Hi, How Can We Help You?

Blog

December 20, 2019

Is een tatoeage in Turkije zetten verstandig?

Het is een veelvoorkomend iets dat mensen terugkomen van vakantie met een nieuwe tatoeage. Is het echter wel verstandig om een tatoeage te zetten in het buitenland?  Aan het einde van deze blog weet u precies wat de risico’s zijn en waar u op moet letten bij het zetten van een tatoeage.

Tatoeage richtlijnen in Nederland

In Nederland zijn de richtlijnen voor het zetten van tatoeages erg streng. Deze richtlijnen worden streng gecontroleerd door de GGD. De meeste richtlijnen zijn gericht op de hygiëne aangezien je tijdens het zetten van een tatoeage verschillende virussen op kan lopen. In andere landen zijn deze richtlijnen niet zo specifiek als in Nederland. Het zorgt er dus voor dat je in het buitenland meer kans hebt op infecties en het oplopen van ziektes. Het word daarom ook niet aangeraden door de GGD om een tatoeage te zetten in het buitenland. De kans op infecties en ziektes zoals Hepetites B zijn namelijk een stuk hoger dan in Nederland. De infecties die je op kan lopen kunnen van permanente levensschade zijn.

Voor een uitgebreider overzicht over de richtlijnen voor tatoeages in Nederland vind u hier.

Do’s en Dont’s

Er is echter wel een mogelijkheid om een tatoeage te zetten in het buitenland. De herinneringen aan een tatoeage aan het buitenland zijn natuurlijk altijd hartstikke leuk. De reis die je hebt gemaakt zal je voor altijd bij je dragen. Het kan je bovendien motiveren om nogmaals een reis te maken naar het land. Wij raden u daarom aan om eerst een onderzoekje te doen naar de beste tatoeage zaak in de stad waar u op dat moment bent. Er zijn namelijk verschillende tatoeage zaken waarbij de hygiëne natuurlijk beter is dan bij andere tatoeage zaken. Let er dus altijd goed  of de tatoeage de hygiëne voorschriften goed naleeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er ten alle tijden een schone naald word gebruikt. Een aantal tatoeage shops neemt dit niet zo serieus en gebruikt het naald meerder keren.

Verder word er in het buitenland nog wel eens gebruik gemaakt van loodhoudende inkt deze is erg schadelijk. De  inkt kan bijvoorbeeld uitzetten en naar buiten lopen wat erg schadelijk is. De gevaren worden meestal niet gelijk duidelijk maar zullen pas na enkele jaren te zien zijn.  Er is echter een opvallend verschijnsel waaruit blijk dat rode inkt de meeste kans op allergische reacties oproept. De reden hierachter is echter nog niet bekend, maar word nog steeds onderzocht.  Wij bevelen u daarom aan om geen rode inkt te nemen en voor een tatoeage te gaan zonder deze kleuren.

Inspiratie voor een tatoeage:

Het leuke aan een tatoeage uit het buitenland is natuurlijk de herinneringen die het oproept.  U kunt er daarom voor kiezen om iets te laten zetten wat centraal staat voor de plek waar u bent geweest. Wij zien vaak dat er spirituele teksten worden gezet in de taal van het land dat u heeft bezocht. Het stadslogo is ook een populaire optie.  Wat u gaat zetten is natuurlijk helemaal aan u. Wij bevelen u wel aan om iets te zetten wat een leuke herinnering achterlaat aan de vakantie.

De lokale turken kunnen het erg waarderen als u een aantal Turkse woorden en zinnen spreekt.

Conclusie:

U weet nu wat de voordelen en nadelen zijn van het zetten van een tatoeage in Turkije.  De enige die een beslissing kan maken over het zetten van een tatoeage in het buitenland bent u natuurlijk zelf. Wij hopen dat de blog hierboven u heeft geholpen met uw keuze voor het zetten van een tatoeage.

Voor een tatoeage in Turkije moet u echter wel eerst in het land komen. Het is niet legaal om het land te betreden zonder een visum voor Turkije. Wij hebben voor u een stappenplan voor het aanvragen van een visum naar Turkije. Mocht u hierna nog steeds moeilijkheden ondervinden kan u contact met ons opnemen via de livechat Turkije. Wij wensen u een fijne vakantie!