Hi, How Can We Help You?

Blog

February 28, 2020

10 dingen om te doen in Australië

Australië heeft een aantal van de mooiste landschappen ter wereld, prachtige architectuur en de vreemdste dieren. Je kunt het niet allemaal in één reis zien!

 

1. Sydney Opera House

 

Het Sydney Opera House, ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon, is een symbool van Australische architecturale uitmuntendheid, met 5 podia voor concerten, opera’s, toneelstukken of dansvoorstellingen. Er zijn ook bars en restaurants waar u kunt ontspannen voor een show of een rondleiding door het gebouw.Maar de buitenkant is nog indrukwekkender en de eenvoudige aanblik van dit gebouw terwijl je passeert, maakt je gelukkig.

 

2. Great Barrier Reef  

Zwem met zeeschildpadden in een van de 7 Wonders of the World, langs de 2000 km lange kustlijn van Queensland. U kunt een duikexcursie boeken met een van de vele boten die ‘s werelds grootste barrièrerif verkennen, het enige levende ding dat zichtbaar is vanuit de ruimte.

 

3.Alice Springs

Gebeeldhouwd door oude landschappen en Aboriginal-cultuur, kunt u Uluru-Kata Tjuta National Park en de McDonnell Ranges vanuit Alice Springs verkennen. De op twee na grootste stad in de Northern Territories, de site en zijn omgeving staan ​​bekend als Mparntwe door zijn oorspronkelijke bewoners, de Arrernte, en wordt ook wel het “Rode Centrum” genoemd vanwege zijn adembenemende landschappen.

 

4.Great Ocean Road

Maak een onvergetelijke roadtrip langs deze bochtige kustweg en ontdek iets nieuws met elke bocht in de weg tussen Anglesea en Apollo Bay! De 243 km van deze route strekt zich uit langs de oostkust tussen Torquay en Allansford, in Victoria. Je kunt een auto huren of met een backpackerbus reizen om het meeste uit deze route te halen.

 

5. Blue Mountains

Het Blue Mountains National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt meer dan 140 km wandelpaden. Het is de perfecte plek om de flora en fauna te observeren, om te kamperen, paardrijden of klimmen. Het park beslaat 10.000 m² en omvat, afgezien van de Blue Mountains, Wollemi, Gardens of Stone, Kanangra-Boyd, Thirlmere Lakes National Parks, Yengo, Nattai en het Jenolan Caves Karst Conservation Reserve.

 6. De 12 apostelen  

Meer dan 20 miljoen jaar geleden gevormd, ontstaan ​​deze kalkstenen rotsen uit de oceaan tussen Port Campbell en Princetown. Sluit je aan bij de tienduizenden bezoekers die elk jaar over deze kalkstenen pilaren nadenken. Er zijn slechts 8 apostelen in Victoria sinds 2005 toen de negende uit elkaar viel, maar de naam blijft. Klik hier voor meer informatie over de 12 apostelen.

7. Bondi Beach  

Bondi Beach in Sydney, NSW, is een van de mooiste in Australië, en het is een geweldige plek om van de zon te genieten of je surfvaardigheden te testen. Achter het strand vindt u veel cafés, restaurants en winkels, en u kunt naar Coogee lopen om wat beweging te krijgen en te genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn.

8.Fraser Island

Het grootste zandeiland ter wereld, gelegen voor de kust van Australië tussen Bundaberg en Brisbane, is perfect voor een dagje plezier in een 4×4. Ontdek de heldere watermeren, de wrakken en ongerepte stranden. Je kunt ook glijdende eekhoorns, bandicoots, opossums en een van de 11 soorten vleermuizen tegenkomen die het eiland bewonen.

9. Phillip Island

Kijk hoe de kleinste pinguïns ter wereld het strand oversteken om thuis te komen op dit eiland, ten zuidwesten van Melbourne. Phillip Island is een belangrijke nestplaats voor vogels, met zijn populatie pinguïns, papegaaiduikers en Pacifische meeuwen. Meer dan 3,5 miljoen mensen bezoeken dit eiland elk jaar, de meesten kijken naar de pinguïnparade in het natuurpark Phillip Island.

 

10.Lone Pine Koala Sanctuary

Wie heeft deze schattige kleine beren nooit willen knuffelen ?! Ontdek koala’s op een excursie naar dit heiligdom in Brisbane, Queensland. Lone Pine Koala Sanctuary begon met slechts twee koala’s, Jack en Jill genaamd, en herbergt nu kangoeroes, Tasmaanse duivels, wombats, veel vogels en reptielen, een vogelbekdier en veel koala’s.