Hi, How Can We Help You?

Blog

June 18, 2019

Turks visum nodig: maar wat is een visum eigenlijk?

Een Turks visum, dat is wat je nodig hebt voor je vakantie naar Turkije. Maar je hebt toch ook al een paspoort? Wat is een Turks visum dan eigenlijk?

Een visum is een sticker of stempel op je paspoort, welke wordt uitgegeven door de Turkse overheid. Hiermee krijg je toestemming om het land te betreden en er te verblijven. Op deze manier kan Turkije controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Als reiziger heb je zelf de verantwoordelijkheid uit te zoeken of je een visumaanvraag moet doen voor je reis of vakantie naar Turkije.

Een e-Visum Turkije is een visum in elektronische vorm. Dit is geen sticker of stempel, maar een digitaal document. Met dit digitale document krijgt je officieel toestemming Turkije te betreden en er te verblijven. Vóór vertrek regelen van je e-Visum Turkije, voorkomt dat je urenlang op het vliegveld in Turkije in de rij staat voor je Turkse visum. Hier lees je of je met jouw nationaliteit in aanmerking komt voor een digitaal Turks visum.

Wij regelen de visumaanvraag voor personen met de Nederlandse nationaliteit. Ook doen we dit voor een aantal andere nationaliteiten. Doorloop simpelweg het bestelproces om te zien of jouw nationaliteit ertussen staat of neem contact op met onze klantenservice. Jouw e-Visum Turkije vraag je snel, gemakkelijk en goedkoop aan bij E-Visum Loket. Zelfs een paar euro goedkoper dan op de luchthaven. Je krijgt een e-mail met daarin de link naar je visum. En als handige extra ontvang je deze link óók per sms. De link blijft een half jaar geldig.

Hoewel je Turks visum digitaal beschikbaar is, adviseren wij je altijd een hard-copy (print) van je e-Visum bij je te hebben op je reis. Je weet maar nooit of de batterij van je telefoon het onderweg begeeft. Bestel je visum Turkije hier!

Wil je meer informatie over het aanvragen van een Turks visum? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Let op, een regulier (e)-visum, ook wel toeristenvisum, is maximaal 180 dagen geldig. Waarvan je 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Wil je lager in Turkije blijven, of er gaan wonen, werken of studeren? Neem dan contact op met het Turkse consulaat.