Het regent er bijna niet en is er dus het hele jaar droog. De stad heeft verder zijn gezellige en authentieke centrum altijd behouden en zorgt er dus voor dat u hier heerlijk kan shoppen. Het is echter wel erg van belang dat u weet wat u mee terug mag nemen vanuit Turkije.  Wilt u meer informatie over Antalya kan u deze vinden in onze blog over: ”wat te doen in Antalya”.

Side: Is een bekend toevluchtsoord voor gezinnen. Turkije staat bekend om zijn lange gouden stranden en zijn historie. Wist u bijvoorbeeld dat Side de enige stad in Turkije is die systematisch opgegraven is. Verder is er een vermoeden dat er nog een gedeelte van het oude Side verborgen ligt onder het strand. Side is dus ook een erg goede optie en de meeste informatie hebben wij vastgelegd in onze blog over een vakantie in Side.

Marmaris: Deze stad ligt in een besloten baai aan de Lycische kust. Het water is erg helder en word gezien als ideaal zwemwater. De stad staat verder bekend om zijn mooie jachthaven welke erg populair is onder de rijkere mensen. Het is dus zeker het bezoeken waard en zorgt voor een goede temperatuur door de gunstige zuidelijke ligging. Voor meer informatie kan u onze blog lezen over wat te doen in Marmaris.

Op vakantie met het gezin

Turkije staat ook bekend als een ideaal gezinsoord. De kosten zijn in de herfstvakantie echter wel wat hoger dan buiten de vakanties om. We hebben gezocht naar een all-inclusive vakantie net buiten de herfstvakantie en in de herfstvakantie (prijzen 2019). De prijzen zijn als volgt:

  • buiten de herfstvakantie: 580 euro per persoon
  • in de herfstvakantie 755 euro per persoon

Het is in verhouding met andere landen echter wel erg goedkoop om naar Turkije te gaan in de herfstvakantie. De Turken zijn bovendien erg gastvrij en dol op kinderen. De kinderen worden behandeld als kleine prinsen en prinsessen in de resorts en kunnen leuke reacties verwachten van het personeel.  Een heel aantal gelegenheden in Turkije bieden echter ook gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar. De andere leden van de familie raden wij aan om met de Turkse lira te betalen. Mocht u meer informatie willen over het verschil tussen de Turkse lira en de Euro kan u deze vinden in onze blog.

 

Hebben u baby’s en andere kinderen een visum nodig? Iedereen die naar Turkije af wil reizen heeft een geldig visum nodig, dus ook je baby, peuter, kleuter of al wat oudere kind. Mocht u hier meer informatie over willen kan u deze lezen in onze blog over visums voor kinderen. De visums kan u vanuit huis bestellen zo kan u bij ons het goedkoopste visum  Turkije 2020 aanschaffen.

Visum aanvraag

Voor een vakantie naar Turkije kan u echter wel een visum Turkije gebruiken. Het is tegenwoordig mogelijk om dit visum vanuit huis te bestellen. Het bestellen vanuit huis heeft de voordelen dat u niet in de lange rij op het vliegveld hoeft te staan en u het visum goedkoper aan kan schaffen. De aanvraag is erg makkelijk vanuit huis te doen en is te volgen via ons stappenplan visumaanvraag Turkije.

Let er echter wel op dat er in het documentnummer nooit de letter O staat maar dit altijd het nummer 0 is. Mocht u er niet uitkomen tijdens uw aanvraag kan u altijd een kijkje nemen in onze FAQ Turkije. De klantenservice staat echter ook voor u klaar om uw andere vragen te beantwoorden. Kortom een visum aanvraag vanuit huis is veel makkelijker en goedkoper dan een visumaanvraag bij de luchthaven.

Conclusie

Turkije is dus een geweldige optie voor een vakantie in de herfst. De ideale temperaturen bieden een prima toevluchtsoord en de Turken zijn bovendien erg gastvrij en dol op kinderen. De perfecte vakantie voor in de herfst is dus zeker een reis naar Turkije.

Voor een reis naar Turkije kan u echter wel een visum Turkije gebruiken. Deze is bij ons makkelijk aan te vragen en bovendien de goedkoopste verkrijgbaar in Nederland.