Hi, How Can We Help You?

Blog

October 2, 2019

15 best beoordeelde toeristische attracties in Turkije

15 best beoordeelde toeristische attracties in Turkije

Verpakt tot de rand met oude monumenten overgebleven van een parade van verover aren, en begiftigd met Showcase landschap dat nooit faalt om indruk te maken, Turkije is een duizelingwekkende bestemming die straddles Azië en Europa. De levendige cultuur, het beroemde eten en de uitgestrekte geschiedenis Wow iedereen die hier venture, terwijl zijn glorieuze landschappen-van de zonovergoten Middellandse Zee tot de machtige bergen en de dorre steppe-zijn hoogtepunten in zichzelf.

Of je nu de Byzantijnse en Ottomaanse glorie van Istanbul wilt bekijken tijdens een stedentrip, luieren op het strand, duikt in de geschiedenis ronddwalen door ruïnes zoals Efeze, of zie enkele van ‘s werelds meest surrealistische panorama’s in Pamukkale en Cappadocië, dit land heeft Attracties in overvloed. Voor meer ideeën over dingen te zien en te doen, Lees onze lijst van de beste toeristische attracties in Turkije.

1. Aya Sofya

Aya Sofya

Aya Sofya

Bekend als een van de mooiste gebouwen ter wereld, is de betoverende Byzantijnse glorie van het Aya Sofya Museum (de Hagia Sophia) niet alleen een van de beste dingen om te doen in Istanbul, maar ook in Turkije.

De duizelingwekkende bulk van de buitenkant wordt omrand door de delicate minaretten toegevoegd na de Ottomaanse verovering, terwijl het weelderige en spelonkachtige beschilderde interieur een grote herinnering is aan de macht van het oude Constantinopel. Dit beroemde monument is een must-do voor elke toerist die het land bezoekt.

2. Efeze

Efeze

Efeze

Niet te missen, de machtige ruïne van Efeze is de stad van kolossale monumenten en marmer-columned wegen. Een van de meest complete, nog steeds staande Romeinse steden in het Middellandse-Zeegebied, dit is de plek om te ervaren hoe het leven moet zijn geweest tijdens de gouden eeuw van het Romeinse Rijk.

Een sightseeing trip hier duurt minstens een halve dag om de belangrijkste hoogtepunten te ontdekken en langer, als je deze stad echt wilt verkennen, dus zorg ervoor dat je je bezoek tijdig plant, zodat je je niet te gehaast voelt.

3. editor’s ChoiceCappadocia

Cappadocië

Cappadocië

De surrealistische, duik van Rock valleien Cappadocië is de droom van elke fotograaf. Klif ruggen en heuvel toppen zijn de thuisbasis van kabbelende panorama’s van golfachtige rotsen of Wacky-vormige Pinnacles die zijn gevormd door millennia wind-en water actie.

En als u geen zin heeft om te wandelen voor het uitzicht, is dit een van ‘s werelds topbestemmingen om een ballonvaart te maken. Als de maan-scape niet genoeg is om u te verleiden,  ook bevinden zich in deze valleien, beschilderde rots-cut kerken van het Byzantijnse tijdperk, toen dit gebied  een belangrijke christelijke stad was.

4. Topkapi-Paleis

Topkapi-Paleis

Topkapi-Paleis

Het Topkapi-paleis brengt u naar de fantastische, weelderige wereld van de sultans. Het was vanaf hier dat de sultans van het Ottomaanse tijdperk uitgehouwen een rijk dat zou zich uitstrekken tot Europa en naar beneden door het Midden-Oosten en naar Afrika.

Het interieur, met hun decadente uitbundige betegeling en uitbundige decor, zijn een onvergetelijk kijkje in de Power base van het Ottomaanse. De omliggende openbare tuinen waren ooit het enige domein van het Koninklijk Hof, maar zijn nu open voor het publiek en bieden een rustige, groene onderbreking van de straten van de stad.

5. Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Een van de beroemdste natuurlijke wonderen van Turkije, de puur witte travertijnterrassen van Pamukkale (“Cotton Castle” in het Engels) Cascade de helling op als een out-of-place snowfield temidden van het groene landschap. Hoewel de travertijnen zelf een hoogtepunt zijn van een reis door Turkije, liggen de uitgestrekte en bruisende ruïnes van roman Hierapolis, een oud kuuroord, op de top van deze calciet-heuvel, die een andere reden biedt om te bezoeken.

Voor de beste Foto’s, kom in de schemering wanneer de travertijnen gloeien als de zon zakt onder de horizon.

6. klooster sumela

Klooster sumela

Klooster sumela

Met zijn prachtige, eenzame omgeving, ingebouwd in een rotswand, is het Sumela-klooster (klooster van de Maagd Maria) de attractie voor bezoekers langs de Zwarte Zeekust. Dwalen rond dit verlaten religieuze complex, met zijn kerkinterieurs vol met schitterende en levendige fresco’s, is een must voor iedereen die de lange reis naar de noordoostelijke regio van Turkije maakt.

Het klooster werd voor het eerst geopend tijdens het Byzantijnse tijdperk en werd pas gesloten in 1923. Vandaag, rondzwerven in de lege cellen, is het gemakkelijk om je de geïsoleerde levens van de monniken die hier ooit woonden, voor te stellen.

7. Mount Nemrut

Mount Nemrut

Mount Nemrut

De top sightseeing draw Card voor Oost-Turkije, Mount Nemrut Summit funeraire Mound is bezaaid met de gebroken overblijfselen van ooit mammoet standbeelden, die het bewaakt. Deze rare en eenzame plek moet een van de meest bijzondere archeologische vindplaatsen van Turkije zijn. De gigantische stenen hoofden van lang vergeten goden staren vanaf de top en werpen een griezelige sfeer op de kale bergtop. De tijd om te komen is bij zonsopgang, zodat u de beelden bekijken terwijl ze uit het donker komen.

8. ANI

Ani

Ani

De vervallen gebouwen van de machtige Silk Road City of Ani zitten verlaten op de vlaktes dicht bij Turkije’s moderne grens met Armenië. Eens de Armeense hoofdstad, ani’s gouden eeuw kwam tot een einde in de 14e eeuw na Mongoolse invallen, aardbeving vernietiging, en handelsroute van speelden allemaal hun rol in de daling van de stad.

De prachtige rode bakstenen gebouwen die nog steeds afbrokkelen in het steppe gras, hebben een betoverend effect op iedereen die het bezoekt. Mis niet de kerk van de Verlosser of de kerk van St. Gregorius, met hun uitgebreide stenen metselwerk en fresco resten nog zichtbaar.

Ani-verwoeste site van de oude Armeense stadskaart-toeristische attracties

Ani-kaart-attracties

9. Aspendos

Aspendos

Aspendos

Net ten zuiden van Antalya, viert de adembenemende mammoet bulk van het Romeinse theater van Aspendos de pracht en praal van Marcus Aurelius ‘ heerschappij. Beschouwd als het mooiste overgebleven voorbeeld van een klassiek tijdperk dat nog steeds in de wereld staat, is het een van de sterren attracties van de oudheid.

Hoewel het theater is de belangrijkste reden voor een bezoek hier-en voor de meeste bezoekers op een halve dagtrip van het nabijgelegen Antalya of side, het theater is alles wat ze zien-er zijn meer ruïnes te verkennen over een uitgestrekt heuvelachtig gebied als je tijd hebt.

10. cruisen over de Middellandse Zee

Jachten afgemeerd in de buurt van Fethiye

Jachten afgemeerd in de buurt van Fethiye

Turkije’s Middellandse Zeekust heeft ruïnes in overvloed en veel dingen te doen, maar voor veel mensen is het allemaal om te genieten van de zon terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de kust.

Cruisen op een jacht is de nummer één activiteit voor bezoekers van Bodrum en Fethiye voor een goede reden. De steile, met bossen begroeide pistes, verborgen baaien met kleine witte zandstranden en honderden verspreide eilanden zijn de perfecte plek om over zee te verkennen. Zelfs diehard landrotten zullen onder de indruk zijn.

Een van de beroemdste uitstapjes staat bekend als de “Blauwe Cruise” en reist vanuit Fethiye South langs de kust tot aan het uitstappen in de buurt van Olympus, de thuisbasis van het beroemde natuurlijke fenomeen van de Chimaera.

