Hi, How Can We Help You?

Blog

December 20, 2019

Waar moet ik op letten bij een reisverzekering Turkije

U heeft een vakantie geboekt naar Turkije, maar weet niet of uw reisverzekering onder Europese dekking valt of u wereldwijde dekking moet aanvragen? Wij hebben voor u alle punten genoteerd waar u op moet letten tijdens het aanschaffen van een visum. Zo kan u aan het einde van deze blog bepalen welke reisverzekering het meest geschikt is voor u.

Heeft u Europese of wereldwijde dekking nodig

Aangezien Turkije voor een klein gedeelte in Europa ligt en ook voor een deel in Azië kan er nog wel eens onduidelijkheid bestaan over welke verzekering u moet hebben. Turkije valt echter onder de Europese dekking . Het houd dus in dat u een Europese reisverzekering kan aanschaffen voor een vakantie naar Turkije. De landen die aan de Middellandse zee liggen vallen overigens allemaal onder de Europese dekking. Wat dus ook  betekend dat Turkije hier onder valt.

Als u op vakantie gaat naar Turkije is het echter nog wel belangrijk om te weten wat u mee terug mag nemen vanuit Turkije.  Wij hebben hier een blog over geschreven zodat u weet wat er mee terug mag vanuit Turkije.

Medische kosten in Turkije

Je zou het misschien niet verwachten maar het kom toch regelmatig voor dat de kosten van een medische behandeling in Turkije duurder zijn dan in Nederland. U word namelijk in Turkije 9 van de 10 keer doorverwezen naar een privékliniek. Het is daarom van belang om goed te kijken naar de medische dekking bij een reisverzekering. De Nederlandse zorgverzekering zal namelijk niet alle kosten vergoeden. De zorgverzekering in Nederland vergoedt standaard alle kosten voor spoedeisende hulp over de wereld. U krijgt alleen het in Nederland maximaal geldende bedrag weer. De kosten die bovenop dit bedrag komen zijn dus allemaal voor u zelf. Wij bevelen u daarom aan om een aanvullende dekking aan te schaffen. U krijgt dan namelijk de kosten vergoed tegen kostprijs. Mocht de behandeling dus duurder zijn dan in Nederland krijgt u deze dus ook vergoed. U kunt echter ook een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking afsluiten. Het is echter alleen maar mogelijk om deze af te sluiten tussen half november en eind januari (zorgseizoen).

Wanneer u naar een ziekenhuis moet heeft u vervoer nodig. Wij hebben daarom 6 tips achtergelaten om in Turkije rond te reizen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

U heeft ook nog een keuze uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Gaat u behalve deze vakantie verder niet naar het buitenland dit jaar, dan is de kortlopende reisverzekering de beste mogelijkheid. De doorlopende reisverzekering is het gehele jaar geldig en is vooral geschikt als u minstens 2 tot 3 keer per jaar naar het buitenland gaat of u langer dan 21 dagen verblijft in het vakantieland.

Voor een reis naar Turkije heeft u echter wel een evisa4turkey nodig.

Annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is erg duur en is dus alleen verstandig om af te sluiten als u voor een lange tijd op vakantie gaat. Toch is het erg zonde als u door een onverwachte gebeurtenis niet op reis kan en u geld kwijt raakt. Een annuleringsverzekering kan daarom in bepaalde gevallen een erg goede optie zijn.  De verzekering vergoedt de kosten voor de reissom. Wanneer u onverwachts toch niet op vakantie kan gaan of u de reis eerder moet onderbreken.

Reisverzekering afsluiten bij een reisorganisatie

Reisorganisaties bieden als extra service vaak een reisverzekering aan. Wij bevelen u echter aan om een reisverzekering apart af te sluiten. De reisverzekeringen bij de reisorganisaties zijn namelijk veel duurder dan de reisverzekering bij andere instanties. Het is bovendien ook niet moeilijk om een reisverzekering af te sluiten.  Kijk daarom eerst op internet naar de voordeligste reisverzekering voordat u deze gaat boeken bij een reisorganisatie.

Conclusie

U weet nu waar u allemaal op moet letten tijdens het afsluiten van een reisverzekering. U weet bovendien welke reisverzekering het meest geschikt is voor u. Wij hopen dat u wat aan onze tips heeft tijdens het afsluiten van een reisverzekering.

Voor een bezoek aan Turkije kunt u echter wel een evisa4turkey gebruiken. Dit visum is erg makkelijk aan te vragen en heeft een stappenplan aanvraag visum zodat het nog makkelijker word.  Mocht u daarna nog moeilijkheden ondervinden kan u altijd contact opnemen via onze contactpagina.