Hi, How Can We Help You?

Blog

June 17, 2019

Visumaanvraag Turkije: wat je moet weten over je paspoort

Visumaanvraag Turkije. Belangrijk! Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn na de datum waarop je van plan bent Turkije te betreden.

De Turkse overheid heeft bepaald dat buitenlandse bezoekers aan Turkije het land alléén binnen mogen komen met een geldig paspoort. Bovendien mag het verblijf een beperkt aantal dagen duren. Voor veel bezoekers is dit 90 dagen, maar het aantal dagen varieert per nationaliteit. Wanneer de nationaliteit op je paspoort zodanig is dat je 90 dagen mag blijven, moet de geldigheid van je paspoort duren tot ten minste 90 dagen na de 90ste dag, of een totaal van 180 dagen vanaf de datum waarop je Turkije binnenkomt. 

Een paar maanden voordat je vertrekt controleer je de geldigheid van je paspoort om te zien of deze geldig blijft gedurende minstens zes maanden vanaf de datum waarop je van plan bent Turkije te betreden. Wanneer je Turkije dus binnen wilt komen op 1  juli, dient je paspoort geldig te zijn tot ten minste 1 januari van het volgende jaar. Wanneer je twijfelt, verleng dan voor de zekerheid wél je paspoort zodat de geldigheidsperiode verlengd wordt.

Heb je een visum nodig?  

De meeste bezoekers hebben naast een geldig paspoort, ook een visum nodig om Turkije te mogen betreden. Voor veel nationaliteiten geldt dat de visumaanvraag Turkije thuis al gedaan kan worden. In sommige gevallen kan een visum ook op de luchthaven verkregen worden, maar dit geldt niet voor alle nationaliteiten. Bovendien zijn de wachtrijen op de luchthaven erg lang. Terwijl je natuurlijk liever meteen aan je vakantie begint!

E-Visum Loket verwerkt jouw online visumaanvraag Turkije snel, zodat je je visum op tijd geregeld hebt. Betalen gaat middels iDEAL, Bancontact of een van de vele andere betaalmogelijkheden. Je hebt hiervoor geen creditcard nodig. Je kunt de visumaanvraag Turkije gewoon in je eigen taal doen en wij controleren jouw aanvraag op de meeste gemaakte fouten.

Zorg ervoor dat je de gegevens van je paspoort of identiteitskaart bij de hand hebt. En zorg ervoor dat jij de gevraagde gegevens juist aanlevert. Dan regelen wij de rest. Op doordeweekse dagen tussen 8:30 en 16:00 uur kun je ook een spoedaanvraag doen. Vink hiervoor het vakje ‘spoed’ aan op het bestelformulier. Wij behandelen jouw visumaanvraag Turkije dan binnen 2 uur.