Hi, How Can We Help You?

Blog

June 3, 2019

Turkije zonnebrand – hoe je voorkomt dat je vakantie Turkije in het water valt

Een door de zon verbrande huid oplopen is géén leuke manier om je ​​mooie vakantie in Turkije te beginnen of eindigen. E-Visum Loket heeft daarom zes tips voor jou verzameld, over hoe je zonnebrand tijdens je vakantie Turkije kunt voorkomen.

1 # Verblijf (zoveel mogelijk) in de schaduw tussen 12 en 16, wanneer de zon het sterkst is. Vergeet niet om overdag veel water te drinken, zodat je voldoende vocht binnenkrijgt.

2 # Draag lichte en losse kleding om de huid te beschermen tegen de zon.  Onthoud dat alle soorten kleding beter zijn dan niets om je huid tegen de zon te beschermen.

3 # Houd er rekening mee dat bepaalde medicijnen die je gebruikt tijdens je vakantie Turkije, het risico op zonnebrand kunnen vergroten, omdat de medicatie stoffen bevat die ervoor zorgen dat de huid meer zonnestralen absorbeert. Als je twijfelt, kun je je arts om advies vragen over welke medicijnen bij het zonnebaden extra oplettendheid vereisen.

4 # Gebruik een goede zonnebril en bedek je hoofd met een hoed of een pet om zonnebrand tijdens je vakantie Turkije te voorkomen.

5 # Gebruik een goede zonnebrandcrème en smeer opnieuw gedurende de dag en na het zwemmen. Vergeet niet dat kinderen meer bescherming tegen de zon nodig hebben dan volwassenen, en een hogere factor, bijvoorbeeld factor 50.

6 # Vergeet niet dat je nog steeds door de zon kunt verbranden in de zee en in het zwembad. Hoewel het water je lichaam afkoelt, kan de zon jouw huid nog steeds verbranden.

Wanneer je onverhoopt ernstige zonnebrand oploopt in Turkije, is het belangrijk dat je contact opneemt met een arts voor hulp en behandeling. Als je een arts in Turkije wilt bezoeken, moet je over een reisverzekering beschikken. Anders moet je zelf voor de behandeling betalen.