Hi, How Can We Help You?

Blog

February 7, 2020

Vliegvelden in Turkije (1)

Turkije is rijk aan verschillende vliegvelden  maar op welke moet je vliegen voor welke plaats. Wij hebben voor u de belangrijkste vliegvelden van Turkije vastgelegd en beschreven voor welke vakantie locaties kan gebruiken.  Aan het einde van deze blog heeft u dus meer informatie over de vliegvelden en weet u voor welke plaatsen u welke luchthaven kan gebruiken.

Adana airport:

Adana airport is een vliegveld gelegen in het zuiden van Turkije dichtbij de Syrische grens. Het is gelegen ongeveer 3.5 kilometer ten zuiden van de stad zelf en word over het algemeen gebruikt voor binnenlandse vluchten.  Adana Airport verwerkt ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar. Ongeveer driekwart van de bezoekers komen uit eigen land. De rest van de bezoekers komen van internationale vluchten. Het grootse deel van deze internationale toeristen komt voor een bezoek aan de stad Adana en een gedeelte van de stroom gaat door naar de nabijgelegen kustplaatsen.

Vliegen richting Adana Airport:

  • De afstand van Schiphol naar Adana is ongeveer: 3659 kilometer
  • De vliegtijd is ongeveer 4 uur
  • Het tijdsverschil is 1 uur (later)
  • 4.5 kilometer van het centrum

Vervoer gelegenheden op het vliegveld:

Taxi:

Je kan een taxi van tevoren reserveren en vanuit de luchthaven vertrekken naar uw gereserveerde hotel. De taxi kan u ook bij de luchthaven zelf nemen zonder te reserveren. Wij als E-Visum Loket raden u echter altijd aan om een taxi te reserveren aangezien u dan zeker bent dat u met de taxi bij het hotel aan kan komen.

Bus:

U kan ook naar de stad met de bus. Om naar de stad af te reizen u dient dan wel buslijn 35 te pakken.  Een ticket om met de bus te gaan kost u ongeveer 1.5 lira (0,50 cent). U kan het beste met de Turkse Lira betalen aangezien de Turken een voordeel slaan uit het betalen met de euro. Wilt u meer weten over het betalen in Turkije kan u deze hier vinden.  De bushalte Sefa Özler Cd is de halte die het dichts bij de meeste hotels ligt. Houd deze dus ook altijd aan.

Shuttleservice hotel:

Een heel aantal hotels heeft echter zijn eigen shuttleservice. Deze zorgen ervoor dat u bij het hotel terecht komt. Het scheelt je namelijk een flinke busrit en is vaak maar een paar euro duurder.

Wanneer u af wil reizen naar een van deze luchthavens heeft u echter wel te maken met een visumplicht.  Wij hebben daarom voor u het goedkoopste visum Turkije 2019 mogelijk gemaakt. Deze is bij ons makkelijk aan te vragen via ons aanvraagformulier visum Turkije. Wij hebben deze aanvraag voor u erg makkelijk gemaakt. Voor vragen verwijzen wij u door naar onze FAQ Turkije.  Heeft u hierna echter nog steeds moeilijkheden kan u contact opnemen met onze klantenservice Turkije.

Wij als E-Visum Loket wensen u alvast een fijne vakantie en hopen dat u lekker kan uitrusten tijdens uw vakantie.