Hi, How Can We Help You?

Blog

October 30, 2019

De 5 mooiste voetbalclubs in Turkije

Galatasaray Sk

Galatasaray is een voetbalclub gevestigd in Istanboel.  De clubkleuren van Galatasaray zijn geel en rood wat ook terug komt op hun thuis shirt.

Verder is Galatasaray een van de bekendste Turkse voetbalclubs in Nederland. Bij Galatasaray hebben al erg veel bekende Nederlandse voetballers gespeeld. De meest bekende Nederlandse voetballers die hier hebben gespeeld zijn: Frank de Boer, Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Tegenwoordig spelen er ook een aantal bekende voetballers bij Galatasaray de meest bekende voetballers van dit moment zijn: Selcuk Inan, Ryan Babel en Radamel Falcao. Doordat Galatasaray deze spelers heeft aangetrokken is het erg aan te raden om een wedstrijd te bezoeken. Galatasaray speelt in het sfeervolle Türk Telekom Stadium welke bekend staat om zijn sfeeracties.

Fenerbahce Sk

Fenerbahce Sk is een voetbalclub gevestigd in Istanboel. De kleuren waarin Fener speelt is  geel en marine blauw.

Fenerbahce is een erg populaire club onder Nederlandse Turken.  Verder wordt Fenerbahce Sk gezien door de wereld als een van de grootste en populairste clubs in Turkije. Zo heeft Fener  nationaal gezien de meeste internationale prijzen gewonnen. Ook heeft Fenerbahce als eerste Turkse club een internationale prijs gepakt. Fener heeft in de geschiedenis ook een aantal wereldsterren in de selectie gehad. De bekendste spelers die bij Fener hebben gespeeld zijn: Roberto Carlos, Nani en Nicolas Anelka. Tegenwoordig is Fenerbahce ook nog erg actief op het voetbalfront. Daarom is het zeker waard om een wedstrijd te bezoeken en de fantastische sfeer te proeven die alleen bij Fener te beleven valt volgens E-Visum Loket.

Afbeeldingsresultaat voor fenerbahce stadion

Besiktas Jk

Besiktas Jk is een voetbalclub gevestigd in Istanboel. De clubkleuren zijn Zwart en wit.

Besiktas is vernoemd naar het stadsdeel Besik Tas wat wieg steen betekend.  De club speelt sinds de oprichting er van onafgebroken op het hoogste niveau en werkt zijn wedstrijden af in de Vodafone park. De bijnaam van Besiktas is Kartallar wat zwarte adelaars betekend. Verder is Besiktas de laatste club die het tot de achtste finale heeft gered in de champions league. Besiktas kende een hoop bekende voetballers door de tijd enkele hiervan zijn: Pepe, Guti en Tosun. De selectie van tegenwoordig bevat niet meer zulke spelers als vroeger maar het stadion is zeker het bezoeken waard.

Afbeeldingsresultaat voor vodafone arena

Alanyaspor

Alanyaspor is een voetbalclub die gevestigd is in Alanya. De clubkleuren van Alanyaspor zijn Groen en Oranje.

Alanyaspor is een voetbalclub in opkomst zo staan ze op het moment van schrijven zelfs 1e in de Turkse Super lig. De club speelt pas sinds 2016 op het hoogste niveau in Turkije en kent dus ook geen rijke clubgeschiedenis. Er zijn wel enkele bekende spelers die actief zijn geweest bij deze club zoals :Ba. Omdat Alanyaspor pas sinds een aantal jaar aanwezig is op het hoogste niveau van Turkije hebben ze nog niet zon uitgebreid stadion als de 3 giganten hierboven. Ook zul je bij deze club niet veel internationale supporters treffen. Daarom is het belangrijk om bij het bezoeken van deze club al enkele turkse zinnen en woorden te kennen.

Afbeeldingsresultaat voor alanya spor

 

Trabzonspor:

Trabzonspor is de grootste voetbalclub buiten Istanboel. Deze club is namelijk gevestigd in het Turkse plaatsje Trabzon en speelt in het rood en blauw.

Trabzonspor is zoals beschreven de grootste voetbalclub uit Istanboel. Deze club heeft ook als enige Turkse club de mannelijke en vrouwelijke competitie gewonnen. Verder heeft Trabzonspor vanaf 2017 intrek genomen in hun nieuwe stadion de medical park arena.  Ook kent deze club een aantal sterren uit het verleden zoals: Malouda, Yilmaz en Cardoza. Omdat deze club pas in dit stadion is gaan voetballen is dit stadion ook erg modern en uitgerust met een aantal moderne snufjes. Zo krijgt dit stadion van de Uefa stadion classificatie 5 sterren. Dit is erg hoog en daarom is het ook zeker een must om dit stadion te bezoeken.

 

Voor het bezoeken van deze mooie voetbalstadions kan u echter wel een visum gebruiken 🙂