Hi, How Can We Help You?

Blog

February 28, 2020

Eten in Australie

DE AUSTRALISCHE BARBECUE

“Garnalen toevoegen aan de barbecue” is een stereotype uitdrukking in Australië. Dus, eenmaal in het zuiden, verzamel een paar vrienden, kom samen in een tuin, een park of op het strand en organiseer een fantastische barbecue alsof het je laatste leven is. Australiërs gooien zowat alles op de grill – van zeevruchtenburgers tot worstjes, in Australië bekend als “haken en ogen”. Vergezel het heerlijke groentevlees, de salade of het gesneden brood en dek af met ketchup of barbecuesaus.

DE PARMIGIANA KIP Of “kip parma”

als u zich wilt mengen met de lokale bevolking, is een kipkotelet, gegarneerd met ham, Napoli-saus en een plak gesmolten kaas. Het wordt meestal geserveerd met chips, patat of een salade en wordt nog meer genoten in een pub.

CRAB STICKS

Leuk weetje: krabsticks bevatten meestal geen krab, maar allerlei andere witte visvlees, verpulverd en gevormd om eruit te zien als een krabpoot. Desondanks zijn het heerlijke snacks, nog lekkerder als ze worden gebakken (dat zouden we niet zijn tenzij). 4. BARRAMUNDI Deze vis dankt zijn naam aan de Aboriginal taal en vertaalt zich naar “grootschalige riviervis” of, zoals ik het graag noem: de heerlijke. Het is de meest populaire vis in Australië – waarschijnlijk omdat het gefrituurd, gekookt, gegrild en gebarbecued kan worden gegeten.

KANGAROE VLEES

Ik weet dat kangoeroes super schattige nationale dieren zijn en dat het eten van hun vlees niet voor iedereen mogelijk is, maar het is zo Australisch! Je kunt de kangoeroe als biefstuk, hamburger, gedroogd vlees of worst proberen of als stoofpot eten, op een pizza of een taart.

DE HAMBURGERS

Natuurlijk moest ik het hebben over de hamburgers – ze zijn de beste voedselgroep en in feite hebben Australiërs hun eigen manier om ze te bereiden, zoals niemand anders ter wereld; ze voegen rode biet toe. Ik denk dat dat helpt hen gezonder te maken, maar elk land dat probeert het hamburgerrecept te “verbeteren” staat goed op mijn lijst.

Vegemite

Er is niet meer Australisch dan Vegemite. Als het een beetje op Nutella lijkt, heeft dit bruine voedseldeeg absoluut geen smaak. Samengesteld uit gistextract, is de smaak zout en licht bitter. Mijn advies: smeer een dunne laag op een toast met toast en verheug je dat het een niet-vette bron van vitamine B en foliumzuur is.

LAMINGTONS

Deze iconische kubusvormige cakes, bedekt met chocolade en gemalen kokosnoot glazuur, verdienen hun titel “National Cakes of Australia”. Aarzel niet om ze in tweeën te snijden en garneer je stukjes room of jam bij je afternoon tea of ​​koffie. Oh en terwijl we toch bezig zijn, vergeet dan niet om 21 juni te checken in je agenda, dat is niemand minder dan Nationale Lamington Day.

VLEESPASTEI

Als je nog nooit vleespastei hebt gegeten, ken je de Australische cultuur niet echt. Je hebt ook geen excuses om het niet te hebben geproefd, omdat het bij vrijwel elk groot evenement of in een geweldig restaurant wordt gebruikt. Als je extra bewijs nodig hebt van de gekte van de Australiërs voor deze emblematische taart, gegarneerd met gehakt en saus, neem dan nota van deze cijfers: naar schatting zijn de ongeveer 24 miljoen mensen die deel uitmaken van de Australische bevolking consumeren tot 300 miljoen vleespasteien per jaar.

TIM TAM

Het is tijd om je de favoriete koekjes van de Australiërs te presenteren: de Tim Tam, ook wel het magische resultaat verkregen na het gieten van zoete room tussen twee knapperige koekjes en het coaten van het geheel met gesmolten chocolade. Er zijn verschillende variëteiten, dat wil zeggen voor alle smaken. Australiërs consumeren 45 miljoen verpakkingen van Tim Tam per jaar – voorraden worden geleverd door de Tim Tam-fabriek in Sydney, die 3000 koekjes per minuut produceert.

Damper

De damper is een traditionele Australische maaltijd – gemaakt van een mengsel van bloem, water (of melk) en zout, gekookt in de as van een kampvuur. Met dit iconische brood, populair bij de Australische inboorlingen, kunnen arbeiders, kampeerders en kolonisten in de woestijn overleven.

FISH & CHIPS

Gebakken gepaneerde vis, gebakken aardappelen in stukjes, allemaal geproefd op het strand. Ik denk dat ik genoeg heb gezegd.

 ANZAC KOEKJES

Oorspronkelijk werden deze zoete koekjes bereid door de vrouwen van soldaten van het ANZAC (leger van Australië en Nieuw-Zeeland), tijdens de Eerste Wereldoorlog – werden gebakjes naar het front gestuurd of verkocht om te verzamelen financieren en dus bijdragen aan de oorlogsinspanning. Tegenwoordig worden deze koekjes het best genoten tijdens theetijd en op de ANZAC-herdenkingsdag op 25 april.

DE PAVLOVA

Anna Pavlova, een Russische ballerina uit de jaren 1920, was de inspiratie voor dit heerlijke gelijknamige dessert, bestaande uit een meringue gegarneerd met fruit en slagroom. Hij is echter het onderwerp van fel debat over de vraag of hij uit Australië of Nieuw-Zeeland komt, nee maar soms mensen! Desserts gaan altijd rechtstreeks naar ons hart, dus laten we alle controverses stoppen en alles in perfecte harmonie samen proeven.