Hi, How Can We Help You?

Blog

January 24, 2020

Zomer in Turkije

Turkije is een populair vakantieland door zijn goede temperaturen en mooie stranden. Maar welke temperaturen kan je verwachten in de Turkse zomer en waarom zou je eigenlijk voor een land als Turkije kiezen? Aan het einde van deze blog weet u precies wat u kan verwachten van Turkije in de zomer.

De zomer in Turkije

Door de goede temperaturen in Turkije lijkt het wel alsof de zomer al in mei begint. Dit is echter niet het geval de zomer begint pas in Juni. Desondanks zijn de temperaturen vanaf mei al erg aangenaam en zou u dus al een vakantie kunnen boeken vanaf mei.  Het klimaat verschilt echter wel per regio. Het  oostelijke deel van Turkije heeft namelijk een gematigd landklimaat terwijl midden Turkije het steppeklimaat heeft. De temperaturen zullen in de zomer dus ook erg afhankelijk zijn van waar u verblijft. Mocht u een strandvakantie willen raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de Turkse rivièra . Deze is rijk aan een de populairste badplaatsen van Turkije. Bent u benieuwd welke activiteiten u kan ondernemen in de Turkse rivièra dan raden wij u aan om onze blog te lezen over de leukste activiteiten in de Turkse rivièra.

Het is dus een erg mooi vakantieland in de zomer door de warme temperaturen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker dagje op een van de mooiste stranden van Turkije. Er zijn een aantal stranden die erg hoog staan op de internationale mooiste stranden lijst. Neem nou bijvoorbeeld het Ölüdeniz deze is bekend over de hele wereld en staat vaak op toeristische folders over de hele wereld. Benieuwd naar de andere mooie stranden in Turkije? Neem een kijkje in onze top 10 stranden van Turkije.

Welke plaatsen kan ik het beste bezoeken in de Turkse zomer?

Zoals eerder raden wij u aan om een vakantie te boeken in de Turkse rivièra deze is rijk aan een aantal bekende badplaatsen.

Alanya

Alanya staat bekend om zijn rijke historie. Het is daarom ook niet gek dat deze stad een hoop monumenten en historische bezienswaardigheden heeft. Het is dus de ideale stad om te bezoeken als u geïnteresseerd bent in de historie van Turkije.  Verder beschikt deze stad ook over een mooi waterpark die ideaal is voor een vakantie met het gezin. Alanya heeft ook een mooi centrum waar u replica kleding kan halen (waar turkije onder andere om bekend staat). Kortom Alanya is een ideale vakantieplek voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in de historie en hier en daar willen genieten van de Turkse zon.

Mocht u meer willen weten over Alanya raden wij u aan om deze blog te lezen over Alanya.

Side:

Side staat bekend als de Turkse parel.  De granaatappel staat symbool voor de vruchtbaarheid en overvloed. De bevolking heeft daarom Side deze naam gegeven. Side is bovendien een van de meest bekende vakantieoorden in Turkije. Dit komt do0r de vele stranden die Side telt. Ook is Side toeristisch ingericht en is het rijk aan een centrum waar u verschillende Turkse dingen kan halen.  Kortom Side is een echte plaats voor een ”typische toerist” die vooral wil genieten van de zonnige temperaturen en het liefst de hele dag aan het strand of zwembad ligt.

geïnteresseerd in Side? Check dan deze blog  over de mooiste bezienswaardigheden in Side.

Antalya:

Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. De stad is een metropool maar deze heeft wel zijn gezellige centrum behouden. Antalya is ook rijk aan all-inclusive hotels. Deze zorgen voor een ideale vakantie zonder zorgen om eten of drinken. Antalya heeft verder een aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waar zijn zoals de mooie jachthaven.  Kortom een prachtige plek om uw zomervakantie te vieren.

Klinkt Antalya als uw ideale vakantieoord? Neem dan een kijkje in deze blog over wat te doen in Antalya.

Visumplicht Turkije

Voor een vakantie in Turkije is er echter een visumplicht. Deze heeft u dus ook nodig voor uw welverdiende zomervakantie in Turkije. Wij hebben dit aanvraagproces voor u een stuk simpeler gemaakt zodat u deze zonder enige moeite kan aanvragen. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze visums scherp geprijst zijn. Zo kan u bij ons al een visum aanvragen voor  € 33,95 per persoon.

Twijfel daarom niet en bestel het goedkoopste visum Turkije 2020. U heeft uw visum meestal binnen een dag binnen (mocht de vertrekdatum binnen 30 dagen vallen).  Het stappenplan voor een visumaanvraag vind u hier.

Conclusie:

U weet nu precies waarom Turkije het ideale vakantieland is voor deze zomervakantie. U bent ook op de hoogte van de beste plekken om Turkije te bezoeken deze zomer en weet dat u een visum moet aanvragen voor uw vakantie. Wij als E-Visum Loket wensen u alvast een fijne vakantie en hopen dat u het erg naar u zin heeft in Turkije.

Mocht u nog vragen hebben neem dan eens een kijkje in onze Faq Turkije of neem contact op met onze klantenservice Turkije.