Hi, How Can We Help You?

Blog

June 27, 2019

Vakantie Turkije Side: de mooiste plekken om te bezoeken!

Op vakantie naar Side in Turkije. Zeker doen! Side is een kleine badplaats aan de Turkse Riviera. Het is een oude havenstad met monumenten en ruïnes, eigenlijk een soort openluchtmuseum. Het is de enige stad in Turkije die systematisch opgegraven is, hoewel er vermoedens zijn dat een deel van de stad zich nog onder het strand bevindt. Side staat óók bekend om haar lange gouden stranden, welke de stad tot een uitstekende vakantiebestemming voor gezinnen maken.

Dit schiereiland wordt ook wel de parel van de Turkse Riviera genoemd. Side betekent letterlijk  ‘granaatappel’. De granaatappel staat symbool voor vruchtbaarheid en overvloed, daarom hebben de inwoners de stad ooit deze naam gegeven. De granaatappel zul je om deze reden veel terug zien in Side.

Het Aspendos theater bezoeken tijdens je vakantie Turkije Side

Aspendos is een goed bewaard gebleven theater, dat plaats biedt aan 15.000 toeschouwers. Het is gebouwd in de 2e eeuw na christus en wordt nog steeds gebruikt, wat aangeeft dat de architect het goed heeft ontworpen.

De tempel van Apollo

De beroemde tempel van Apollo is de bekendste en meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Side. Het Romeinse monument bevindt zich aan het einde van het schiereiland, vlakbij de haven. Sommige van de marmeren kolommen staan nog steeds op hun plaats en kunnen door bezoekers worden bekeken. De tempel van Athene is dichtbij, dus je kunt ook een dagtocht maken en de twee historische bezienswaardigheden beide bezoeken! De toegang is gratis.

De prachtige stranden van Side

De stad Side is omgeven door uitgestrekte gouden zandstranden, waar het voor jong en oud goed vertoeven is. Op de twee belangrijkste stranden van de stad is veel ruimte zodat je een mooie privéplek kunt vinden om te relaxen of strandspellen te spelen. Dit mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie Turkije Side.

Aan het oostelijke strand zijn er kleine duinen en in het westen is het strand vlak, in de buurt van de hotels. Het strand in het oosten is erg populair bij gezinnen. Maar op het westelijke strand vind je ligstoelen en parasols. Ook vind je hier uitgestrekte schaduwrijke plekken, wat zeker op het warmst van de dag erg fijn kan zijn.  Natuurlijk is dit ook goed voor de bescherming van de huid tegen de zon.  Op beide stranden heb je de mogelijkheid om te genieten van watersporten zoals para-sailen, jetskiën, windsurfen en ook bananenboot-tochten.

Manavgat waterval!

Manavgat, een waterval aan de rivier de Manavgat, ligt 3 kilometer ten noorden van de stad met dezelfde naam. Deze mooie locatie ligt op slechts een korte afstand van Side en daarom kun je er vanuit Side gemakkelijk per minibus komen.

Ondanks dat hij niet erg hoog is; de waterval is nog steeds indrukwekkend. De manier waarop het water schuimt op de rotsen is geweldig. Er is een café aan de rivier, zodat je kunt genieten van de prachtige omgeving met een lekker koel drankje in je hand.

Het weer tijdens je vakantie Turkije Side

Side grenst aan de Middellandse Zee en heeft een typisch mediterraan klimaat. In Side valt de meeste neerslag in de winter, waardoor de zomers lang, heet en droog zijn.  Juli is de warmste maand in Side met een gemiddelde temperatuur van 28 ° C (82 ° F) en veel zonuren op een dag (ongeveer 14 uur). De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 11 ° C (52 ° F). Januari is ook de meest regenachtige maand met een gemiddelde van 238 millimeter regen. De beste tijd om te genieten van het zwemmen is in augustus, wanneer de gemiddelde temperatuur van de zee rond de 28 ° C (82 ° F) ligt.

Let op! Veel vakantiegangers weten niet dat er een visumplicht geldt voor Turkije. Lees er hier meer over. En lees ook ons handige nieuwsblog over de voorbereiding voor je vakantie Turkije en die over de munteenheid van Turkije.