Hi, How Can We Help You?

Blog

May 29, 2019

Visumplicht voor Turkije: je hebt een visum nodig

Sinds 2014 is er een visumplicht voor Turkije. Voor Nederlanders en Belgen die naar Turkije willen reizen, geldt een visumplicht. Dit betekent dat je vooraf een goedgekeurd visum moet hebben. Je kunt nu eenvoudig een visum voor Turkije aanvragen.

Online visum 

Vroeger konden reizigers naar Turkije alleen een visum verkrijgen bij aankomst op de luchthaven. Vaak stond er een lange rij bij aankomst bij het visumbureau. Toeristen en zakenreizigers konden dan ter plekke een visum kopen. Zij betaalden hiervoor een kleine belasting en en konden zonder problemen Turkije binnenkomen. De Turkse regering heeft in 2014 besloten dat dit anders moet zijn.

Het verkrijgen van het visum ter plaatse veroorzaakte lange wachtrijen en gefrustreerde reizigers. In principe gelden voor het digitale visum dezelfde voorwaarden als voor het vorige visum dat ter plaatse werd afgegeven. Nu is het verplicht om dit visum in bezit te hebben voor het begin van de vlucht. Je kunt nu eenvoudig online een Turks visum aanvragen.

Voor wie geldt de visumplicht?

Er zijn twee soorten visa voor Turkije. Het digitale toeristenvisum en het reguliere visum dat wordt afgegeven via het Turkse consulaat. Als je in aanmerking wilt komen voor een regulier visum, verwijzen wij je graag naar het Turkse consulaat.

Turkse onderdanen hebben geen visum nodig om naar Turkije te reizen. Je dient dan wel in het bezit te zijn van een geldig Turks paspoort. Personen die niet de Turkse nationaliteit hebben, zijn onderworpen aan de visumplicht voor Turkije. Let wel op: niet iedereen heeft een visum nodig voor Turkije. Er zijn speciale overeenkomsten gesloten voor elke nationaliteit. Personen van de Marrokaanse nationaliteit hebben bijvoorbeeld geen toeristenvisum nodig om naar Turkije te reizen. Als je niet zeker weet of jouw nationaliteit een visum vereist, neem dan contact met ons op via onze klantenservice.

Hoe bestel en betaal ik? 

Je kunt je aanvraag makkelijk en snel indienen via het aanvraagformulier. Betalen gaat eenvoudig via  iDEAL. Na controle van je aanvraag, zullen wij je visumaanvraag in behandeling nemen. Na ontvangst van de goedkeuring van Turkije, zullen wij je voorzien van het elektronische visum, per SMS en e-mail.

Kom je niet in aanmerking voor een visum voor Turkije?

Als je niet in aanmerking komt voor het e-Visum voor Turkije, moet je naar het Turkse consulaat gaan om een gewoon visum aan te vragen. Dit geldt wanneer je in Turkije gaat wonen, studeren of er langer dan 90 dagen wilt verblijven. Ook geldt het wanneer je paspoortnationaliteit niet in aanmerking komt voor een e-Visum. Wanneer je elektronisch visum wordt geweigerd en de voorgaande opties zijn niet op jou van toepassing, kan het zijn dat je om een andere reden bent geweigerd. Je kunt dan meer informatie aanvragen via het Turkse consulaat.

Altijd een visum voor Turkije

Turkije heeft een visumplicht, je kunt Turkije nooit zonder visum binnenkomen. Wanneer je zonder visum naar Turkije reist, wordt je de toegang geweigerd. Wij raden je aan om niet zonder visum naar Turkije te reizen en ervoor te zorgen dat je altijd een visum in je bezit hebt voordat je aan je reis begint.