Hi, How Can We Help You?

Blog

November 26, 2019

Hoe vraag ik een visum aan bij E-Visum Loket

Wilt u lekker een week naar Turkije maar weet u niet hoe u een visum aanvraagt bij ons? Wij hebben voor u stap voor stap beschreven hoe u een visum bij ons aanvraagt. Dit zorgt ervoor dat u naar Turkije kunt zonder enige problemen bij de luchthaven. Wanneer u aan het einde bent gekomen van deze blog weet u precies hoe u een visum bij ons moet aanvragen.

Stap 1:

U gaat eerst naar de bestelpagina voor een visum naar Turkije.  Op deze pagina staat een tabel waarin u de juiste gegevens dient in te voeren.  Het is van groot belang om al deze stappen goed te doorlopen en dubbel te checken. De aanvraag die u indient bij ons wordt gezien als een officiële aanvraag en moet dus ook juist zijn. Wij hebben hieronder voor u een voorbeeldje achtergelaten van de gegevens die u dient in te voeren bij stap 1.

Voornaam: Peter

Achternaam: Janssen

Email: [email protected]

Mobiel: 0623113409

Aankomst: 08-12-2018

1 reiziger

Controleer de gegevens nog een keer voordat u verder klikt. Als u al deze gegevens heeft ingevuld en dubbel heeft gecheckt bent u klaar om verder te gaan naar stap 2

Stap 2:

U komt bij deze stap uit bij het invulformulier.  Dit invulformulier word door ons verwerkt dus zorg dat de gegevens kloppen.

Voornaam: Hier is het van belang dat u alle voornamen die u heeft invult. Deze gegevens staan ook vermeld op uw id-kaart/paspoort. U dient deze gegevens letterlijk over te nemen in de aanvraag.

Achternaam:Deze spreekt in principe voor zich.  Een veel voorkomende vraag bij ons is echter: Vul ik mijn meisjesnaam in of de achternaam die ik heb gekregen bij mijn huwelijk? Het antwoordt op deze vraag is simpel neem letterlijk de gegevens over van uw id kaart/paspoort deze gegevens zijn altijd juist.

Geboortedatum:  De geboortedatum spreekt voor zich let wel op dat u de juiste gegevens invult. Dit is van groot belang voor het visum.

Geboorteplaats:  Hier vult u de plaats in waarin u bent geboren (dus niet de plaats waar u op dit moment woont :p)

Documenttype: U krijgt hier een keuzemenu waarin u kan kiezen tussen paspoort en identiteitskaart. Mocht u een vreemdelingendocument hebben voor deze documenten ondersteunen wij geen visum aanvragen

Documentnummer: Hierin dient u het documentnummer aan te geven wat vermeld staat op uw paspoort/id kaart. Let op: op uw paspoort staat nooit de letter o, dit staat dan voor het cijfer nul. Verder bestaat het documentnummer van een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs buit een combinatie van letters en cijfers en begint deze altijd met 2 letters. In totaal staan er 9 tekens in uw documentnummer. Voor een uitgebreide uitleg over het documentnummer voor het bestellen van een visum voor Turkije vind u hier.

Uitgiftedatum: Dit is de datum dat u reisdocument is uitgegeven deze vind u onder uw nationaliteit op de voorkant van uw id kaart/paspoort. Deze uitgiftedatum moet correct zijn mocht u willen reizen naar Turkije. Controleer deze datum dus goed voordat u een aanvraag bij ons doet.

Verloopdatum: Dit is de datum tot wanneer uw reisdocument geldig is en dus ook tot wanneer u kan verblijven in een land. Wist u bijvoorbeeld dat u paspoort altijd nog 150 dagen langer geldig moet zijn na de dag dat u aankomt. Zorg er dus voor dat uw papoort/id kaart langer geldig is dan deze datum. Deze verloopdatum staat op uw id kaart/paspoort aangegeven met geldig tot/date of expiry en staat onder de datum van afgifte.

Nationaliteit: Hier vult u in uit welke land u afkomstig bent. Wij accepteren visums voor de volgende landen: Oostenrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Engeland, Verenigde Staten en België. Het aanvragen met een Belgische nationaliteit heeft nog wel een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden hebben we voor u beschreven in een blog over het aanvragen van een visum met een Belgisch paspoort.

Spoed: Als u morgen op vakantie gaat maar u toch nog een visum nodig heeft kunt u deze met spoed bij ons aanvragen. Spoed bestellen houdt in dat u het visum  binnen 2 uur ontvangt. Dit kost u 3,50 extra per persoon. Echter, wij adviseren u altijd ruim van tevoren uw visum te bestellen, zodat u zeker nooit voor verrassingen komt te staan. Deze functie word door ons automatisch aangevinkt als uw aanvraag binnen de spoedtermijn valt. Deze spoedtermijn is van toepassing op mensen die de dag van aanvraag vertrekken of de dag na aanvraag.

Voorbeeld:

Voornamen: Peter

Achternamen: Janssen

Geboortedatum: 08-09-1976

Geboorteplaats: Amsterdam

Documenttype: Id Kaart

Documentnummer: Speci2014

Uitgiftedatum: 15 Januari 2014

Verloopdatum: 15 Januari 2024

Nationaliteit: Nederland

Spoed: Nee

Voorwaarden van het Turkse visum

Om gebruik te maken van een e-visum Turkije is een aantal voorwaarden vereist. Wij hebben voor u de belangrijkste voorwaarden hier beneden opgesomd.

  • U maakt een toeristische reis of een zakenreis naar Turkije.
  • Reist u met een paspoort? Dan moet deze nog 150 dagen geldig zijn na aankomst in Turkije.
  • U mag tijdens uw verblijf niet werken bij een Turkse werkgever.
  • U mag tijdens uw verblijf niet studeren aan een Turkse school.

Voor een uitgebreid verslag over de visumplicht van Turkije verwijzen we u door naar onze blog.

Uitzonderingen voor het aanvragen van een visum naar Turkije

Een Visum naar Turkije is niet in alle gevallen verplicht. Weet u bijvoorbeeld dat u geen visum nodig heeft als u aan land komt per cruiseschip en u minder dan 72 uur aan wal blijft. Ook het maken van een overstap op een Turks vliegveld is mogelijk zonder in het bezit te zijn van een Turks visum. U mag dan echter niet de luchthaven tussentijds verlaten. Bij deze situaties bent u dus geen visum nodig en kunt u het land betreden zonder deze.

Conclusie:

U kunt nu een visum aanvragen bij ons en u weet waar u op moet letten tijdens de aanvraag. Verder bent u ook op de hoogte van de uitzonderingen voor het aanvragen van een visum en kan u nu dus met een gerust hart een visum aanvragen.

Mocht u nog andere vragen hebben wat betreft het aanvragen van een visum naar Turkije kunt u onze FAQ Turkije lezen.  Mocht u er echt niet uitkomen kunt u altijd contact opnemen met de livechat Turkije.  Hierdoor weet u altijd wat u moet doen tijdens het aanvragen of na het aanvragen.