Hi, How Can We Help You?

Blog

December 24, 2019

Internet en telefoon gebruik in Turkije

U gaat op vakantie naar Turkije maar bent benieuwd hoe het hier zit met internet en bellen? Heeft u bijvoorbeeld genoeg aan een Europese bundel of moet u een wereldwijde bundel aanschaffen? Aan het einde van deze blog weet u precies hoe het zit met de internet bundels/bel bundels en de wifi in Turkije.

Wi-Fi in Turkije

De meeste gelegenheden in Turkije beschikken tegenwoordig over een wi-fi verbinding. Er zijn echter een hoop gelegenheden die geld vragen voor het gebruik van wi-fi. De prijzen voor het gebruik van wi-fi verschilt erg per gelegenheid. Het is daarom niet gek dat de internet cafés in Turkije erg populair zijn. De internetcafés bieden namelijk internet toegang aan voor een erg lage prijs.

In de grote steden zoals Istanbul, Side, of Antalya is de dekking voor het gebruik van mobiel internet erg goed. Wanneer u gebruikt maakt van de Wi-fi adviseren wij u ten alle tijden om de dataroaming op uw telefoon uit te zetten. De dataroaming zorgt er namelijk voor dat de telefoon gebruik maakt van een 4g netwerk. Door deze uit te zetten voorkomt u een hoge telefoonrekening aan het einde van de maand.

In de internetcafés zitten ook vaak regionale bewoners. De bewoners kunnen het altijd erg waarderen als u een aantal Turkse woorden en zinnen kent.

Datagebruik in Turkije

Voor datagebruik in Turkije raden wij u aan om een internetbundel aan te schaffen. Het is voordelig om een bundel aan te schaffen omdat Turkije buiten de Europese reglementen valt. De bundels zijn meestal aan te schaffen bij uw huidige providers. De kosten van deze bundels verschillen wel erg van elkaar. Vergelijk daarom altijd ruim voordat u op vakantie gaat de prijzen van deze bundels zodat u het goedkoopst uit bent en altijd online bent op vakantie.

Voor het gebruik van de data zult u echter wel roaming aan moeten zetten. Tijdens het appen kan u bijvoorbeeld de foto’s sturen van de mooiste stranden van Turkije.

Wat is roaming?

Wanneer u aan het roamen bent, bent u bereikbaar in het buitenland en kan u gebruik maken van internet, bellen en sms’en.  Maar wat is roaming nou eigenlijk? Wanneer u de Nederlandse grens over gaat maakt uw toestel contact met een netwerk van een lokale provider. Het contact leggen is uiteraard niet gratis. Mocht u deze roaming niet aan hebben staan bent u dus niet bereikbaar in het buitenland. Aangezien Turkije niet binnen de Europese unie valt raden wij u aan om een internationale bundel aan te schaffen zodat u niet voor onverwachtse kosten komt te staan.

Wist u dat er dankzij de nieuwe reglementen van de Europese unie u deze extra kosten niet hoeft te betalen. U kunt daarom uw bundel nu in bijna de gehele Europese unie gebruiken. U heeft wel een visa4turkey nodig om Turkije te betreden te genieten van dit mooie land.

Telefoneren in Turkije

Is het voordelig om te bellen met uw mobiele telefoon in Turkije? Nee, er is een goedkopere manier namelijk het bellen vanuit een telefooncel. De kaarten voor deze telefooncellen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en bij het lokale VVV kantoor. Het is echter wel mogelijk om gebruik te maken van uw telefoon, wij adviseren u echter om dit gebruik zoveel mogelijk te beperken.

De providers hanteren namelijk erg dure prijzen voor het bellen in het buitenland. Wij adviseren u daarom om ruim voor vertrek te informeren bij uw provider.

Bellen naar Nederland vanuit Turkije

Mocht u iemand willen bellen in Nederland dan moet u altijd eerst +31 of 0031 voor het nummer zetten wat u wilt bellen.

Voorbeeld:

Nederlands nummer: 0678495709

Bellen  of smsen vanuit Turkije naar dit nummer: 31678495709/ 0031678495709

Mocht iemand jou bellen vanuit het Nederland betaald deze gewoon het Nederlandse tarief. U betaald wel extra kosten als u vanuit Turkije naar iemand in Nederland belt. Het kostenoverzicht hebben wij voor u hieronder achtergelaten.

Uw visa4turkey bestellen bij ons vanuit huis is mogelijk. Het zorgt er voor dat u niet in de lange rij op het vliegveld hoeft te staan.

Tarieven bij de bekende providers

Hieronder staan alle tarieven vermeld van de bekendste providers van Nederland vermeld.

rovider Type Bellen naar NL
per minuut
Gebeld worden
per minuut
SMS versturen
per bericht
SMS ontvangen
per bericht
Internetten
per mb
Vodafone Abonnement € 1,98 € 1,52 € 0,56 gratis € 9,10
Vodafone Prepaid € 2,34 € 1,88 € 0,56 gratis € 0,16
Vodafone Tablet/laptop abonnement € 0,06
Vodafone Tablet/laptop prepaid € 0,06
KPN Abonnement € 1,00 € 0,50 € 0,30 gratis € 2,50
KPN Prepaid € 1,28 € 0,87 € 0,77 gratis
KPN Tablet/laptop abonnement € 0,30 gratis € 2,50
T-Mobile Abonnement € 1,27 € 0,76 € 0,51 gratis € 2,50
T-Mobile Prepaid € 1,27 € 0,76 € 0,51 gratis
Telfort Abonnement € 1,53 € 1,53 € 0,44 gratis € 5,00
Telfort Prepaid € 1,94 € 1,94 € 0,56 gratis
Hollands Nieuwe Abonnement € 2,29 € 1,78 € 0,51 gratis € 0,24
Tele2 Prepaid / abonnement € 1,75 € 1,52 € 0,75 gratis € 1,50
Simyo Prepaid € 1,27 € 1,27 € 0,51 gratis € 5,00
Ben Abonnement € 1,27 € 0,76 € 0,51 gratis € 2,50
Youfone Sim only € 2,50 € 1,50 € 1,25 gratis € 7,50
Simpel Abonnement € 1,27 € 0,76 € 0,51 gratis € 7,63
Ziggo Abonnement € 2,00 € 1,50 € 0,50 gratis € 10,00

De prijzen veranderen vaak dus vraag voor de zekerheid bij de provider wat de prijzen zijn.  Is het ook mogelijk om een telefoon belastingvrij in Turkije te kopen? lees het in onze blog over producten meenemen vanuit Turkije

Conclusie

U weet nu precies wat u kunt verwachten op het gebied van bellen en internet gebruik in Turkije. Wij hopen dat u een fijne vakantie heeft in Turkije en u wat aan deze blog heeft tijdens uw reis.

Voor een reis naar Turkije kunt u echter wel een visum Turkije gebruiken. Wij hebben het aanvraagproces voor u stap voor stap uitgelegd in dit stappenplan voor visumaanvraag. Mocht u er na het lezen van dit stappenplan nog niet uitkomen kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice Turkije.