Hi, How Can We Help You?

Blog

June 4, 2019

Wat niet mag ontbreken in je koffer op vakantie naar Turkije

Misschien ben je nog nooit op vakantie geweest naar Turkije. Dit zijn de beste tips van dingen die je kunt meenemen in je koffer op vakantie naar in Turkije!

* Sjaals voor de dames: stop je mooiste shawls in uw koffer. Of wacht tot je in Turkije bent om een ​​paar mooie zijden Turkse shawls te kopen. Je zult ze ‘dragen’ in de verschillende moskeeën welke je bezoekt, zoals de Blauwe Moskee. Het is namelijk vereist dat hoofd en schouders worden bedekt.

* Pakjes met (melk)room: in Turkije is het drinken van Turkse thee en koffie een ‘pure’ ervaring. Dus wanneer je graag een beetje room in je drankjes wilt hebben, neem dan een paar pakjes mee.  Opmerking: Er is een lekker drankje voor toeristen in het algemeen, welke appelthee wordt genoemd. Deze thee is lekker wanneer je niet van sterke thee houdt.

* Waterdichte schoenen en een waterbestendige tas voor die schoenen en je badpak. Je zult namelijk veel gebruik maken van de Hammams, stranden en warmwaterbronnen.  

* Luchtkussenfolie. Wanneer je keramieken of andere breekbare “Turkse schatten” vindt, hoeft je ze alleen maar in te pakken in dit folie. Zo komen ze veilig met je mee naar huis! Kijk wel vantevoren of je de schat mee mag nemen van de douane.

* Sommige mensen pakken een extra ‘lege’ koffer in hun grotere koffer in voor alle geweldige Turkse souvenirs die  in de Turkse bazaars te vinden zijn. In veel gevallen is het goedkoper om een ​​extra koffer te betalen dan items terug te sturen.

* Neem een flink aantal kleine tissue pakjes mee om als toiletpapier te gebruiken. Op sommige plaatsen in Turkije is er mogelijk geen wc-papier. (Afhankelijk van het soort reis en waar je terecht komt.)

* Neem extra geheugenkaarten en de juiste elektrische oplaadadapter mee om je camera of telefoon op te laden. Opmerking: een adapter die elektriciteit omzet van 220V naar 110V wordt voorgesteld. Tweepins-pluggen worden gebruikt in heel Turkije.

* Visums: stop zeker een visum in je koffer Turkije, of liever nog in je handbagage. Zonder een visum kom je Turkije namelijk niet binnen. Bestel je visum goedkoop en eenvoudig via evisumloket.nl.

* EHBO-kit: stop hier een paar dingen in die je gemakkelijk in je thuisland kunt verkrijgen. Het bespaart je veel vakantietijd door dingen bij je te hebben, zoals pleisters en verband, pijnstillers, QRS en zalven voor beten en wonden. Vraag je huisarts of Google enkele suggesties.

* Muggen wierook: hou muggen op passende afstand!