Hi, How Can We Help You?

Blog

October 8, 2019

Roken, Huurauto en Turkije – Wat zijn de regels?

Is het mogelijk om in Turkije een sigaret op te steken in een huurauto? Aan het einde van deze blog weet u precies hoe het zit met het roken in huurauto’s en wat u mag invoeren als reiziger.

Roken, Huurauto en Turkije – Wat zijn de regels?

In Turkije is het verboden om in uw auto te roken, de boete voor het roken in de auto is  560 Turkse lira ( €87,- ) voor de eerste overtreding en kan oplopen tot 5,600 lira ( €875,- ) .
Meer over het huren van een auto in Turkije vind u hier.

Geschiedenis

Op 3 januari 2008 heeft Turkije een rookverbod aangenomen voor alle binnenruimtes, inclusief bars, cafés en restaurants. Het verbiedt ook roken in sportstadions en de tuinen van moskeeën en ziekenhuizen. Het rookverbod trad in werking op 19 mei 2008; Bars, restaurants en cafés waren echter tot medio juli 2009 vrijgesteld. Op 19 juli 2009 breidde Turkije het openbare openbare rookverbod uit met bars, restaurants, dorpskoffiehuizen en waterpijpcafés.

Het verbod verbiedt ook reclame voor roken en de weergave van mensen die op televisie roken. Bij veel buitenlandse programma’s of films met scènes met rokende personages zijn de sigaretten meestal wazig. In december 2018 is de wet gewijzigd om een ​​eenvoudige verpakking van alle tabaksproducten te eisen. Gezondheidswaarschuwingen en afbeeldingen moeten beide zijden van de verpakking en ten minste 85% van de verpakking bedekken.

Invoeren tabak

Reizigers vanaf 18 jaar mogen tabak invoeren in Turkije. De genoemde hoeveelheden gelden per persoon.

200 sigaretten of
50 sigaren of
200 g rooktabak