Hi, How Can We Help You?

Blog

July 4, 2019

Visum Turkije aanvragen met Belgisch paspoort

Ook personen met een Belgisch paspoort kunnen een visum Turkije aanvragen. Ga je op vakantie naar Turkije?

Iedereen die Turkije wil bezoeken heeft een visum nodig. De Turkse overheid controleert daarmee wie het land binnenkomt. In sommige gevallen kun je je visum nog op de luchthaven aanschaffen, maar dit raden wij ten zeerste af. Tegenwoordig is dit namelijk niet meer op elke luchthaven mogelijk. Wanneer het wel mogelijk is, zijn de wachttijden vaak  erg lang en kun je alleen contant of met creditcard betalen.

Online bestellen gaat snel en eenvoudig; betalen kan met een van de vele betaalmogelijkheden zoals Bancontact of iDEAL. Wanneer jouw betaling bij ons binnen is gaan wij meteen met je bestelling aan de slag. We controleren deze eerst op de meest gemaakte fouten en wanneer alles in orde is regelen wij het visum voor jou. Jij hebt je visum dan de volgende dag in huis, meestal al eerder.

Je paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in Turkije. Let er op dat je de gegevens van je Belgische paspoort of identiteitskaart juist aan ons doorgeeft. De gegevens op je visum moeten namelijk overeenkomen met die op je reisdocument anders is je visum niet geldig! Omdat het visum een officieel document is, kunnen wij achteraf geen wijzigingen aanbrengen. Er zal dan een nieuwe aanvraag ingediend moeten worden. Hoewel het Turkse visum een officieel en verplicht document is, geeft het geen gegarandeerde toegang tot Turkije. Het kan kan zijn dat de Turkse overheid je om wat voor reden dan ook de toegang tot Turkije weigert. In de praktijk komt dit gelukkig vrijwel nooit voor.

Voorkom een hoop ongemak na aankomst in Turkije en vraag je visum Turkije met je Belgisch paspoort ruim voor vertrek aan! Ben je toch wat aan de late kant met je aanvraag? Op werkdagen tussen 8:30 en 16:00 uur kun je ook een spoedaanvraag doen, voor 3,50 extra per persoon. Vink hiervoor het vakje ‘spoed’ aan op het aanvraagformulier. We verwerken je complete aanvraag dan binnen 2 uur. Toch adviseren wij altijd ruim van tevoren je visum te regelen, zodat er genoeg tijd is eventuele tegenslagen op te lossen. Reis je met meerdere personen? Dan vraag je alle visums Turkije gewoon in 1 keer aan. Handig!