Hi, How Can We Help You?

Blog

February 28, 2020

Top 10 populairste sporten in Amerika

Over de hele wereld beoefend, zijn de sporten op deze lijst de populairste ter wereld. De meest populaire sporten zijn geclassificeerd volgens de volgende criteria: “meest bekeken”, “meest beoefend” of “het genereren van de meeste inkomsten”.

10. Golf

Met iets meer dan 390 miljoen mensen wereldwijd is golf een van de populairste sporten ter wereld. Precisiesport waarvan het doel is om holes te bereiken door zo min mogelijk slagen te maken, golf is een van de sporten die het meeste inkomen genereert, vooral op het gebied van reclame.

9.American Football

Met meer dan 400 miljoen fans (voornamelijk in de Verenigde Staten) staat Amerikaans voetbal op de 9e plaats in deze ranglijst van de populairste sporten. Een spel met ingewikkelde regels en een even complexe strategie, Amerikaans voetbal is een contactsport waarin twee teams van 11 spelers proberen punten te scoren door “touchdown” of “penalty’s” uit te voeren. Het is een van de meest gewelddadige en fysiek veeleisende sporten.

8. Rugby 

 

Een van de meest populaire moderne sporten ter wereld, wordt rugby gespeeld in veel Europese landen zoals Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Jarenlang hebben veel teams uit Oceanië, zoals Nieuw-Zeeland of Australië, hun suprematie uitgesproken in een extreem fysiek zware discipline.7. honkbal Een zeer populaire sport in de Verenigde Staten, Japan en de Dominicaanse Republiek, honkbal is een vaardigheids- en technieksport met meer dan 500 miljoen vaste kijkers.Het is, samen met Amerikaans voetbal, een van de meest populaire en meest winstgevende sporten ter wereld.6. Tafeltennis Tafeltennis, ook bekend als ping-pong, heeft meer dan 900 miljoen fans over de hele wereld. Deze sport is de laatste jaren enorm geëvolueerd, met name dankzij de verbetering van het materiaal en zijn uiterlijk op internationale wedstrijden zoals de Olympische Spelen.5. Volleyball Ten vijfde in deze ranglijst van de meest populaire sporten, wordt volleybal gespeeld door meer dan 920 miljoen mensen wereldwijd. Of het nu binnen of op het strand is, volleybal is een van de fysiek meest veeleisende sporten. Het vereist een zeer intense training, de spelreeksen kunnen enkele minuten duren zonder te stoppen.

7.Baseball

Een zeer populaire sport in de Verenigde Staten, Japan en de Dominicaanse Republiek, honkbal is een vaardigheids- en technieksport met meer dan 500 miljoen vaste kijkers. Het is, samen met Amerikaans voetbal, een van de populairste en meest winstgevende sporten ter wereld.

6. Tafeltennis 

Tafeltennis, ook bekend als ping-pong, heeft meer dan 900 miljoen fans over de hele wereld. Deze sport is de laatste jaren enorm geëvolueerd, met name dankzij de verbetering van het materiaal en zijn uiterlijk op internationale wedstrijden zoals de Olympische Spelen.

5. Volleybal

Ten vijfde in deze ranglijst van de meest populaire sporten, wordt volleybal gespeeld door meer dan 920 miljoen mensen wereldwijd. Of het nu binnen of op het strand is, volleybal is een van de fysiek meest veeleisende sporten. Het vereist een zeer intense training, de spelreeksen kunnen enkele minuten duren zonder te stoppen.

4. Tennis

Tennis wordt voornamelijk beoefend in Europa, op de twee Amerikaanse continenten en in Azië, tennis is een sport met meer dan een miljard spelers. In singles of doubles is tennis de afgelopen 50 jaar in populariteit gegroeid, vooral dankzij de bekwaamheid van legendarische atleten als Bjorn Borg en Roger Federer. 3. Hockey Weinig verrassing van deze ranglijst, hockey glijdt naar de 3e plaats dankzij de 2,2 miljard volgers in de wereld. Zowel op ijs als op kunstgras is hockey een veeleisende sport op fysiek niveau en zeer interessant op tactisch niveau. 2. Basketbal Het is niet verwonderlijk dat basketbal dit keer de tweede meest populaire sport ter wereld is. Met meer dan 3 miljard volgers over de hele wereld heeft deze sport, die binnenkort honderdjarig is en van oorsprong uit de Verenigde Staten komt, de harten van miljarden supporters gewonnen dankzij met name de prestaties van supersterren zoals Kareem Abdul Jabbar, Magic Johnson en beste speler aller tijden Michael Jordan. 1. Football Met meer dan 3,5 miljard liefhebbers in alle landen van de wereld, is voetbal de meest populaire sport ter wereld. Dit wordt ongetwijfeld verklaard door de eenvoud waarmee het mogelijk is om dit spel met relatief eenvoudige en toegankelijke regels te spelen. Dit wordt ook verklaard door het feit dat voetbal een van de eerste sporten was (zo niet de eerste) die van televisie-uitzendingen had geprofiteerd.

3. Hockey

Weinig verrassing van deze ranglijst, hockey glijdt naar de 3e plaats dankzij de 2,2 miljard volgers in de wereld. Zowel op ijs als op kunstgras is hockey een veeleisende sport op fysiek niveau en zeer interessant op tactisch niveau.

2. Basketbal

Het is niet verwonderlijk dat basketbal dit keer de tweede meest populaire sport ter wereld is. Met meer dan 3 miljard volgers over de hele wereld heeft deze sport, die binnenkort honderdjarig is en van oorsprong uit de Verenigde Staten komt, de harten van miljarden supporters gewonnen dankzij met name de prestaties van supersterren zoals Kareem Abdul Jabbar, Magic Johnson en beste speler aller tijden Michael Jordan.

1. Voetbal

Met meer dan 3,5 miljard liefhebbers in alle landen van de wereld, is voetbal de meest populaire sport ter wereld. Dit wordt ongetwijfeld verklaard door de eenvoud waarmee het mogelijk is om dit spel met relatief eenvoudige en toegankelijke regels te spelen. Dit wordt ook verklaard door het feit dat voetbal een van de eerste sporten was (zo niet de eerste) die van televisie-uitzendingen had geprofiteerd.