Hi, How Can We Help You?

Blog

June 3, 2019

Auto huren Turkije: Alles wat je moet weten

Van Istanbul naar Antalya, maak gebruik van een huurauto om door Turkije te reizen. Van alle vervoersopties zijn huurauto’s namelijk de beste keuze. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Hoe een goedkope huurauto in Turkije vinden?

Allereerst: vermijd het huren van een auto vanaf de luchthaven, hiervoor betaal je namelijk de hoofdprijs. Reserveer je huurauto van tevoren voor voordelige tarieven.  Zoek naar goede deals en bekijk de nieuwste aanbiedingen. Stel een prijswaarschuwing in zodat je niets mist.  Bepaal uw behoeften aan opties, uitrusting en verzekering en je buget. Gebruik een online prijsvergelijker; dit is de beste manier om een ​​goedkope huurauto te vinden.

Auto huren turkije  – Wat zijn de voorwaarden?

Voor een huurauto in Turkije moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een rijbewijs hebben sinds minimaal een jaar. Bij sommige verhuurders kunnen deze cijfers naar boven worden herzien. Bovendien moet je over een creditcard beschikken, contant geld en bankpassen worden namelijk zelden geaccepteerd als borgsom.

Heb ik een verzekering nodig om een ​​auto te huren in Turkije?

Ja. Ontdek of je persoonlijke autoverzekering je dekt voor het rijden in een huurauto in het buitenland. Als dit niet het geval is, moet je een verzekering afsluiten bij de huurder. Over het algemeen is een WA-verzekering inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om andere optionele dekkingen te nemen om risico’s te vermijden.

Kan ik een auto huren met onbeperkt aantal kilometers in Turkije?

Ja, natuurlijk. Vaak nemen verhuurbedrijven onbeperkte kilometers op in hun aanbod. Deze formule is met name geschikt als je lange afstanden wilt reizen, om alle mooiste streken van Turkije te ontdekken.  Het is oók goed mogelijk om een ​​voertuig te huren voor enkele reizen. Grote retailers bieden deze eenrichtingsdienst vaak tegen een vergoeding aan.

Een tour door Turkije

Vertrek vanuit Istanbul naar Safranbolu, een Ottomaanse parel vol bezienswaardigheden. Ga vervolgens naar Ankara, de kosmopolitische hoofdstad, voordat je naar Cappadocië doorreist, een semi-aride regio in het midden van het land. Rijd naar Divriği, een juweel van middeleeuwse architectuur welke een bezoek waard is. Rijd naar de top van Nemrut Dağı, die oploopt tot 2.203 meter boven zeeniveau. Op een gegeven moment moet je de auto opgeven voor de wandelschoenen, maar het is het waard. Tot slot, eindig bij Antalaya aan de Egeïsche kust en geniet van je laatste dagen in Turkije in deze populaire toeristische badplaats.

Auto huren Turkije: Enkele tips voor veilig rijden in Turkije

Het wegennet in Turkije is goed ontwikkeld en goed onderhouden. De snelheidslimieten zijn; 50 kilometer per uur in de stad, 90 kilometer per uur buiten de bebouwde kom en 120 km per uur op de snelwegen. Het toegestane maximale alcoholpromillage in het bloed is 0,05 g/l. Een promillage van meer dan 0,1 g/l kan leiden tot twee jaar gevangenisstraf. Vermijd grote steden tijdens de spitsuren, vooral in Istanboel, waar aanvaringen veel voorkomen. Wees op je hoede voor het onvoorspelbare gedrag van medeweggebruikers en blijf alert.

Vergeet niet uw visum te regelen voordat u naar Turkije afreist

Zoals je mogelijk al weet heb je een visum nodig, deze bestel je eenvoudig hier. Wilt je eerst meer lezen over de visumplicht die geldt voor Turkije? Lees dan dit artikel: “Visumplicht voor Turkije”