Hi, How Can We Help You?

Blog

July 1, 2019

Op vakantie met baby of kind in Turkije

Wanneer je op vakantie gaat met je baby of kind in Turkije zul je merken dat Turken gastvrij en over het algemeen erg aardig zijn voor kinderen.

Waarom is Turkije zo’n leuke vakantiebestemming voor kinderen?

Turkije heeft een aantal iconische en gedenkwaardige bezienswaardigheden, welke óók in de smaak zullen vallen bij jonge kinderen. En er zijn een aantal ongelooflijk mooie stranden en landschappen. Ook vind je er een grote selectie van gezinsvriendelijke activiteiten zoals watersporten, waterparken en aquaria. Er zijn verder tal van baby- en peutervriendelijke accommodatie-opties. De meest populaire plekken zijn Kusadasi, Bodrum, Gumbet, Icmeler en Marmaris, hoewel er veel meer kleinere badplaatsen zijn welke fantastisch zijn voor gezinnen.

Wanneer op vakantie met baby of kind naar Turkije?

April, mei, begin juni, eind september en oktober zijn de beste tijden om Turkije te bezoeken met een baby of peuter. De temperaturen zijn in deze maanden nog aangenaam en het is minder druk. In de zomer (half juni, juli, augustus, tot half september) is het vrij warm en droog. Landinwaarts is het in de avonduren koeler. Badplaatsen zijn dan erg druk en de prijzen zijn op hun hoogtepunt. In Turkije kun je je huid heel gemakkelijk verbranden en door de bries aan de kust kan het koeler aanvoelen dan het daadwerkelijk is. In de maand augustus zullen veel Turken vasten voor Ramadan, hoewel je overdag in de toeristische gebieden gewoon kunt eten en drinken. Direct na Ramadan is het suikerfeest (Eid-ul Fitr), een driedaagse nationale feestdag waarbij veel kantoren en bedrijven sluiten. Restaurants, bars en cafés blijven over het algemeen gedurende deze tijd open.

Uit eten met je baby of kind op vakantie Turkije

Je zult verwend worden met de keuze in Turkije. Met haar keuken heeft Turkije genoeg mogelijkheden voor peuters en kinderen, zelfs wanneer er niet veel restaurants met kindermenu’s zijn.

Zorg ervoor dat je baby’s of peuters nooit water uit de kraan laat drinken. Dit moet altijd water uit flessen zijn! Let er ook op dat salades in restaurants vaak omgespoeld worden met water uit de kraan. Sommige restaurants bieden kinderstoelen, met name in de toeristische resorts, maar het is altijd het beste om een ​​reisvouwstoel mee te nemen, voor het geval dat.

De Turkse keuken combineert Mediterrane, Centraal-Aziatische, Kaukasische en Arabische invloeden en is buitengewoon rijk. Rundvlees, lamsvlees, kip, aubergine, ui, linzen, bonen, tomaat, knoflook en komkommer zijn de primaire voedingsmiddelen.

Plat brood (flatbread) met hummus is een geweldige snackoptie voor baby’s en peuters in restaurants. Restaurants bereiden graag niet-pikante rijst-, kip- en vegetarische gerechten voor de kleintjes. Pide of Turkse pizza is een geweldige optie voor jongere bezoekers. Ook zullen zij smullen van baklava. Het personeel van het restaurant vindt het niet erg wanneer je voedsel voor je baby meeneemt en zal meestal bereid zijn en flessen en voedsel voor je verwarmen, indien nodig.

Visum voor vakantie van je baby of kind in Turkije

Let erop dat je baby of kind een visum nodig heeft, net als jijzelf! Lees er meer over in ons nieuwsblog hierover. En lees hier meer goede redenen om met je kind op vakantie naar Turkije te gaan.