11. Pergamum

Pergamum

Pergamum

Turkije heeft een overvloed aan Grieks-Romeinse ruïnes, maar niemand kan zo romantisch worden geplaatst als het oude Pergamum in de moderne Bergama. Ooit de thuisbasis van een van de belangrijkste bibliotheken van de oudheid, zijn de overgebleven tempel overblijfselen van Pergamum dramatisch op een heuveltop.

Het is een ongelooflijk sfeervolle plek om te verkennen, met een Acropolis-gebied en een theater dat wordt gesneden in de heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de bovenste zitlagen. This is a great place to visit if you want to get a real feel for life in the Roman era.

 

Pergamon Map - Tourist Attractions

Pergamon Map – Attractions

12. Ölüdeniz

Ölüdeniz

Ölüdeniz

Ongeloofelijk mooi turquoise blauw water. Check.

Impossibly turquoise-blue water. Check.  Knal groene bossen onderaan de berg en langs de klif met een zand wit strand. Check. De beschutte inham van Ölüdeniz, op slechts een korte reis van Fethiye, is het beroemdste strand van Turkije, en met landschappen die net zo goed van een perfecte ansichtkaart af kunnen zijn gevallen, is het gemakkelijk om te zien waarom de populariteit ervan niet is afgenomen.

Als het strand te druk is, is het tijd om de lucht in te gaan en te gaan paragliden. Zo vlieg je tussen de bewonderingswaardige Babadag berg welke opkomt achter de kust. Oh, hebben we al gezegd dat Ölüdeniz een van de beste paragliding-bestemmingen ter wereld is?

13. Antalya

Picturesque AntalyaDit bewonderingswaardig Mediterranen middelpunt heeft iets speciaals voor iedereen. De 2 stranden net buiten het stadje heeft geweldige zon ondergangen in de zomer en trekt vakantiegangers aan vanuit heel Europa.
Terwijl het oude gedeelte van de stad met oude ottomaanse huizen en mooie besteende weggetjes een fantastische plek is om te ontdekken. Het Antalya Museum staat bekend als een van de beste van het land, met een verbazingwekkende collectie van Hellenistische en Romeinse marmeren beeldhouwwerken, en er zijn tassen van attracties buiten de stad van Aspendos en Perge naar de stad van Side, waardoor dit een fantastische uitvalsbasis om de regio te verkennen.

14. Safranbolu

Traditional Ottoman houses in Safranbolu

Turkije’s best bewaarde Ottomaanse stad is een fabelachtig fotogenieke plek van mager kronkelende steegjes vol met fijn gerestaureerde houten herenhuizen die ooit de thuisbasis waren van rijke handelaren en nu zijn omgetoverd tot boetiekhotels en restaurants.

Er is weinig om daadwerkelijk te doen in de stad. Anders dan de wonderlijke atmosfeer te bewonderen en rond te struinen door de straten. Verder staat dit gedeelte bekend om zijn traditionele snoepjes en ambachten. In deze stad zijn ook talloze kleine winkeltjes te zien waar je unieke souvenirtjes mee kan pakken. Als je even wil ontvluchten aant Istanboel, is dit een fantastische plek om te stoppen voor de nacht en ervaar de historische sfeer.

15. Patara

Patara Beach

Met zo’n lange mediterrane kustlijn is er een strand voor elk soort zonaanbidders in Turkije, maar Patara behoort tot de beroemdste delen van zand. De 18 kilometer lange kustlijn zorgt voor genoeg plek om even tot rust te komen en te ontvluchten aan de mensenmassa. Zelfs in de zomer is er aan dit strand plek genoeg om even aan de mensenmassa.

Het toevoegen aan de ervaring, net achter het zand, zijn de uitgestrekte ruïnes van het oude Patara, waaronder een colonnade straat, gerestaureerd Bouleuterion (het Parlement van de stad), en een theater dat 5.000 mensen zat.

Als u eenmaal uw zon, zand en zwemmen heeft gehad, wandelt u achter de zandduinen en verkent u de afbrokkelende overblijfselen van deze ooit welvarende Lycische stad. Patara is gemakkelijk te bereiken vanaf zowel kas als Fethiye.