Hi, How Can We Help You?

Blog

June 11, 2019

Met de kinderen op vakantie in Turkije; 5 goede redenen

Wij geven je 5 goede redenen om met je kinderen op vakantie naar Turkije te gaan.  

1. Allereerst houden de Turken van kinderen en nog meer van baby’s. Je mini mede-reiziger zal als een kleine koning of koningin behandeld worden. Turken zijn warm en vrijgevig. 

2. Het Turkse eten is een traktatie voor het hele gezin: zelfs de pittige vleesgerechten worden gewaardeerd door kinderen. Turkse desserts en zoetigheden zijn hemels: de doos met Turks fruit en andere zoete lekkernijen zal binnen de korste keren dat jullie terug zijn in Nederland bent al op zijn.  

3. Voor kinderen is er veel gratis in Turkije! Monumenten mogen zij bijvoorbeeld gratis bezoeken tot 12 jaar oud (op de meeste plekken), en er is gratis vervoer voor kinderen op de tram. In de bus is hun plek gratis wanneer je je kinderen op schoot neemt, zelfs voor lange, 10-uur durende trips, wat we echter niet aanraden. 

4. De prijzen van de maaltijden zijn erg goedkoop: Reken rond de 20TL (10 €) voor 3 personen in een lokaal restaurant (zonder toeristen!). Of 40TL (20 €) voor een restaurant aanbevolen in de budget reisgidsen, uiteraard vol met toeristen.

5. Adembenemende natuur en cultuur.  Oók de kids zullen genieten van de adembenemende landschappen, zon, zee en strand en monumenten. Het Topkapi-paleis zal haar indruk zeker achterlaten met al haar pracht. En Cappadocië is ‘s avonds bij zonsondergang wanneer de laatste stralen de feeënschoorstenen verlichten, een waar schouwspel! Natuurlijk zijn er nog véél meer mooie plekken te vinden in Turkije.

Dus, niet twijfelen, je gaat het heerlijk hebben met de kinderen op vakantie in Turkije! Lees hier hoe je je vakantie voorbereid.

Capadocie vakantie turkije kinderen visum

Wil je meer weten over de benodigde documenten voor vliegen met kinderen naar Turkije? Bekijk “Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen” in onze veelgestelde vragen.