Hi, How Can We Help You?

Blog

January 27, 2020

Onderzoek naar toerisme in Turkije

Turkije is een zeer populair vakantieland maar hoe zit het met de verdeling van toeristen? Uit welke landen komen de meeste toeristen en hoeveel toeristen trekt Turkije ongeveer per jaar? Aan het einde van deze blog weet u meer over het toerisme in Turkije en onder welke landen een populair land is.

Algemene informatie:

Turkije staat wereldwijd als 6e op de lijst met de meest bezochte landen van Turkije.  De Turkse overheid wil deze positie echter versterken en het aantal naar 75 miljoen verhogen in 2023. Het ministerie van Cultuur en toerisme heeft daarom een onderzoek gedaan naar wat Turkije juist zo aantrekkelijk maakt voor toeristen. De onderzoekers hebben dit gedaan op basis van nationaliteit en de reden dat de toeristen het land bezochten.  Door dit onderzoek proberen ze te achterhalen wat ze kunnen verbeteren en wat dus ook voor de toerist prioriteit heeft. Wij hebben dit onderzoek doorgelezen en u per land weergegeven waarom deze mensen juist worden aangetrokken.

Turkije is naar onze mening al een ideaal vakantieland. Door de verschillende klimaten die Turkije heeft maakt dit het ideale vakantieland voor in de lente, zomer, herfst en zelfs in de winter.  Wij hebben voor u hieronder een aantal leuke blogs achtergelaten als u in een van de seizoenen naar Turkije reist.

Verschillende nationaliteiten in Turkije

Duitsers:

Aangezien Duitsland een erg welvarend land is heeft de Turkse overheid zich tijdens dit onderzoek voornamelijk op Duitsland gericht. De Duitsers hebben bovenop dat ze welvarend zijn ook geen visum nodig voor een vakantie dier korter duurt dan 90 dagen. De populairste steden onder de Duitse toeristen zijn: Istanbul, Antalya en Mugla. Duitse toeristen vonden het vooral belangrijk dat er genoeg culturele activiteiten te beleven waren en de veiligheid goed gewaarborgd werd in Turkije. De gastvrijheid sprak de Duitse bevolking ook erg aan en dit was toch wel echt de hoofdreden om het land te bezoeken.

De cultuur word dus erg gewaardeerd door de Duitsers. Wij weten zeker dat als u een vakantie boekt naar Turkije u hier ook erg van zal gaan genieten. Wij hebben om u extra goed voor te bereiden op uw vakantie naar Turkije een top 10 dingen gemaakt die u misschien nog niet wist over de Turkse cultuur.

Russen:

De russen zijn vooral gecharmeerd van de mooie stranden in Turkije. De Russen reizen vooral in de winter naar Turkije omdat het in de winter in Rusland erg koud is en de temperaturen hier al snel oplopen tot -15 graden Celsius. Rusland is de hoofdleverancier van toeristen die naar Turkije afreizen. De Turkse overheid is hiervan op de hoogte en probeert hier dus op in te spelen. Russische mensen die naar Turkije reizen hebben overigens geen visum nodig om het land te betreden. De Turkse overheid zorgt er ook voor dat in de resorts vaak Russisch sprekend personeel aanwezig is.

De Russen zijn dus dol op de mooie stranden van Turkije. Wij weten zeker dat dit ook een van uw top prioriteiten is tijdens uw vakantie in Turkije. Wij hebben daarom voor u de mooiste stranden van Turkije achtergelaten in deze blog.

Engelsen:

De Engelsen leveren overigens ook een groot deel van de toeristen die naar Turkije afreist. De Engelsen zijn voornamelijk aanwezig in de zuidelijke streken van Turkije. Hieronder valt dus de Anatolië en de middelandse kust. De Engelsen reizen vooral naar Turkije omdat de prijzen in Turkije aanzienlijk lager zijn dan in Engeland.  Deze toeristen zijn over het algemeen  veel te vinden in all inclusive hotels. De Engelsen hebben in tegenstelling tot de Russen wel een visum nodig. Dit visum is erg makkelijk aan te vragen vanuit huis. Wij als E-Visum Loket bieden u deze service en zorgen ervoor dat u het visum binnen krijgt via uw mail.

De Engelsen reizen dus vooral af naar Turkije voor de lagere prijzen. Weet u bijvoorbeeld dat u een voordeel heeft als u met de Turkse lira betaald. Wij hebben daarom alles wat u moet weten over de Turkse lira in deze blog achtergelaten.

Toeristen uit Arabische landen

De toeristen uit de Arabische landen gaan vooral naar Turkije om te winkelen en te genieten van het heerlijke Turkse eten. Mensen uit de Arabische landen voelen zich snel comfortabel omdat de religie van de Turken voor een groot en deel overeenkomt met de geloofsovertuigingen van deze mensen. De culturen sluiten overigens ook erg goed op elkaar aan.  In de maanden Juni, Juli en September vind je de meeste toeristen uit het midden oosten.  Deze maanden zijn vooral populair omdat ze in deze maanden proberen te ontsnappen aan de enorme hitte in eigen land. De landen hebben overigens ook allemaal een visumvrij reissysteem.

Toeristen uit het Midden-oosten gaan dus vooral voor het shoppen en het lekkere eten. Het is voor u misschien ook interessant om te weten hoe u het beste kan afdingen in Turkije. Wij hebben deze voor u achtergelaten in onze blog.

Voordelen voor u

Het betekend dus dat Turkije veel geld vrijmaakt voor toerisme. De toeristische voorzieningen worden dus nog beter in Turkije. Het zorgt er onder andere voor dat er meer shoppingsgelegenheden komen en luxere hotels. Kortom het heeft alleen maar voordelen dat Turkije dit jaar extra geld in het toerisme steekt.

De Turkse bevolking kan het erg waarderen als u een woordje Turkse spreekt. Wij hebben daarom voor u de handigste woorden en zinnen in het Turks beschreven.

Conclusie:

U weet nu precies waar de meeste Toeristen vandaan komen en waarom Turkije een ideaal vakantieland is voor deze mensen. Deze redenen lijken ons goed genoeg om een vakantie naar Turkije te boeken. Voor een reis naar Turkije heeft u echter wel het goedkoopste visum Turkije 2020 nodig.  U kan deze bij ons bestellen vanuit huis wat ervoor zorgt dat u hiervoor niet in de lange rij op het vliegveld hoeft te staan.

Het aanvraagproces hebben we voor u overigens erg makkelijk gemaakt. Mocht u hier niet uitkomen kan u ons stappenplan visumaanvraag Turkije nog eens doorlezen. Lukt het u daarna op een of andere manier nog niet dan kan u ten alle tijden contact opnemen met onze klantenservice Turkije.