Hi, How Can We Help You?

Blog

November 27, 2019

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de Turkse rivièra

U gaat naar de Turkse rivièra maar weet niet wat er daar te beleven valt? Wij hebben voor u de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten van de Turkse rivièra achtergelaten. Deze blog zorgt er voor dat u zich niet hoeft te vervelen als u in de Turkse rivièra bent en u de mooiste dingen van de cultuur in de Turkse rivièra mee maakt. Aan het einde van deze blog bent u dus goed voorbereid om de Turkse rivièra te bezoeken en weet u welke bezienswaardigheden u graag wil bezoeken.

Perge

Perge is een van de best een van de best bewaarde steden van Pamphylië . Deze goed bewaarde stad word gezien als een van de belangrijkste historische attracties van Antalya.  Perge is gelegen vlakbij de badplaatsen Antalya, Belek en Side en kan samen met Aspendos in een dag worden bezocht. De belangrijkste monumenten in deze mooie stad zijn: het 12.000 plaatsen tellende theather, de muren en poorten van de prachtige stad,  het gymnasium en de mooie mozaïken vloeren. Hoe belangrijk deze stad vroeger was blijkt wel uit het bezoek van Sint Paulus ( Een groot leider van de christelijke kerk). Sint paulus gaf hier zijn eerste preek. Dit zorgde er onder andere voor dat de stad ook erg belangrijk bleef tijdens het Byzantijnse rijk.

Het is echter niet aan te raden om deze mooie stad in het midden van de zomer te bezoeken. Perge beschikt namelijk niet over veel schaduw.

Sealanya seapark

Bent u een echte waaghals en houdt u van duiken? Dan moet u echt eens bij het Sealanya seapark geweest zijn. Neem zeker uw zwemkleding mee en wat zonnebrand om niet te verbranden. Sealanya seapark heeft een van de mooiste duikgebieden in Turkije. Lijkt het u niet geweldig om te zwemmen met van allerlei gekleurde vissen en te snorkelen met roggen. Als u een echte waaghals bent kan u zelfs een duik nemen met haaien :o. De kinderen hoeven zich overigens ook niet te vervelen in dit mooie Seapark.  Er zijn meerdere speelruimtes gemaakt in het park voor de kids en kindvriendelijke zwembaden. Even uitrusten kan hier natuurlijk ook met een overheerlijke lunch die overigens is inbegrepen bij uw entree ticket. Kortom een leuke activiteit voor alle leeftijden.

Voor het bezoeken van deze mooie activiteit heeft u echter wel een aantal dingen nodig zoals een snorkelsetje en zwemkleding. Bent u benieuwd wat nog meer van belang is om mee te nemen naar Turkije. Dan is deze blog over de belangrijkste bagage om mee te nemen naar Turkije echt wat voor u.

De tickets voor dit mooie park vind u hier.

Jeepsafari vanuit Side

De avontuurlijke Jeepsafari door het Taurusgebergte is iets voor de echte avonturier. Tijdens deze tocht door het indrukwekkende Taurusgebergte kunt u verschillende exotische dieren spotten en lekker lunchen aan de wilde rivieren. U word opgepikt bij het hotel waar u verblijft door een professioneel team van chauffeurs.  Deze zorgen dat u op plekken komt waar u met andere voertuigen niet kan komen. Dit zorgt ervoor dat u een spectaculair uitzicht heeft over de Stad Side en de omgeving. Je bezoekt onder andere de 2 traditionele dorpjes Sartlar en Işıklar. Waar u de Turkse cultuur wat beter kan leren kennen.

Daarna komt u uit bij de Manavgatwaterval welke bekend staat om zijn bulderende natuurkracht. Ook kunt u bij deze waterval genieten van de schoonheid van de omliggende natuur. De tocht komt ten einde bij een kleine dierentuin. Na dit bezoek wordt u netjes teruggebracht naar uw hotel en Side. U kunt hierna terugkijken op een mooie dag met een lekker hapje en drankje in uw hotel.

