Hi, How Can We Help You?

Blog

December 18, 2019

De beste manier om af te dingen in Turkije

U heeft besloten om op vakantie naar Turkije te gaan. Wat er bij een vakantie naar Turkije hoort is natuurlijk het scoren van replica merkkleding. Maar hoe kunt u dit het beste doen en wat zijn de ideale plekken om af te dingen? Aan het einde van deze blog weet u precies hoe u het beste kan afdingen en welke plekken hier ideaal voor zijn.

Belangrijke punten tijdens het afdingen

  • Een van de belangrijkste dingen waar u rekening mee moet houden tijdens het afdingen is dat u niet op een toerist lijkt of er als een handelt. U zult u zich dan wel moeten verdiepen in de Turkse cultuur en de manieren en ongeschreven regels van de Turken moeten kennen. Ook zijn er een aantal belangrijke dingen die u niet moet doen zoals een camera dragen om uw nek of een t-shirt aandoen die  te toeristisch lijkt.
  • Loop eerst de markt langs zodat u kan zien welke winkels allemaal dezelfde/ gelijkwaardige producten hebben. Kijk dus bij elke winkel naar de prijzen en wanneer u het gewenste product heeft gevonden heeft u dus een idee welke prijs er word gevraagd bij de andere winkels en weet u dus ongeveer hoe laag u kunt gaan
  • Wanneer u langs de winkels loopt hoort u vaak de zinnen: ”Hallo beste vriend! Waar kom je vandaan? dat zijn de zinnen waarmee ze u in de winkels proberen te lokken. Mocht u dit gesprek aangaan dan zult u merken dat de winkelier u verschillende producten probeert te verkopen. Wanneer u niet geïnteresseerd bent schud dan niet met uw hoofd. De winkelier zal dit als volgt interpreteren: ”hij begrijpt mij niet”. Hij zal als reactie u meer producten proberen te verkopen met een langere uitleg hieraan gekoppeld. De juiste reactie volgens ons is de kin omhoog steken. Dit geeft namelijk het signaal af dat u niet geïnteresseerd bent.
  •  Ben beleefd tegenover de winkelier. De meest effectieve manier is om lachend rond te lopen en absoluut geen grappen te  maken over zijn producten. Dit is het ergste wat u kan doen de Turkse bevolking is namelijk zeer trots en kunnen het niet waarderen als u grappen over hen maakt of ze kritiek geeft.
  • Als u een product heeft gevonden zal de verkoper u een kopje appelthee geven. Om meer punten te scoren bij de winkelier vraag of er ook een mogelijkheid is dat u Turkse thee krijgt i.p.v. de appelthee. Dit is een teken dat u bepaalde aspecten uit de Turkse cultuur kent en deze ook waardeert.
  • De prijzen van de producten in Turkije zijn erg opgedreven. Daarom kan u ongeveer een korting krijgen van 50%. Tip: laat de verkoper altijd eerst met een prijs komen dan weet u dus dat u ongeveer 50% onder deze prijs kan gaan zitten. Begin lager dan dit zodat de winkelier nog de ruimte heeft om te vragen rond uw prijs. U zult hoogstwaarschijnlijk de volgende reacties terug krijgen: “Onmogelijk!” of “U zult me ruïneren!”. Wees niet onder de indruk van deze uitspraken, dit hoort er namelijk allemaal bij en zien de verkopers als een onderdeel van plezier.
  • De Turkse verkopers vinden het leuk om te onderhandelen, ze zien dit als een onderdeel van het verkoopproces. Mocht u het het gelijk eens zijn met de vraagprijs  krijgt u vaak teleurgestelde blikken terug.
  • Mocht u het niet eens zijn met de prijs, wees dan niet bang om weg te lopen, u hoeft zich namelijk niet verplicht te voelen om iets te kopen. Als u aanstalten maken om te vertrekken, zal de verkoper 9 van de 10 keer instemmen met uw aanbod. Als u heeft betaald schud dan de hand van de eigenaar. Dit word namelijk gezien als een erg respectvol teken.
  • Wanneer u meerdere artikelen koop, wees dan niet bang om naar korting te vragen aangezien u meer artikelen afneemt. De winkelier is het hier in de meeste gevallen gelijk mee eens.

Waar kan ik het beste afdingen?

Het is belangrijk om te weten waar u af kan dingen en waar dit juist niet de bedoeling is. Ga bijvoorbeeld niet afdingen in een supermarkt, dit is namelijk niet mogelijk. Bezoek in plaats daarvan de traditionele Turkse winkels. In het stadscentrum van Antalya zijn er gehele straten met deze traditionele Turkse souvenirwinkels.  Dit is de ideale plek om het afdingen te gaan oefenen en uiteindelijk uw gewenste product voor een prijs te halen die u het beste uitkomt.

Voor het goedkoop scoren van producten in Turkije heeft u echter wel een evisa4turkey nodig. Dit visum kan u het goedkoopst aanschaffen bij ons.

Conclusie:

U weet nu dus wat belangrijk is tijdens het afdingen en in welke winkels u het beste kan afdingen. Wij hopen dat het afdingen u goed afgaat en u de producten tegen uw gewenste prijs kan scoren!

Een vakantie naar Turkije is echter alleen maar mogelijk met een evisa4turkey. Wij hebben het bestelproces voor u erg makkelijk gemaakt en een stappenplan visum aanvraag Turkije voor u geschreven. Heeft u na het lezen van dit stappenplan nog steeds moeite met het aanvragen van een visum kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice.