Hi, How Can We Help You?

Blog

February 18, 2020

Vliegvelden in Turkije (2)

In onze vorige blog hebben we een aantal van de grootste vliegvelden in Turkije behandeld en gekeken welke u het beste kan gebruiken voor welk vakantieoord. Er zijn echter nog een aantal andere vliegvelden die weer belangrijk zijn voor andere vakantieoorden deze hebben we hieronder beschreven. Aan het einde van deze blog weet u dus van de andere vliegvelden precies welke u moet nemen. Mocht uw vliegveld uw gewenste vakantielocatie er niet tussen staan neem dan eens een kijkje in onze vorige blog over vliegvelden in Turkije.

Luchthaven Ankara Esenboga

Dit vliegveld is gelegen in de hoofdstad van Turkije. Het heeft de naam gekregen van het dorpje Esenboğa de naam van dit dorpje betekend ook wel ”gezonde stier”.  Dit vliegveld is gelegen in op zo ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van Ankara.  Het vliegveld beschikt over: 18 bruggen, 105 check-in balies, 34 paspoortcontroles en een oppervlakte van ongeveer 168.000 m2. Verder heeft het vliegveld 2 landingsbanen en word het al een lange tijd ingezet voor internationale vluchten.  Zo kan u vanuit Nederland kiezen voor: Schiphol (amsterdam), Brussels airport (belgië) of flughaven düsseldorf.

Vervoer vanuit de luchthaven

Er zijn natuurlijk meerdere vervoersmiddelen vanuit de luchthaven naar uw hotel. Wij hebben voor u de verschillende vervoersmiddelen onderzocht en gekeken welke u het beste uitkwamen.  Deze hebben wij hieronder beschreven. Bent u benieuwd naar andere manieren om rond te reizen in Turkije. Neem dan eens een kijkje in deze blog.

Taxi naar het hotel

U kan op deze luchthaven gebruik van een taxi terug naar het hotel. Dit naar mijn mening een erg goede optie. Zo betaald u voor een taxi naar hartje centrum ongeveer 35 dollar wat neer komt op ongeveer 32,50 euro. De meeste hotels zijn ook gelegen in het centrum of dichtbij het centrum. Het bedrag zou daarom kunnen variëren van 30 euro tot 45 euro. De taxi biedt u uiteraard ook meer comfort dan een bus en het gaat bovendien sneller.

Weet u dat u het beste kan betalen met de Turkse Lira aangezien de Turkse taxichauffeurs vaak meer vragen aan toeristen die met de euro betalen. Wilt u meer weten over het betalen in Turkije, neem dan een kijkje in deze blog over alles wat u moet weten over betalen in Turkije.

Shuttlebus

De goedkopere optie die de luchthaven biedt is de shuttlebus. Deze kost ongeveer 9 dollar per enkeltje naar het centrum. Wij bevelen u aan als u deze optie wil kiezen eerst te kijken of de shuttlebus naar uw hotel gaat. Mocht dit niet het geval zijn raden wij dit zeker af aangezien de afstanden tussen de hotels en het centrum soms erg groot zijn.  Kortom check eerst even waar de dichtsbijzijnde busstop is.

Auto huren:

Een andere goede optie (zeker wanneer u Ankara bezoekt) is een auto huren. Het is een erg goede optie aangezien in Ankara en omstreken erg veel bezienswaardigheden gelegen zijn. Deze plaats heeft ook andere leuke activiteiten die makkelijker bereikbaar zijn met de auto dan bijvoorbeeld met de fiets. Bovendien is deze optie (mocht u veel dingen bezoeken) goedkoper dan het steeds huren van een auto.  Op het vliegveld zijn een aantal maatschappijen aanwezig die u een auto kunnen verhuren.

Alles wat u moet weten over het huren van een auto in Turkije en de verkeersregels in het land kan u vinden in deze blog. Het verkeer in Turkije is namelijk heel anders dan hier in Nederland en het regelen van een autoverzekering werkt ook heel anders in Turkije dan hier in Nederland.

Izmir Adnan Menderes Airport

Deze luchthaven ligt op ongeveer 18 km ten zuidwesten van het stadscentrum. De nieuwe internationale terminal werd geopend in september 2006 en de nieuwste nationale terminal werd geopend rond maart 2014. De airport bediende in 2017 zo ongeveer 12,8 miljoen passagiers waarvan er 10,5 miljoen binnenlands verkeer was. Het vliegveld  beschikt over 2 landingsbanen die niet tegelijkertijd gebruikt kunnen worden aangezien er geen speciale taxibaan is aangelegd.  Het bestuur van de luchthaven is wel druk bezig met aanleggen van een speciale taxibaan wat er uiteindelijk voor zorgt dat de 2 banen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. De luchthaven word dus over het algemeen gebruikt voor binnenlandse vluchten en is dus nog niet ingericht op het hedendaagse toeristen in Turkije. Deze luchthaven heeft dus echter niet een voorkeurspositie als u het land wil bezoeken.

Vervoer van en naar de luchthaven

Aangezien deze luchthaven voornamelijk gericht is op het binnenlands verkeer zijn er dus verscheidene mogelijkheden om van de luchthaven naar een andere binnenlandse plek te reizen. Wij hebben daarom niet alleen de mogelijkheden beschreven die u kan gebruiken voor uw transfer naar het hotel maar ook de middelen waarmee u kan reizen naar plaatsen die verderop liggen.

Trein:

Aangezien deze luchthaven vooral gericht is op het binnenlandse verkeer heeft deze luchthaven de beschikking over een ondergronds treinstation.  Deze heeft een aansluiting op verschillende stations in de regio. De trein is in Turkije vele malen goedkoper dan in Nederland en is bovendien een echte aanrader. Her reizen met de trein leidt u namelijk langs de mooie landschappen die Turkije te bieden heeft wat er voor zorgt dat u erg veel van het veelzijdige landschap kan zien.

De conducteurs in de treinen kunnen het echter wel waarderen als u een paar woordjes/zinnen Turks met ze spreekt. Wij hebben daarom voor u de handigste woorden en zinnen in het Turks vastgelegd. De turken kunnen het erg waarderen wanneer u ze probeert aan te spreken in hun eigen taal.  Bovendien kan het nooit kwaad om u kennis over verschillende talen te verbreden.

Taxi:

Net zoals op de meeste luchthavens beschikt de luchthaven van Izmir over taxivervoer. Aangezien de luchthaven ongeveer 18 km ten zuidwesten van het centrum ligt is dit vervoersmiddel een die veel wordt gebruikt onder toeristen.  De taxi heeft bovendien als voordeel dat deze u recht voor uw bestemming kan afzetten en deze altijd een  bepaald bedrag per kilometer hanteert.  De taxistop vind u ten oosten van het vliegveld en heeft erg veel taxi’s tot zijn beschikking.

Auto huren:

Omdat de omgeving van Izmir nogal onbekend is onder het massatoerisme zijn er een heleboel hidden gems aanwezig. Een auto huren klinkt daarom misschien wel als de meest ideale optie. Op het vliegveld zijn een aantal car rental bedrijven die u kunnen voorzien van een auto. Wij bevelen u daarom aan om eerst thuis research te doen naar de optie die het meest aansluit bij uw behoeftes. Aan de hand hiervan kan u precies kijken welke car rental voor u het goedkoopst is en welke data de door u gewenste auto beschikbaar is. Naar onze mening is dit de meest logische optie door het mooie landschap en de verschillende activiteiten in en rondom Izmir.

Conclusie

Na het lezen van de beide blogs over de luchthavens in Turkije weet u precies welke vervoersmiddelen de luchthavens te bieden hebben en welke luchthaven het beste aansluit op uw vakantie. Wanneer u wilt afreizen naar Turkije kan u echter wel het goedkoopste visum Turkije 2020 gebruiken.  Wij hebben ervoor gezorgd dat u deze makkelijk aan kan vragen en er zelfs een stappenplan visumaanvraag Turkije voor u klaar staat.

Mocht u er  na dit stappenplan niet uitkomen kan u ten alle tijden een kijkje nemen in onze FAQ Turkije. Wij hebben hierin de meest gestelde vragen vastgelegd zodat u deze altijd kan doornemen. Heeft u na het doornemen van de FAQ nog steeds vragen kan u deze altijd stellen aan onze klantenservice Turkije.

 

Wij als E-Visum Loket wensen u alvast een fijne vakantie en hopen u goed geïnformeerd te hebben.