Raft excursie Taurusgebergte

Een echt raftingavontuur over de mooie Turkse rivier de Köprücay. Deze stroomt vanuit het Taurusgebergte naar beneden en is door het reliëf zeer geschikt voor het raften. Deze rivier wordt bovendien ook gevoed door de ondergrondse wateren van de ravijnen aan beide kanten. Het water is erg helder en dit maakt het raftavontuur een van de mooiste natuurlijke activiteiten in Turkije. Bovendien kan je tussen de tocht door nog zwemmen in het heerlijke water en is er zelfs een mogelijkheid om te surfen.

Deze mooie tocht vind plaats tussen de historische Karabük en Oluk bruggen. De materialen worden allemaal verzorgd door de organisatie. Deze beschikken ook over een plek waar u uw eigendommen veilig op kan slaan. Het is ook mogelijk om opgepikt te worden vanuit uw hotel zodat u niet naar het startpunt hoeft te reizen.

Mocht u er voor kiezen om toch zelf naar het startpunt te reizen is het huren van een auto erg makkelijk. Wij hebben een aantal punten waar u rekening mee moet houden wanneer u een auto wil huren in Turkije achtergelaten in deze blog. Auto huren in Turkije

Onderwatermuseum Side

Weet u dat het mogelijk is om een museum te bezoeken onderwater? Het onderwatermuseum in Side biedt een unieke ervaring. Tijdens deze activiteit neemt u 2 duiken van ongeveer 20 minuten in de Middellandse Zee. Op de plek waar u deze duiken neemt liggen meer dan 110 sculpturen. Deze vertegenwoordigen een groot gedeelte van de Anatolische geschiedenis.

Voordat de activiteit begint word u opgehaald bij uw hotel. De bus waarmee u word opgehaald is voorzien van airconditioning wat het aangenaam maakt om deze reis te maken. Tijdens deze busreis krijgt u een uitleg over veiligheid in verschillende talen. Eenmaal aangekomen op bestemming kunt u de duikuitrusting aan trekken en vervolgens het onderwatermuseum verkennen. Dit kan echter niet zonder professionele begeleiding (een ervaren duiker en een fototeam). Door de diepte is dit gebied bereikbaar voor zowel gevorderden als beginners.

Na uw eerste duik kunt u heerlijk uitrusten op de boot. Waar u een heerlijke lunch word aangeboden en u kan genieten van het mooie uitzicht. Na lekker uitgerust te zijn maakt u een 2e duik om de rest van het museum te bewonderen. Het onderwatermuseum is overigens ook rijk aan verscheidene dieren en planten.

Stranden van de Rivièra

De Rivièra is ook rijk aan mooie stranden. Een aantal van deze stranden heeft zelfs ons top lijstje gehaald van de mooiste stranden van Turkije. Deze zijn overigens ook zeker het bezoeken waard en geven u de rust die u heeft verdiend.

De meeste activiteiten die wij besproken hebben beschikken over de Engelse of Duitse taal. Om er zeker van te zijn dat u zich ook kan redden zonder deze mogelijkheden. Hebben wij voor u de belangrijkste Turkse woorden en zinnen vastgelegd. Zodat u zich in ieder geval kan redden met de basiswoorden. Bovendien waarderen de Turken het echt als u de moeite neemt om gebruik te maken van hun taal.

Conclusie:

U weet nu welke bezienswaardigheden en activiteiten u moet hebben gedaan wanneer u een vakantie boekt naar de Turkse Rivièra. Ik wens u alvast een fijne vakantie en hoop dat u zich vermaakt met één of meerdere van deze activiteiten.

Mocht u nog andere vragen hebben over bijvoorbeeld het aanvragen van een visum. Adviseren wij u om te kijken tussen onze andere blogs. Mocht u echt niet kunnen vinden wat u zoekt staan wij altijd voor u klaar bij onze livechat Turkije.

Een visum voor Turkije is echter wel nodig voor het bezoeken van deze activiteiten.