Hi, How Can We Help You?

Blog

March 6, 2020

De lekkerste gerechten om in India te eten

Aloo Gobi

Aloo gobi is een traditioneel gerecht gemaakt met aardappelen en bloemkool, tot nu toe zo goed. Het is gegarneerd met een bosje kruiden genaamd “Masala”, gember, komijn, curry en rode peper. Het is ineens heet.

Chapati

De chapati is een eenvoudig vel brood gemaakt van tarwemeel. Gebruikt als een lepel bij elke maaltijd, is de chapati voor de indianen wat het stokbrood is voor de Fransen.

Dhal

De dhal, bestaande uit linzen en kruiden, is een zeer geurig voorgerecht. En naast de kleine chilipeper, is er curry.

De Samoussa’s

Iedereen probeert ze zich eigen te maken, maar deze kleine geoliede driehoekjes behoren tot de Indianen! De Capiche is gemaakt van een dun tarwedeeg en bedekt een vulling die traditioneel gemaakt is van groenten of vlees en chilipepers en kruiden, dus nog steeds curry.

Kip tandoori

In dit mythische recept wordt de kip gemarineerd in yoghurt en een mengsel van kruiden (kerrie, gember, komijn, cayennepeper) waardoor het gerecht een rood/oranje kleur krijgt zoals de zonsondergang van Deauville.

De Bebinca

Het lijkt misschien op kouign amann maar niet op de Bretons, je kunt ze niet allemaal winnen. Het is een dessert gemaakt met kokosnoot en geklaarde boter genaamd “ghee” dat rechtstreeks uit Goa komt en dat ons een beetje doet watertanden.

De Tikka Masala

Dit gerecht, dat net zo bekend is als dhal of chapatis, bestaat uit stukjes kip, yoghurt en curry.

Raïta

Rita is een saus op basis van yoghurt en groenten die helpt om de smaak van pittige gerechten te verzachten. Zelfs zij realiseerden zich dat al deze kruiden niet meer mogelijk waren.

De Murgh Makhani

Om de murgh makhani aan te kunnen, moet je een sterke buik hebben. Het is geen grapje als ze je vertellen dat er ervaring nodig is om dit soort gerechten te overleven, want er is genoeg curry, gember, groene chili en rode chili uit het Cashemire gebergte (super badass).

De Hyderabadi Biryani

Hyderabadi biryani (gemakkelijk uit te spreken) is een gerecht gemaakt met witte rijst, yoghurt, uien, kruiden, saffraan en schapen- of geitenvlees, precies zoals u dat wilt.

De Mirchi ka Salan

Je denkt waarschijnlijk dat het hete pepersoep is en het is eng. Dit klopt inderdaad. mirchi ka salan is een soep gemaakt met kikkererwten, sesamzaad, pinda’s en kokosnoot met de kleine bonus, omdat we een paar groene pepers eruit halen.

De Palak Paneer

Attentie, veganist speciaal, we dachten aan jou. Dit gerecht is een mix van groene pepers, spinazie en fetakaas. Het is gezond, maar het smaakt nog steeds naar…

Karahi

De karahi-stijl kip is een kip die enkele uren wordt gekookt in een marinade van groene paprika’s, tomaten en gember-extract. Als je niet naar Spaanse peper ruikt (maar in dit geval ben je een leugenaar), is het raadzaam om een beetje tabasco toe te voegen, om het een westerse smaak te geven.

Pakora

We hebben misschien die ene chili-vrije schotel gevonden die je kunt maken zonder dat ze haar longen uitspuugt. Pakoras zijn groentebeignets. U kunt pakoras maken met aubergine, courgette en aardappelen.

De Bhajji’s

De bhajji’s nemen het concept van de uienbeignets over, maar de Indianen voegen er twee of drie rode chilipepers aan toe. Respect, ah nee nee, je moet het toegeven. Respect.