Hi, How Can We Help You?

Blog

December 18, 2019

Wat mag u mee terug nemen vanuit Turkije

U kunt heerlijk shoppen in Turkije, wat overigens algemeen bekend staat. De replica artikelen vallen erg in de smaak bij de west Europese toeristen die het land bezoeken. Welke artikelen mag u eigenlijk meenemen en hoeveel hiervan? Aan het einde van deze blog weet u precies wat u wel en niet mee mag nemen uit Turkije.

Regels

Omdat Turkije geen lid is van de EU gelden er hele andere regels dan bij landen die wel lid zijn van de EU. De meest belangrijke regel is dat producten met een hogere waarde dan 430 euro niet belastingvrij ingevoerd mogen worden. Mocht u bijvoorbeeld een artikel zien van 400 dollar kan u deze rustig meenemen naar Nederland. U dient er dan echter wel op te letten dat u geen artikelen meeneemt die uw bedrag boven deze 430 euro brengen. Mocht u een artikel zijn die duurder is dan dit bedrag loopt u de kans dat deze word gecontroleerd door de douane. De douane zorgt er dan voor dat u  invoerrechten en omzetbelasting moet betalen. Er zijn echter ook een speciaal reizigerstarief wat er voor zorgt dat u tot 700 dollar mee kan nemen. Het speciale reizigerstarief is echter niet voor iedereen aangezien hier een aantal voorwaarden aan verbonden zijn.

Tabak invoeren:

Aangezien Turkije buiten de EU valt mag u het volgende belastingvrij meenemen: 250 gram tabak, 50 sigaren, 200 sigaretten, 100 cigarillo’s en 1 slof sigaretten. Het aantal wat u mee mag is een stuk minder dan dat u naar een land gaat binnen de EU. Binnen de Eu mag u namelijk: vier sloffen sigaretten, 200 sigaren, één kilo tabak en 400 cigarillo’s meenemen.

Replica producten:

Sinds 2016 zijn de regels veranderd ten opzichte van het invoeren van replica producten. Eerst mocht u namelijk maar 4 stuks kleding mee terug nemen vanuit Turkije. Het limiet op het meenemen van replica kleding is namelijk vorig jaar verdwenen. Het is echter wel van belang dat u dit voor persoonlijk gebruik is. U mag de replica artikelen ook meenemen voor een familielid. Het is echter van belang dat u geen handel gaat drijven met de replica producten. Mocht de douane het vermoeden hebben dat u handel gaat drijven met de replica artikelen stellen ze de merkhouder op de hoogte en kan u worden vervolgd.

Deze replica artikelen zijn meestal erg goedkoop te verkrijgen. U kunt deze producten namelijk goed afdingen. Wij hebben voor u de belangrijkste punten voor het afdingen in Turkije beschreven.

Wat te doen als u het niet zeker weet

Mocht u het toch niet zeker weten of u iets mee terug mag nemen. U kunt altijd de douane vragen of het mee mag dit kan u doen via douane app deze reageren meestal binnen een paar uur en zullen u van alle antwoorden voorzien. De douane app vind u hier en neemt een hoop vragen weg.

Conclusie

U weet nu wat u allemaal mee kan nemen vanuit Turkije en waar u op moet letten. Wij hopen dat u zich aan deze regels houd zodat u geen boete krijgt of word aangehouden door de douane.

Voor een reis naar Turkije moet u echter wel een visum voor Turkije aanschaffen. Wij hebben voor u een stappenplan voor een visumaanvraag naar Turkije geschreven. Mocht u hierna toch nog moeite hebben met het bestellen kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice.