Hi, How Can We Help You?

Blog

January 28, 2020

Wat te doen in Bodrum?

Bodrum is voor het massatoerisme niet erg bekend en dit zorgt ervoor dat het er wat rustiger is dan in Side of Antalya. Het is daarom een ideale plek voor uw vakantie mocht u voor rust kiezen.  Wat valt er eigenlijk allemaal te doen in Bodrum en heeft Bodrum ook een visumplicht?

Algemene informatie:

Bodrum is gelegen aan de zuidwest kust van Turkije. Het ligt in de welbekende streek Marmaris wat onderdeel is van de Turkse rivièra.  Bodrum ligt tegenover het Griekse eiland Kos. De stad was vooral populair onder de jonge rijkere Turkse bevolking.  Door het groeiende toerisme in Turkije wordt deze plek steeds populairder onder toeristen. Het oudste scheepswrak ter wereld ligt hier ook opgeslagen en dit is een toeristische trekpleister. Bodrum beschikt verder over zijn eigen vliegveld en ligt op een schiereiland.  Op het schiereiland liggen ook nog andere populaire vakantieplaatsen zoals Bitez en Torba.

Bodrum telt ongeveer 117.636 inwoners en is daarmee dus een redelijk grote stad.  Het centrum van Bodrum is ook erg mooi en hier kunt u gebruik maken van het afdingen waar Turkije bekend om staat. Wanneer u gaat afdingen kan u de tips gebruiken voor het afdingen in Turkije. U krijgt de producten hierdoor zo goedkoop mogelijk.

Bezienswaardigheden Bodrum:

Petrusburcht (kasteel van Bodrum)

Deze burcht word ook wel het kasteel van Bodrum genoemd. Het kasteel is gelegen dichtbij de haven van Bodrum. De Burcht staat ook symbool voor de stad door zijn rijke historie. Het kasteel is namelijk gebouwd in 1402 en door de tijd heen erg versterkt om zijn positie te behouden. Het kasteel heeft 7 verschillende poorten en is omringd door een gracht. In het kasteel bevindt zich ook een museum die meer over de geschiedenis van het kasteel verteld.  Het bekendste stuk van het museum is toch echt wel het graf van de Karische prinses Ada van Karië.  Het kasteel bied verder een uitstekende uitzicht locatie en word ‘s nachts verlicht wat het een ware attractie maakt.

De Turkse cultuur staat in deze stad nog hoog in het vaandel. Het is daarom misschien handig om te 10 belangrijkste dingen uit de Turkse cultuur te weten. Deze hebben wij voor u vastgelegd zodat u zich van tevoren kan inlezen in de cultuur en u dus weet welke normen en waarden hier worden gehanteerd.

Kara adda  (zwarte eiland)

Kara adda is de Turkse naam voor het Zwarte eiland. Het is een klein eilandje in de Baai van Bodrum die langs de Egëische Zee ligt. Het eilandje is vooral bekend als tussenstop van verschillende cruiseschepen die rond Europa varen. Deze is daarom erg bekend onder de mensen die vaak een cruise maken. Het eiland word door de grieken Arkos genoemd en heeft een wisselende geschiedenis onder de Grieken. Het bereiken van het eiland is redelijk makkelijk aangezien er vanuit Bodrum verschillende boottochten gaan door de Bodrumrivier.  Bij binnenkomst zijn kunt u een drankje doen in de haven waar verschillende eetgelegenheden gelokaliseerd zijn.  U kan daarna een bezoekje brengen aan de waterbronnen wat wel een kleine vergoeding vraagt.

De bevolking van Kara ada kan het erg waarderen als u een woordje Turks spreekt. Wij hebben daarom voor u de belangrijkste Turkse woorden en zinnen vastgelegd. De Turken zullen het zeer waarderen als u een woordje Turks met ze praat.

Griekse eiland Kos:

U kan vanuit Bodrum makkelijk de tocht maken naar het Griekse eiland Kos. Het eiland is rijk aan bezienswaardigheden en is dus zeker het bezoeken waard.  Kos heeft een erg mooi centrum met verschillende winkelstraatjes waar u de leukste souvenirs kan kopen.  Het is in deze winkelstraatjes ook erg gezellig en het is dus volgens ons een ideale plek om te genieten van een hapje of een drankje. Mocht u voor ontspanning naar Kos gaan kan u een bezoek brengen aan de warm waterbron. De warm waterbron staat onder velen ook bekend om zijn helende werking.  De warmwaterbron beschikt verder over een zandstrand waar u heerlijk kan relaxen.

Vanuit Bodrum gaan er dagelijks volle boten naar het Griekse eiland Kos. De prijzen variëren per leeftijdscategorie.

De prijzen van de boottocht:

Retour:

  • Ouder dan 12 jaar: 12 euro
  • Kinderen van 7 tot en met 12: 6 euro
  • Kinderen jonger dan 7 jaar: gratis

De bootreis duurt ongeveer 1 uur. Mocht u er sneller willen zijn kan u gebruik maken van een snellere boot die ongeveer 25 minuten duurt om de overtocht te maken. De prijzen voor deze boottocht zijn echter wel duurder.

Visumplicht voor Bodrum

Aangezien Bodrum in Turkije ligt heeft u te maken met een visumplicht. De visumplicht is ingevoerd door de Turkse overheid en er is dus niet onder uit te komen.  U vraagt zich vast af waar kan ik dit visum krijgen? Wij hebben voor u een Nederlandse aanvraag service gemaakt. U kan het visum dus nu aanvragen vanuit uw eigen huis. Het is overigens ook nog eens goedkoper dan een visum aanvragen op de luchthaven. Wij leveren uw visum binnen een dag (mocht u vertrekdatum binnen de verwerkingsperiode vallen).

U ontvangt uw visum per mail en kan deze eventueel ook downloaden via onze download link. Het goedkoopste visum Turkije 2020 kost nu maar € 33,95. Bestel uw visum dus nu en ga met een gerust hart op vakantie.

Conclusie:

U weet nu precies wat er te doen valt in Bodrum.  Verder bent u nu op de hoogte van de visumplicht en weet u dat u deze bij ons het goedkoopste aan kan vragen.

Mocht u nog andere vragen hebben wat betreft de visum aanvraag (of andere algemene vragen) check dan even onze FAQ Turkije. Heeft u daarna nog steeds geen antwoord kunnen vinden op uw vraag neem dan gerust contact op met onze klantenservice Turkije.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in Turkije!!