Hi, How Can We Help You?

Blog

July 1, 2019

Heeft mijn baby of kind een visum Turkije nodig?

Ja, je óók je baby of kind heeft een visum Turkije nodig. Iedereen die naar Turkije af wil reizen heeft een geldig visum nodig, dus ook je baby, peuter, kleuter of al wat oudere kind.

Dit betekent tevens dat je baby of kind een geldig paspoort of identiteitskaart dient te hebben. Zonder een geldig reisdocument is het visum namelijk niet geldig. Je kind mag dan Turkije niet in! Zorg dus dat je dit op tijd regelt. Je kind bij laten schrijven op je eigen paspoort is niet meer mogelijk sinds juni 2012.

Een paspoort of identiteitskaart dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in Turkije, dit geldt zowel voor volwassenen als voor baby’s en kinderen. Let op dat een paspoort of identiteitskaart voor baby’s en kinderen tot 18 jaar, 5 jaar geldig is. Voor je baby of kind en voor jezelf vraag je het visum Turkije hier eenvoudig in één keer aan.

Visum voor minderjarige voor Turkije: ouder met gezag

Kijk op de site van de Rijksoverheid  wanneer je meer informatie wilt over de benodigde documenten voor het reizen met kinderen. Mogelijk heb je een toestemmingsformulier nodig, waarin staat dat de (andere) ouder met gezag je toestemming geeft met het kind te reizen. Je kunt voor meer informatie ook contact opnemen met het Turkse consulaat.

Vergeet ook de pasfoto niet

Een officieel reisdocument betekent dat jouw baby ook een officiële pasfoto nodig heeft. Gelukkig zijn de eigen hiervoor iets minder streng dat die voor een volwassene. Recht in de camera kijken is niet verplicht en baby’s mogen in plaats van neutraal, ook lachend op de foto staan. Huilen mag helaas niet 😉

Al met al kost het tijd om te regelen dat je kind met je mee kan op vakantie naar Turkije. Zijn de paspoorten of identiteitskaarten geregeld? Vraag voor jezelf en je baby of kind het visum Turkije hier eenvoudig aan.