Hi, How Can We Help You?

Blog

June 25, 2019

Vakantie Turkije: hoe bereid je je voor?

Een vakantie Turkije, goede keuze! Turkije is een verrassend veelzijdig land waar jij je geen minuut hoeft te vervelen. Lees bijvoorbeeld deze tips voor de mooiste plekjes in Turkije. Maar hoe zorg je dat je goed voorbereid op reis gaat?

Let in het bijzonder op het volgende voor je vakantie Turkije:

Visum

Een visum is een officieel document dat je nodig hebt om Turkije te mogen betreden. Deze heb je dus absoluut nodig voor je vakantie Turkije. Lees er hier meer over of bestel hem direct snel, goedkoop en eenvoudig online. Regel dit ruim van tevoren, zodat je niet voor een verrassing komt te staan op de luchthaven.

Paspoort

Zorg dat je paspoort of identiteitskaart nog minimaal een half jaar geldig is na aankomst in Turkije. Bewaar je visum bij je paspoort, wel zo handig.

Inentingen

  • Als je naar het zuiden van het land gaat, moet je je dienovereenkomstig voorbereiden, want het gebied is geclassificeerd als zone 1 van malaria
  • Vaccinaties tegen virale hepatitis A, DTP en Rabiës worden sterk aanbevolen
  • Vraag altijd advies bij je (huis)arts voor deze zaken, hij of zij is professional

Algemene gezondheid tijdens je vakantie Turkije

  • Afgeraden wordt om leidingwater te drinken of op straat te eten
  • Het is noodzakelijk om vruchten te wassen en schillen voordat ze gegeten worden
  • Handen wassen, vaak je handen wassen! Je kunt ook een desinfecterende gel meenemen op reis.
  • Word je toch ziek? Zorg dat je altijd ORS bij je hebt op je vakantie Turkije. Hiermee voorkom je uitdroging.

De beste periode om te gaan

De zomerperiode is het beste seizoen om Turkije te bezoeken. In augustus is het er wel érg warm, vooral wanneer je meer landinwaarts trekt. Het moet echter worden opgemerkt dat de ideale tijd voor een vakantie Turkije ook varieert naargelang de stad. Wij raden aan om in juni, juli of september naar Turkije te gaan.

Vliegticket

Tarieven van vliegtickets schommelen vaak en de goedkoopste aanbieding loop je makkelijk mis. Prijzen variëren afhankelijk van de vertrektijd en het tijdstip van boeking en de luchthaven van vertrek. Wanneer je je vliegticket tegen de beste prijst wilt aanschaffen, boek je deze enkele maanden van tevoren.

Bagage

In de Douane Reizen App kun je precies zien wat er mee mag tijdens je reis heen en terug. Let ook op de regels van de vliegvaartmaatschappijen zelf! Tips voor in je koffer vind je hier.

Overnachten

Hoe zit het met huisvesting in Turkije? In Turkije kun je verblijven op een van de campings die door de gemeenten zijn ontwikkeld. Maar de voorzieningen zijn vaak erg basic en beperkt tot een douche.

Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een pension of een boetiekhotel . Dit zijn eigenlijk oude huizen welke kunstig gerestaureerd zijn. Maar de huur is vrij hoog.

De klassieke oplossing is om in het hotel te verblijven. In dit geval raden we aan dat je een luxe hotel kiest, omdat de prijzen heel redelijk zijn. Bekijk de aanbiedingen op het internet om de beste deal te vinden.

Geld

In Turkije is de Turkse Lira de munteenheid, hoewel op sommige plekken de euro ook geaccepteerd wordt. Lees er hier alles over.