Hi, How Can We Help You?

Blog

December 11, 2019

Is het kraanwater in Turkije drinkbaar?

U gaat op vakantie naar Turkije maar u  weet niet of u deze ook kan drinken. In deze blog komt u meer te weten over het kraanwater uit Turkije. Aan het einde van deze blog weet u of het verstandig is om dit kraanwater te drinken.

Kraanwater in Nederland

In Nederland is het kraanwater natuurlijk drinkbaar. Wist u bijvoorbeeld dat ons kraanwater als een van de schoonste ter wereld is beoordeeld? Dit schone drinkwater komt mede door het goede onderhoud dat er word geleverd door de verschillende instanties. De instanties testen het water op verschillende dingen. Het kraanwater word bijvoorbeeld gecontroleerd op schadelijke stoffen, bacteriën en virussen.  Deze worden er voornamelijk uitgehaald met behulp van Uv licht. Wat er dus voor zorgt dat er geen reinigde middelen zoals chloor worden toegevoegd. Deze zorgen mede voor het excellente kraanwater in Nederland.

Maar is het kraanwater in Turkije ook zo goed?  Lees snel verder en kom er achter!

Kraanwater in Turkije

Omdat ons kraanwater in Nederland zo schoon is hebben wij geen goede weerstand tegen de bacteriën en virussen in het water in Turkije. Wij bevelen u daarom aan om geen gebruik te maken van het kraanwater in Turkije. Het kraanwater bevat namelijk een hoop bacteriën en virussen. De Turkse overheid probeert het kraanwater echter zo goed mogelijk te reinigen en voegt daarom erg veel chloor toe aan het drinkwater. In Nederland word het water echter gefilterd door Uv licht wat er dus voor zorgt dat wij ook geen goede weerstand hebben tegen het chloor.

Oplossing:

De flessen drinkwater in Turkije zijn erg goedkoop en zijn meestal al te koop voor een paar Turkse Lira. Dit is veruit de beste optie en zorgt ervoor dat u tijdens uw vakantie niet ziek word. Tip: koop en kleine trechter voor een paar lira. Dit maakt het namelijk erg makkelijk om de grootte flessen water over te schenken in de kleinere flesjes. Zorg er ook voor dat u altijd een flesje water mee hebt omdat het in Turkije erg warm is.

Als u het water wilt afrekenen is het misschien wel erg handig om enkele Turkse woorden en zinnen te kennen.

Risico’s

Een veel voorkomend probleem na het drinken van het kraanwater is het krijgen van diarree. Dit is echter niet de enige ziekte die u kunt oplopen tijdens het drinken van dit kraanwater. Er zijn meerdere mensen die na het drinken van het Kraanwater aangaven dat ze last hadden van misselijkheid en hoofdpijn. Voorkom deze risico’s en koop flessen water in plaats van dat u gebruik maakt van het kraanwater.

Door deze simpele oplossing belemmerd het uw vakantie op geen enkele manier. Twijfel daarom niet en bestel uw evisa4turkey hier.

Tips:

  • Het kraanwater mag dan wel niet drinkbaar zijn. Ons advies is wel om minimaal 2 liter water per dag te nuttigen. Dit is van groot belang omdat je erg veel zweet en zo dus al je vocht kwijt raakt. Zorg er dus voor dat u genoeg drinkt tijdens uw vakantie naar Turkije.
  • Het kraanwater is dus meestal niet te drinken wij raadden u daarom aan om flessen water te kopen. Deze zijn meestal van veel hogere kwaliteit dan het drinkwater. LET OP controleer altijd of de fles verzegeld is. Het water uit de flessen word namelijk nog al eens vervult met kraanwater.
  •  Als u geen mogelijkheid heeft om een fles water te kopen is het goed om het water eerst te koken voordat u het nuttigt.
  • IJsblokjes zijn vaak gemaakt van kraanwater en daarom bevelen wij u aan om deze ook niet in uw drankje te doen.
  • Bestel uw evisa4turkey bij ons om er zeker van te zijn dat u de goedkoopste visums van Nederland krijgt

Conclusie

U weet nu dat u het kraanwater in Turkije niet kan drinken en wat voor alternatieven Turkije bied. Wij hopen dat u een fijne vakantie heeft en niet ziek word door het drinkwater :).

Voor een vakantie naar Turkije kan u echter wel een evisa4turkey gebruiken.  Mocht u hier niet uitkomen kunt u altijd ons stappenplan visum aanvragen lezen.  Heeft u dan nog steeds moeilijkheden met het bestellen van een visum kan u altijd contact opnemen met onze livechat. Wij wensen u een fijne vakantie!!