Hi, How Can We Help You?

Blog

June 20, 2019

Visum Turkije: Het documentnummer op je paspoort

Het documentnummer van een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs bestaat uit een combinatie van letters en cijfers en begint altijd met 2 letters. In totaal zijn er 9 tekens. In Nederlandse documentnummers komt de letter O niet voor. Dit is altijd het cijfer 0. Het documentnummer heb je altijd nodig wanneer je een visum Turkije aanvraagt.

Voor je visum Turkije kun je het documentnummer beter niet verwarren met je burgerservicenummer. Deze bestaat alleen uit cijfers en hoort bij jou als persoon, voor de rest van je leven. Het documentnummer hoort bij jouw reisdocument en wanneer jij een nieuw paspoort of ID-kaart aanvraagt, verandert hiermee automatisch ook het documentnummer.

Zorg dus dat je de twee nummers niet door elkaar haalt en geef het juiste nummer door tijdens de aanvraag van je Turks visum of je andere officiële document. Op je paspoort vind je het documentnummer rechts van je naam, onder het kopje ‘documentnummer’. Op je identiteitskaart vind je het nummer rechts bovenaan, onder het kopje ‘documentnummer’.

Lees hier meer over de geldigheidsduur van je paspoort of identiteitsbewijs.