Hi, How Can We Help You?

Blog

June 28, 2019

Visa of visums Turkije? Of is het e-Visum?

Vraag je nu visa of visums aan voor Turkije? Of een toeristenvisum? En wat is nu weer een e-Visum? Dit vraagt om verheldering!

Een visum voor Turkije

Dit is een sticker of stempel op je paspoort, welke wordt uitgegeven door de Turkse overheid. Hiermee krijg je toestemming om het land te betreden en er te verblijven. Op deze manier kan Turkije controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Wanneer wij het over een visum hebben, bedoelen wij het toeristenvisum. Deze is 180 dagen geldig, waarvan maximaal 90 dagen aaneengesloten.

Meervoud: visa of visums voor Turkije?

Wanneer je met meerdere personen op reis gaat naar Turkije, heb je logischerwijs meer dan één visum nodig. Visums is het meervoud van visum. Maar ook de term visa kan gebruikt worden om het meervoud van visum aan te geven. Let wel op, soms betekent visa ook creditcard, en deze verwar je beter niet met elkaar!

En hoe zit dat met e-Visum?

Een e-Visum Turkije is niets anders dan een (toeristen)visum in elektronische vorm. Met dit digitale document krijg je officieel toestemming Turkije te betreden en er te verblijven. Dit e-Visum wordt uitgegeven door de Turkse overheid (en wij helpen je met het aanvragen ervan). Vóór vertrek regelen van een e-Visum, voorkomt dat je urenlang op het vliegveld in Turkije in de rij staat voor een visum. Hier kom nog bij dat het onduidelijk of er op dit moment op elk vliegveld in Turkije nog een visum aan te schaffen is. Door een e-Visum bij je te hebben, kun jij met een gerust gevoel op reis gaan! Lekker toch?

Natuurlijk geldt voor e-Visum hetzelfde als voor het visum, wat betreft het meervoud ervan; dat wordt dan e-Visums of e-Visa.

Hoe je het ook noemt; je e-Visum, visa of visums Turkije bestel je eenvoudig online bij ons!