Hi, How Can We Help You?

Blog

September 27, 2019

Hoe ziet een typisch Turks ontbijt eruit?

Turken zijn dol op eten. En omdat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, weten ze hoe ze het kunnen uitbreiden en er variatie aan kunnen toevoegen. Met een grote hoeveelheid land, zijn er enkele lokale verschillen te zien in bijvoorbeeld het type kaas, olijven of zelfs het brood. Toch hebben alle regio’s één of meer dingen gemeen.

Basiselementen van een Turks ontbijt
Om te beginnen is een goed bereide thee een must. Turkse koffie heeft zijn naam te danken aan deze natie, maar als het op ontbijt aankomt, zijn Turken absoluut theemensen.

De meest voorkomende broodsoort is witbrood. In een poging gezonder te eten, werden verschillende soorten graanbroden zoals rogge wijdverspreid.

De rest van de ingrediënten zijn witte kaas (vergelijkbaar met feta), oude kaas, zwarte en / of groene olijven, boter, honing, jam, een omelet of gekookte eieren, gesneden tomaten en / of komkommers.

Misschien handig om te weten wat er niet mag ontbreken in je koffer op vakantie naar Turkije. Meer informatie hierover vind u in deze blog over bagage die niet mag ontbreken op een vakantie naar Turkije.

Kruid het met Sucuklu Yumurta

Voor degenen die ander eten lekkerder vinden, is er een Turks ontbijt genaamd: sucuk. Sucuk is gedroogde worst gemaakt van gehakt met knoflook en een verscheidenheid aan kruiden zoals rode peper, komijn en sumak. Het is misschien wat pittig en vet, maar het is erg lekker.