Hi, How Can We Help You?

Blog

September 19, 2019

Skiseizoen in Turkije

Het land Turkije is beroemd onder strandvakantiegangers in plaats van skiërs. Toch heeft Turkije een behoorlijk heuvelachtig terrein dat goed geschikt is voor skiën en snowboarden en heeft het een scala aan skigebieden verspreid over het hele gebied. De meeste skigebieden bevinden zich in het noordelijke deel en hebben een behoorlijk lang seizoen van december tot maart, en sommige werken tot eind april, zoals in het aangrenzende Georgië. Wintersporten zijn zelfs beschikbaar aan de Middellandse Zeekust, in skiresort Saklıkent, het seizoen is natuurlijk korter.

Twee grootste skigebieden bevinden zich in Palandöken in het oosten en Erciyes, Centraal-Anatolië, en bieden dienovereenkomstig 72 en 55 skipistes. Uludağ Resort wordt gevierd als de oudste en blijft de meest populaire in Turkije, met zijn 28 kilometer pistes en het hoogste punt op ongeveer 2500 meter.

 

Misschien handig om tijdens u skivakantie in Turkije de volgende Turkse woorden en zinnen te kennen!

Andere kleinere resorts zijn Kartalkaya, Kartepe, Sarıkamış en Ilgaz Ski Resorts. Elmadağ staat bekend als het kleinste skigebied met slechts 1,5 kilometer skigebied, het skiresort Saklıkent heeft een aanzienlijk korter seizoen dat alleen in het midden van de winter begint en in het vroege voorjaar eindigt, en de Kartepe-bergen zijn de laagste, variërend van 1400 tot 1700 meter, en daarom is dit resort de beste optie voor beginners en gevorderden.

Als u een echte gratis rit buiten de gebaande paden wenst, moet u kiezen voor helikopterskiën. Dat is een geweldige kans om een ​​week lang een eigen helikopter te huren en te skiën waar je maar wilt in de buurt van 4500 vierkante kilometer. Het seizoen is korter dan het algemene skiseizoen in de meeste resorts en duurt van eind januari tot begin maart.